Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Проявление на зодиакалните знаци


Recommended Posts

Забелязали ли сте че някой път човек проявява черти на противоположния си знак например водолея става честолюбив и горделив което е едно лошите качества на лъва.Става въпрос за негатите на противоположния знак.Скорпиона проявява лакомията на телеца ,везните ината на овена и др..

Линк към коментар
Share on other sites

А другият начин да преживява противоположните качества е да си намери такъв приятел или партньор. Аз съм лъв, но наистина съм виждала водолеи да са повече лъвове от мене. Съгласна съм с тебе, Михаило. :) Предполагам, че се дължи на стремеж към баланс и хармонично развитие на личността.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз имам абсолютно същите наблюдения,приятели. И най-интересно е, че точно на водолеи които се "правят на лъвове"-хе-хе... :D Обаче, това че се правят наистина е шега. Смятам, че точно поради стремежа към хармония и баланс наистина успяват да равият и притежават някои черти-лъвската лъчезарност,топлина и жизнерадостност. Имам също и категорични за мен наблюдения върху овни, които в някои отношения са типични везни-мили, дипломатични и много приятни събеседници.Разбира се, ако ги предизвикаш по-сериозно- Марс ще се прояви моментално без типичното за везни колебание.

Линк към коментар
Share on other sites

Става въпрос кога проявяваме негативите например близнак дърдори безкрайно, за всичко има мнение,философства без да знае. Ако желаете аз съм Мишо.

Някой знае ли от какво се определя това.До каква степен се проявява противоположния знак,от какво зависи.Не пиша темата за одумване и намиране на недостатъци.

Редактирано от Olq3
Линк към коментар
Share on other sites

Доколкото разбирам разглежданите противоположности са на базата на слънчевия знак. Подобна проява е напълно нормална имайки предвид една недооценявана позиция в хороскопа, а именно опозицията на Слънцето със Земята. Но за да се прояви една такава зависимост имаме промяна в посоката на движение. Слънцето грешно е приемано за его и символ на аз-а, то е просто волята събрана и насочена в двицение напред, разбира се в зависимост от контекста на разглеждания въпрос то може и да е жизнен център. Земята от своя страна е късогледство и движение назад, може дори да е признак на проявен комплекс за компенсация и по-конкретно за несигурност. Тъй като всикчо в картата се движи по дойки, същото важи и за умереността и пренасищането.

Линк към коментар
Share on other sites

...понякога "проявяването" на противоположния на Слънцето знак е "заложен" в самата карта :) ...в смисъл Асц. е противоположния... /пример със собствения: Слънце в Телец и Асц Скорпион B) /

...друга интересна "възможност" е съвпадът на Слънчевия знак с Асц... /напр. Слънце в Скорпион и Асц Скорпион/, тогава знакът на куспидата на VІІ-ми дом ще оцветява и се проявява именно в/чрез другите през призмата на връзките и отношенията с тях.

Линк към коментар
Share on other sites

Темата е интересна. Аз вече писах по-горе, че имам наблюдения да се проявяват качества от противоположния на Слънцето знак.Както правилно отбелязва Вендор, това е знака, в който се намира планетата Земя. Обикновено не се отчита, хороскопите са геоцентрични.

Правят се и хелиоцентрични хороскопи, повече за тях

Друго интересно е, че според мен това проявление на Земята е по-силно, когато Слънцето е в Водолей- т. е. в заточение. Или във Овен в екзалтация.

За влиянието на Земята пише нещичко в книгата на Николай Дойнов из школата на учителя Беинсá Доунó - Звездният мир. Астрологията. Ще пиша повече за нея.

Линк към коментар
Share on other sites

Забелязали ли сте че някой път човек проявява черти на противоположния си знак например водолея става честолюбив и горделив което е едно лошите качества на лъва.Става въпрос за негатите на противоположния знак.Скорпиона проявява лакомията на телеца ,везните ината на овена и др..

Както казах в една друга тема, аз нищо не разбирам от астрология + никога не съм се занимавала с това, но си правя свои собствени наблюдения. Например, забелязала съм, че болшинството от рибите (моята зодия) са своего рода аутсайдери. Не знам кой ми е противоположния знак, но доколкото знам асцедента ми е в овен и понякога наблюдавам точно такива прояви в себе си т.е. по мои наблюдения на хора от зодия овен и риби виждам част от себе си във всичко това. Но пък разбирам и имам приятели и сходства със хора от въздушните знаци. Пълна какафония :D е при мен и понеже не разбирам нищо казвам: "Едно ме пали, друго ме залива... :lol: " Интересно ми е и ако някой ми обясни какво става може да се запаля по астрологията. :hmmmmm: Мисля, че влияние оказва също възрастта и социалния статус. Как мислите???

Редактирано от Fut
Линк към коментар
Share on other sites

Много добра забележка за възрастта, Fut,слънчевата възраст е между 33 и 45 години, плюс минус една-две. Според мен тогава Слънцето се проявява по-силно.

Противоположният знак на Риби е Дева. Предполагам, че много хора смятат себе си за чувствителни към чуждите страдания, обаче качествата имат различни степени и по принцип най-милосърдни са Рибите, защото ги управлява Нептун, той дава и най-голям духовен растеж. Все пак всичко си е индивидуално и зависи от много други фактори.

Аз наблюдавам от близо две Рибки - баща ми и сина ми, които често стават свръх критични и педантични като "изпечени Деви" ;) . По тази причина дори бях сигурна, че Асц. на баща ми е в Дева. Тази тема ми дава нов повод за размисъл- може би се усеща влиянието на Земята :hmmmmm:

Fut , да добавя, че противно на някои общоприети схващания, за да навлезеш наистина сериозно в Астрологията и да започнеш да я усещаш, трябва много дълги години да я изучаваш с вяра, упоритост и любов.Това правя аз от 1992 година и до сега. Много ще се радвам, да те "запалим",но тя си е сериозна наука. Трябва да подходиш сериозно и да се трудиш.

Линк към коментар
Share on other sites

А аз мисля, че не трябва да се фиксираме само в противоположния знак или в Асцендента. Има много фактори, които могат да накарат противоположния знак да заприлича на Слънчевия знак, напр. Управителя на Слънчевия знак да е в противоположния, да има стелиум от планети в него, а също и някоя от чувствителните точки да се намира там. Много зависи също и от еволюционното ниво на проявление на знаците и планетите и мн.други фактори, които могат да подчертаят влиянието на противоположния на Слънчевия знак. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Много добра забележка за възрастта, слънчевата възраст е между 33 и 45 години, плюс минус една-две. Според мен тогава Слънцето се проявява по-силно.

Противоположният знак на Риби е Дева. Предполагам, че много хора смятат себе си за чувствителни към чуждите страдания,обаче качествата имат различни степени и по принцип най-милосърдни са Рибите, защото ги управлява Нептун, той дава и най-голям духовен растеж. Все пак всичко си е индивидуално и зависи от много други фактори.

Аз наблюдавам от близо две Рибки - баща ми и сина ми, които често стават свръх критични и педантични като "изпечени Деви" ;) . По тази причина дори бях сигурна, че Асц. на баща ми е в Дева. Тази тема ми дава нов повод за размисъл- може би се усеща влиянието на Земята :hmmmmm:

Да Атлантида имала съм страхотни сблъсъци с хора от зодия Дева и в същото време добри приятели сред тях. Любимата ми леля е зодия Дева. М ама казва, че си приличаме по много неща :thumbsup: . Да, така е но в аз мисля, че в Девите има нещо от което самата аз се нуждая. Бившата ви шефка също е Дева и се разбирахме чудесно + от нея получавах усещане за сила точно когато най-много ми трябваше т.е. предаваше ми много енергия и равновесие. Не съм и го казвала, няма как, тя е твърде земен човек, но аз го попивах от нея съзнателно с радост и благодарност към душата и. Мисля, че има правилна обмяна между нас, но има Деви с които органически не можем да се понасяме. Ще дам за пример друга моя леля и бивши колежки. По принцип знам, че имам нужда от земни знаци около себе си, за да ме уравновесяват. Почти всичките ми близки са Козирози, получавам равновесие от тях, но пък като решим да се сблъскаме става страховито.Права си за степените + искам да ти кажа че ние рибите по принцип сме много жестоки и зли най-вече към самите себе си. Много си права, че при всеки е строго индивидуално въпреки, че се наблюдават доста сходства. Между другото съм забелязала, че при хората със сходни характери стават също големи сблъсъци. Докато се разберем, че говорим на един език вече сме предизвикали цунами например :D . Така се шегуваме с едно приятелче от портала. Как ще коментираш всичко това, ако не съм те объркала и теб вече :D ??

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...