Inatari Добавено Април 21, 2008 Доклад Share Добавено Април 21, 2008 (edited) Акварелът е една от най- трудните техники на живописване . Не на рисуване ,а на живопис . Тук цветните стойности се полагат изключително внимателно . Ще видите различни техники на акварела, мокро в мокро , акварелен молив и бои , мокро върху сухо с лайери . Точно като във Фотошоп . За разлика от маслената живопис , в акварела няма как да избършеш боичките и да започнеш отначало , тук всичко е направено ала прима виста ,веднъж положат ли се петната остават на листа. Редактирано Април 21, 2008 от Ина Трифонова Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
AriesWildChild Добавено Февруари 8, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 8, 2010 В акварела е силата ми, така да се каже. От малка рисувам, доста често го правех и по стените Завършила съм художествена гимназия и сега следвам в университет пак с рисуване. Не си прав обаче за акварела, ако нещо не ти харесва веднага можеш да "пъхнеш листа под чешмата", както казваше един мой учител. В маслото колкото и да стържеш цвета не може да се отмие напълно и се смесва със следващият. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Февруари 10, 2010 Доклад Share Добавено Февруари 10, 2010 Акварелите които видях са прекрасни! Техниката акварел с пастел(езерото с лодките) е доста интересна. Малко са хората,които умеят да работят с акварел.Един от тях е Иля Репин.Цветовете са му толкова наситени,че на снимка е трудно да се повярва че ги е извлякал от акварела.Той е един от любимите ми художници. Аз не съм художник,но баща ми независимо от професията си рисуваше прекрасно.Дъщеря ми също. Харесвам много различните видове графика и илюстрация. По-точно харесвам всичко което ми грабне душата,независимо от техниката. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts