Димитрина_ Добавено Декември 20, 2013 Доклад Share Добавено Декември 20, 2013 Здравей, аз виждам в тази седмица чаши нещо, което и двамата знаят за себе си, респективно за връзката, в която се намират. Но нещата не са така открити, както на пръв поглед може би изглежда - 7 меча са скрития коз, който може да послужи като опит за надхитряне. А и мисля, че става дума за приятелски отношения, но и някакъв вид трансформация, протичаща най-вероятно към момента. За която не казвам, дали води към добро или опозицията му... В общ план е надиграване на думи. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
_Маги_ Добавено Февруари 9, 2014 Доклад Share Добавено Февруари 9, 2014 Искам да споделя едно мое наблюдение за Паж меч. Тази карта е индикатор за състояние в много силни емоции - страхове, завист, много голяма неувереност, съпътствано от чувството, че си недооценен и пренебрегнат, откъдето идва и чувство на силна ревност. Тук се нарежда и скритият гняв и склонността, заради всичко изброено, към подлост и интриги. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Февруари 26, 2014 Доклад Share Добавено Февруари 26, 2014 Искам да споделя едно мое наблюдение за Паж меч. Тази карта е индикатор за състояние в много силни емоции - страхове, завист, много голяма неувереност, съпътствано от чувството, че си недооценен и пренебрегнат, откъдето идва и чувство на силна ревност. Тук се нарежда и скритият гняв и склонността, заради всичко изброено, към подлост и интриги. Да, често е така, но и не. Ако Паж меча е трета, особено след други мечове (дворцови карти визирам) и най-вече след Кралица меча, на въпроси, свързани с казуси, които изискват остра и бърза мисъл за излизане от кризата, Паж меча дава добро развитие и намиране на решение. Все едно по какъв начин. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
tanya84 Добавено Май 24, 2014 Доклад Share Добавено Май 24, 2014 Не мога да се сдържа да не го напиша . Понякога картите за деня са повече от буквални. Днес изтеглих 2 пентакли - така ни разлюля земетресението, че нямам думи. Подобна аналогия никога не би ми хрумнала... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
tanya84 Добавено Ноември 20, 2014 Доклад Share Добавено Ноември 20, 2014 5 чаши - "Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша. Не обаче както Аз искам, но както Ти искаш." - "Матея 26" Кон Круз 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Ноември 21, 2014 Доклад Share Добавено Ноември 21, 2014 5 чаши - "Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша. Не обаче както Аз искам, но както Ти искаш." - "Матея 26" Необичаен паралел. В какъв Таро контекст обаче го пишеш? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
tanya84 Добавено Ноември 21, 2014 Доклад Share Добавено Ноември 21, 2014 5 чаши - "Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша. Не обаче както Аз искам, но както Ти искаш." - "Матея 26" Необичаен паралел. В какъв Таро контекст обаче го пишеш? Въпросът ми беше за емоционалното състояние на мой познат - Дяволът, 5 чаши, Крал Пентакли. Отчаянието е прераснало в примирение, поне такива са ми наблюденията. Комбинацията ми напомня за Обесения. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Ноември 21, 2014 Доклад Share Добавено Ноември 21, 2014 5 чаши - "Отче Мой, ако е възможно, нека Ме отмине тази чаша. Не обаче както Аз искам, но както Ти искаш." - "Матея 26" Необичаен паралел. В какъв Таро контекст обаче го пишеш? Въпросът ми беше за емоционалното състояние на мой познат - Дяволът, 5 чаши, Крал Пентакли. Отчаянието е прераснало в примирение, поне такива са ми наблюденията. Комбинацията ми напомня за Обесения. По тази комбинация няма нито отчаяние, нито примирение - имаш Дяволът първа и трета е Крал пентакли. По-правилно е да се каже, че за този човек нещата временно са изгубени, но той желае реванш. И е тук, при човешкото дирене на мъст. Важни са картите, не нашето мислене за тях. Колкото до връзката с цитата от Новия Завет - Иисус е знаел какво го очаква и горчивата чашата е поредното превъплъщение, което е непоносимо на езотеричен език и няма как да се съпоставя с меркантилни интереси. П.С. Обесеният е твоя проекция - склонна си да прощаваш. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts