Донка Добавено Април 27, 2008 Доклад Share Добавено Април 27, 2008 Аз бих желал, всички мои ученици да знаят да пеят и да свирят. Ако не могат да свирят, поне да знаят да пеят. Онези, които не знаят да пеят, ще бъдат само слушатели, оглашени, но, ученици, без музика не могат да бъдат. Всеки от вас трябва да знае да пее! Запитват: Няма ли изключение от това, защото има братя и сестри, духовно издигнати, които не знаят да пеят и да свирят? - Все им липсва нещо, все им липсва едно благородно чувство.И тъй, ние ще употребим музиката, като средство за възпитание. Учителя "Беседи обяснения и упътвания” 1922 г., второ фот. изд., стр. 189 ХУБАВА СИ, МОЯ ГОРО Хубава си, моя горо, миришеш на младост, но вселяваш в сърцата ни само скръб и жалост, който веднъж те погледне, той вечно жалее, че не може под твоите сенки да изтлее, а комуто стане нужда веч да те остави, той не може, дорде е жив, да те заборави. Хубава си моя горо - текст Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Надеждна Добавено Април 27, 2008 Доклад Share Добавено Април 27, 2008 Здравето на човека може да се провери по това как той пее. Гласът на всекиго може да се развие. Мнозина от вас имат регистър от една октава или една октава и няколко тона. За да бъде здрав съвременният човек, трябва да има най-малко две октави. Ако пееш две октави, ти си нормално здрав. Човек с извънредно здраве изпълнява над три и половина октави, но нормата на здравето е две октави. Ако не можеш да пееш, трябва да се стремиш и постепенно да постигнеш нормата на здравето -двете октави. Хигиена на певеца Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Април 28, 2008 Автор Доклад Share Добавено Април 28, 2008 Добър вечер приятелю млад, Добър вечер другарю Добре дошъл във нашия град, Добре дошъл във България Пр.:Вземи в този хубав ден Една българска роза от мен Нека тя да ти разкаже, с ароматния си глас за Балкана, за морето и за всички нас И когато приятелю млад Когато другарю, си тръгнеш ти от нашия град Си тръгнеш ти от България Вземи в този хубав ден Една българска роза от мен Нека тя да ти напомня С ароматния си глас За Балкана, за морето и за всички всички нас И не забравяй нито ден Ти таз българска роза и мен И нека тя да ти напомня С ароматния си глас за Балкана, за морето и за всички нас Паша Христова - Уикипедия Колекция - Паша Филмът и книгата за Паша Паша Христова - музикални следи Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Fut Добавено Април 28, 2008 Доклад Share Добавено Април 28, 2008 (edited) Тих Бял Дунав Редактирано Април 28, 2008 от Донка Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Таня Добавено Април 28, 2008 Доклад Share Добавено Април 28, 2008 Благодаря ви Донка и Фют, за чудесните и незабравими песни! Христос Воскресе! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Април 28, 2008 Автор Доклад Share Добавено Април 28, 2008 Де е България Иван Вазов Питат ли ме де зората мей огряла първи път, питат ли ме дей земята, що най-любя на света. Тамо аз ще отговоря, де се бели Дунав лей, де от изток Черно море се бунтува и светлей. Тамо де се възвишава горда Стара планина, де Марица тихо шава из Тракийска равнина. Българийо, драга, мила, земля пълна с добрини, земля, що си ме кърмила, моя поклон приеми! Любя твоите балкани, твоите реки и гори, твоите весели поляни, где бог всичко наспори. Дето ази и да ида за теб мисля и горя, в теб родих се и желая в теб свободен да умра! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Май 4, 2008 Автор Доклад Share Добавено Май 4, 2008 Петко льо Капитанине ПЕТКО ЛЬО, КАПИТАНИНЕ Музика и текст: народни Аранжимент: Ку-ку бенд Петко льо капитанине, Петко льо командирине, Петко льо командирине. Яла сай Петко остави от това пусто хайдутство, от това пусто хайдутство. От това пусто хайдутство, на майка ти сай додяло, на майка ти сай додяло. На майка ти сай додяло, по деня хляба месенье, по деня хляба месенье. По нощам ризи перанье, юнашки глави скиванье, юнашки глави скриванье. Петко льо капитанине, Петко льо командирине, Петко льо командирине. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest hrisko_89 Добавено Август 2, 2009 Доклад Share Добавено Август 2, 2009 http://www.vbox7.com/play:8c2ce914 Веселин Маринов - За Теб Българийо Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest hrisko_89 Добавено Август 2, 2009 Доклад Share Добавено Август 2, 2009 http://www.vbox7.com/play:6b315e7b Върви народе възродени Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts