Станимир Добавено Май 1, 2008 Доклад Share Добавено Май 1, 2008 Мисъл на деня - 2 Май 2008 г. „Желанието на човека да подигне света трябва да бъде лично желание – всеки сам трябва да пожелае да се подигне. Ако в една жена няма желанието да се подигне сама, никой друг няма да я повдигне и ако един мъж сам няма желание да се повдигне, никой друг не е в състояние да го повдигне.” Из Синаповото зърно, 20-а НБ, 18.IV.1937 г. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mvm Добавено Май 1, 2008 Доклад Share Добавено Май 1, 2008 За повдигане има желание, но ако около човека има глутница, която гледа само как да го стъпче, не виждам от желанието за повдигане какво ще остане и как ще се реализира. Когато човекът е сам, а глутницата е сплотена. Трудна работа. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ани Добавено Май 2, 2008 Доклад Share Добавено Май 2, 2008 (edited) Ако в един мъж няма желание сам да се контролира, никой друг не може да го контролира. Ако една жена няма сама желание да се контролира, никой друг не може да я контролира. И ако едно дете само не може да се контролира, никой друг няма възможност да го контролира. Синаповото зърно Да имаш желание за нещо е първата стъпка. Но все пак зависи за какво е това желание. Различни хора - различни желания. Учителят според мен акцентира върху желанието за самоконтрол, което е едно много полезно качество. Редактирано Май 2, 2008 от Ани Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts