Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За "астралните разуми"


somespirit

Recommended Posts

Ами тя и Латинка спореше в този форум с вегетарианците и то доста разпалено, че даже някои нейни постове бяха изтрити...

От няколко месеца обаче се обърнаха нещата...

Като видя месо ми се повдига и ми се доплаква.

Не налагам на другите какво да ядат, нито им се подигравам на избора.

Благодарна съм, че се чувствам физически и психически несравнимо по-добре отпреди!

За хора с по-добра чувствителност не е проблем да разбират мислите и чувствата на животните и растенията. Примерът с животните за клане не е смешен, а много показателен за тези, които са в състояние да разбират.

Ако някои контактьори четат в по-ниските нива на астрала, все едно гледат тавана на стаята си, то Беинса Дуно съвсем не е от тях. Къде е тавана, къде е видимото небе, къде е Небето...

Та, приятелю, мисля, че се произнасяш за неща и хора, които съвсем не разбираш.

астралните разуми ми внушавали нещата дето съм пишел. Само да отбележа един факт така просто за лога, преди да постна тука в тази тема повечето мнения тук във тази тема бяха на хора които не ядат месо и са вегетарианци и си обясняваха разни неща в постовете си, който не го мързи да ги прочете не са толкова много. Та какво стана аз пуснах един пост и какво стана, ами орда месоядци ми се нахвърлиха отгоре какви глупости пиша, ей тези хора от къде се появиха от нищото нали от "провидението". и започнаха да задават тъпи въпроси на които вече някой друг е отговорил в темата.

Сега за Учителя ви, Петър Дънов или Беинса Дуно , чел съм доста от писанията му, дори доста и от споровете как точно да го наричате, май Беинса Дуно било най-правилно макара че човека името му е Петър Дънов, но това няма голямо значение. Когато написах в онова изтритото мнение че астрален разум полуидиот е диктувал учението, имах предвид че трябва да се обиди астралния разум за писанията които е диктувал, защото повярвайте ми тези писания не са съвсем разумнически издържани, в това учение има доста пълни глупости.

"От няколко месеца обаче се обърнаха нещата...

Като видя месо ми се повдига и ми се доплаква. "

виж сега един от "низшите" астрални разуми прави така, че това да ти се случва и той те отказва от месото, ако искаш вярвай, не ме интересува много, аз знам че е така (гледай сега може и да ме интересува обаче нищо не мога да направя за да ти го докажа).

Модераторска бележка: Това мнение, както и следващите две са преместени от темата Вегетарианство

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Бог ще те оправи тебе братле !

И мене оправи и теб ще оправи, няма да те пропусне !!!!!

Ако, за пример, аз седя и проповядвам, а мисля какво ще кажат хората зарад мене... Хубаво, какво ще кажат? Две неща може да кажат: или че говоря умно, или че говоря глупаво – едно от двете. И едното е вярно, и другото е вярно. Някой път говоря много умни работи, а някой път говоря много глупави работи. И при някои условия аз съм много глупав човек, като мене глупав човек няма, но при други условия аз съм толкова умен, че като мене умен няма. Е-е, как ще примирите тия две твърдения? Примирявайте ги, както искате. И аз бих желал и вие да бъдете тъй, някой път – много глупави, а някой път – много умни. Когато искаш да се скараш с някой човек, няма да знаеш как да се скараш, бъди глупав тогава, а пък ако искаш да правиш добро, бъди много умен човек. И сега такива хора много ги има. Сега, Петър се намерил в туй некрасиво положение: направил се е глупав. Той ще ме извини. Този свети Петър сега не е такъв, той ще ме извини, понеже вземам неговото минало; но този, сегашният Петър, и онзи Петър никак не си приличат – толкоз много се различават и двамата! Следователно, когато ние разглеждаме нещата, трябва да ги разглеждаме с отворени очи, за да става постоянно разширение вътре в нас. И всяка моя беседа, ако не ви помогне да имате една малка придобивка – да ви придаде да израснете една сто милионна част от милиметъра на ден, няма си смисъл. Всякога и във всичко човек трябва да има една придобивка. По същия закон е придобито и нашето тяло, което сега имаме. Кога се явили сините очи в света! Знаете ли кога се явили дългите носове, късите, месестите, тънките бърни, малките уши, малките бради, широките бради? Знаете ли? То е цяла една култура в миналото; тя преди хиляди и хиляди години е служила, и сегашните ни очи показват през каква култура сме минали. Не мислете, че нашите очи са много съвършени – колко ще се изменят още! Вие казвате: „Колко са красиви очичките му!“ Но сегашните очи, тъй както са, са и много хубави, и много лоши. А пък трябва да дойдем до едно положение, дето очите да бъдат всякога хармонични. Тъй очите всякога трябва да изразяват Божествената Истина, и единственото нещо в нас, което никога не лъже, то са очите. Очите трябва да изразяват Божествената Истина. Само като погледнеш, можеш да видиш Истината в очите. 

И Петър се грееше!

Линк към коментар
Share on other sites

Бог ще те оправи тебе братле !

И мене оправи и теб ще оправи, няма да те пропусне !!!!!

няма такава опасност, и гледай сега Бог за хората са астралните разуми, а пък има и други разуми доста различни от астралните те как да ги наричаме - други Богове ли.

Сега този тъпизъм дето си го цитирал в последния си пост стои на криво. Да ти имаш право и както в самата беседа се говори, аз понякога говоря глупаво. Глупавото е да наричам астралния разум полуидиот, те астралните разуми си имат цели и затова така са го направили това учение на Учителя ви, всъщност те дори са много умни. Обаче, аз като го чета тяхното учение е виж, то е все едно как оня астралния разум си се кефе на каква идиотщина е сътворил за слабите мозъчета на хората, аз го разбирам защо така е написано, защото го мога. Останалото от цитата ти няма да го коментирам, защото ще ми трябват поне 5 листа страници за да го обясня хубаво каква глупост е, а аз нямам намерение да се занимавамс глупости.

Редактирано от somespirit
Линк към коментар
Share on other sites

Дай да уточним някои неща. На астрален план можем да имаме желания, но не и мисли. Мисълта е от по-висш порядък. Можем да говорим за астрални същности, но не и за астрален разум. После ти излагаш твърдения (бих казал и обвинения), без да се аргументираш. Предлагаш ни някаква теория, че хората нямат контрол върху мисленето си и поставяш себе си (незнайно защо) като изключение. В същото време се изразяваш по начин в който не намирам и капчица духовност. Или може би не ти е нужна? В такъв случай ми е интересно, какво в живота определяш като истински стойностно.

Линк към коментар
Share on other sites

разговорките си ги правете с някой друг.

само ще спомена нещо ей така от зор заман, вие хора знаете ли какво е това нещо "желание", примерно имаш желание да отидеш на пикник. Това е Мисъл в главата ви, останалото го оставям на вас, макар че знам голяма полза няма да има.

те астралните същества не могат да мислят, нали само желания имало там, горките същества, те дори не са и същества, те са просто мисловна енергия и имат телепатия и то не каква да е ами примерно такава че могат да ви накарат да се влюбите в когото те ви посочат (мисловно), това са така наречените нали ангели те това го правят. Просто един прост опит от моя страна за какво ви говоря. И изведнъж тези астрални същности стават астрални ангели или най-точно казано астрални разуми, те не можели да мислят те могат само да си играят както си искат с телепатията и с мислите на хората.

Редактирано от maggee
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...