Inatari Добавено Април 29, 2008 Доклад Share Добавено Април 29, 2008 (edited) Понятието "графити " определно обхващо един доста широк диапазон от техники и видове артистични търсения за уличните художници . Така наречените "writer"-и . Уличните рисунки ,които сме свикнали да виждаме по изоставени сгради ,вагони и автобуси са сериозна част от т.н. стрийт култура ,на хората от улицата . Америка е страната на графити - рисуването . Като част от мoдерното изкуство ,графити -изкуството е достигнало до излкючителни висини и има огромна аудитория от почитатели, от всякакви възрасти . Започнало е като протест срещу "вчесаното и благоприлично , цензурирано " американско общество и е достигнало до изключителни артистични решения . В съвременния свят , то вече е узаконено ,организират се фестивали за графити рисуването и комикса . Много големи фирми , институции , галерии за модерно - изкуство и арт студиа ,са решили своя екстериор именно с графити рисунката . Ето и някои снимки . Повечето ми ученици ,от гимназията в която преподавам са истински "маниаци " , както те сами се наричат на графити - рисуването . Редактирано Април 29, 2008 от Ина Трифонова Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
marta Добавено Декември 24, 2008 Доклад Share Добавено Декември 24, 2008 Ще допълня само, че съм чела, че с графитите по улиците в американските гета бандите маркират територия т.е всяка банда има свои знаци в графитите по стените на сградите. Не съм чувала при нас да има подобно нещо. За това пък напоследък има мода реклами за магазини, кафенета и пр да се правят под формата на графити. Предполагам повечето от вас са чували за момчетата от and2end. Ето нещо тяхно: Те също са започнали от улицата и са превърнали графитите в бизнес А това са любимите ми графити от моя роден град: Inatari 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts