Guest hrisko_89 Добавено Май 8, 2009 Доклад Share Добавено Май 8, 2009 Да извадя едно от словосъчетанията ли ? Какъв опит, за какво ? Ами добре, изваждам :"седем смъртни гряха" Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest hrisko_89 Добавено Май 8, 2009 Доклад Share Добавено Май 8, 2009 Всъщност в темата имах и един струва ми се доста по - важен сън, по - важен от тези ми сънища, но за съжаление единственото внимание , което получи беше след моя молба към конкретен човек, повече от това не внимание не получи съня ми. Странно нещо е живота, понякога по - маловажното получава по - голямо внимание от по - важните неща. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shelter Добавено Май 8, 2009 Доклад Share Добавено Май 8, 2009 Какво за тях!? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest hrisko_89 Добавено Май 8, 2009 Доклад Share Добавено Май 8, 2009 Какво за кои ?? Нали каза : " Аз бих извадила една от тях. Ти ще го направиш ли, заради опита ми!?" И аз извадих едно от словосъчетанията. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shelter Добавено Май 8, 2009 Доклад Share Добавено Май 8, 2009 Струва ми се, започваш да "бягаш". Да се наднича в сънищата не е съвсем лесно. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest hrisko_89 Добавено Май 8, 2009 Доклад Share Добавено Май 8, 2009 Не знам какво имаш предвид, няма от какво да бягам в случая. Стана някакво неразбирателство. Ти каза да кажа нещо със 7 и казах. Както и да е. Ами хората, които съм сънувал, не са ми били приятели, дори понякога съм бил в конфликт с тях. Понякога съм ги сънувал сред повече настоящи съученици ( сега колеги), друг път сред по - малко, или само тях съм сънувал. Както и да е. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shelter Добавено Май 8, 2009 Доклад Share Добавено Май 8, 2009 Е, това вече е друго. Обикновено във "враговете" си сънуваме нашите погрешки.Т.е. приписва се онази, потисната наша /не/проява. Но и цялостната личност пак е от същия пол, като нашия.Опитай се да си припомниш съня и виж дали тези момчета не се твоите "подмоли", които ти причиняват затруднения. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest hrisko_89 Добавено Май 8, 2009 Доклад Share Добавено Май 8, 2009 През годините съм сънувал различни сънища, в които мои бивши съученици са ми били настоящи ( само за съня), а напоследък сънувах двама начални съученици като колеги, нищо особено не помня за съня, бяхме само тримата в нещо като хотелска стая. Иначе и други бивши съученици ( може би и съученички) съм сънувал като настоящи, било то сред повече или по - малко хора- В повечето случаи съм ги сънувал в учебна обстановка. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shelter Добавено Май 9, 2009 Доклад Share Добавено Май 9, 2009 (edited) hrisko_89, сънищата са прекрасен извор на знание. Аз тъй ги "имам". Но и напълно възможно е, да се опивам от тия води. И все пак си мисля, че и добродетелите, и греховете са съученици в училището Човек. В който и да е кръг, най-далечните точки са най-близо. А и влиятелността, владетелството, водачеството, учителството /авторитета/ на миналато го има в настоящето. P.S. Ей, ме и мен. Моята учителка по литература искаше най-малко десетина определения. Редактирано Май 9, 2009 от shelter Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest hrisko_89 Добавено Май 9, 2009 Доклад Share Добавено Май 9, 2009 Сънувах, че виждам един от двамата ми бивши съучениците , които сънувах наскоро. С тях съм учил до седми клас. Бяхме пред училището, в което учихме заедно до седми клас. Аз бях на по - ниско ниво, понеже помещението за децата от първи до трети клас се намира на приземен етаж, пред този приземен етаж има площадка. За да се излезе на по - високата част на училището се изкачваш по стълби. И аз бях на това по - ниско място, а той беше на по - високо равнище, нещо като по - висока площадка, до която се стига минавайки през стълбище. И той ми предложи нещо, не помня какво точно. Аз казах, че нямам пари и се натъжих. Тогава той вика аз ще ти дам ( не помня дали каза назаем...) и ми метна найлонова чанта с Петстотин хиляди лева вътре !!! Чантата падна на земята. Мисля че не приех парите, въпреки че ги взех за да ги огледам. Взеха да ми се въртят мисли от сорта на : " от къде ще има толкова пари, тук нещо не е наред, не искам после да му се чувствам задължен". Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shelter Добавено Май 9, 2009 Доклад Share Добавено Май 9, 2009 (edited) Има два "кухи" символа. Училището и чантата вместяват, поради това са аналогични. И двата, аз /подчертавам непрестанно, че не съм професионалист в тълкуването/ приемам за символизиращи майката/ праисторията, несъзнаваното/. Преходът от по-ниско към по-високо ниво, може и да е компенсаторно, но може и наистина да бележи възход в някаква област. Стълб - ищата са освен брод са и фалически символ с вертикалното си положение. След тях обаче, се натъкваш на пазител. Същото както в много приказки - той ти предлага нещо, за което ти не се сещаш, забравяш, но после казваш, че нямаш пари.Т.е. силата тук като ценна стойност - ти липсва. И той се съгласява да ти даде назаем. Може би, става въпрос за качество / пари /, което много ти се иска да притежаваш, но засега нямаш. Чантата, в която е съкровището / най-вероятно инициация/, пада на земята.Т.е. геройството не се случва, поради липса на подвиг.Ти не вземаш скъпоценността, а само я разглеждаш. Може би твоят приятел е символ на бащината пазеща фигура/закон/ в теб, за която се питаш откъде - накъде, той/ а не ти, което показва несъзнателно превъзходство/ ще има толкова пари и най-важното - не искаш да си му задължен. Да не искаш да си длъжен на бащата, означава според мен, да останеш дете в прегръдките на майката/ обителта на невинния/. Има регресия, която не ти позволява да израстеш. Може би ниско самоусещане и оттам завист. Или просто неслучила се възможност. До нова, следваща такава. Докато успееш да вземеш някое подобно "ценно" в нещо друго подобно на "чанта" . Урокът трябва да е бил труден и не си съумял да го приложиш. За всеки случай, пусни едно тото.Току почерпиш. Редактирано Май 9, 2009 от shelter Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest hrisko_89 Добавено Май 9, 2009 Доклад Share Добавено Май 9, 2009 (edited) Не мисля, че съм завистлив. Онзи не ми е приятел Не съм си мислили в този момент защо той има, а аз нямам. Просто се учудих откъде има толкова пари, защото не знам да е милионер.Пък и да мъкне толкова пари със себе си. Какво точно имаш предвид в случая под баща и майка, ще ми разясниш ли. Ако имам някакво чувство за превъзходство към това момче, то със сигурност е напълно Съзнателно, а не несъзнателно. " Урокът трябва да е бил труден и не си съумял да го приложиш. За всеки случай, пусни едно тото. Току почерпиш." Какъв урок ? Имаш предвид, че не съм успял да науча житейски урок ли ? И защо да пускам тото ?? Странното е, че днес като излязох на улицата да хвърля боклука, в този момент пред нас минаваше дядото на това момче, а вероятността да го видя по принцип е много малка. Редактирано Май 9, 2009 от hrisko_89 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Атлантида Добавено Май 9, 2009 Доклад Share Добавено Май 9, 2009 Сънувах, че виждам един от двамата ми бивши съучениците , които сънувах наскоро. С тях съм учил до седми клас. Бяхме пред училището, в което учихме заедно до седми клас. Аз бях на по - ниско ниво, понеже помещението за децата от първи до трети клас се намира на приземен етаж, пред този приземен етаж има площадка. За да се излезе на по - високата част на училището се изкачваш по стълби. И аз бях на това по - ниско място, а той беше на по - високо равнище, нещо като по - висока площадка, до която се стига минавайки през стълбище. И той ми предложи нещо, не помня какво точно. Аз казах, че нямам пари и се натъжих. Тогава той вика аз ще ти дам ( не помня дали каза назаем...) и ми метна найлонова чанта с Петстотин хиляди лева вътре !!! Чантата падна на земята. Мисля че не приех парите, въпреки че ги взех за да ги огледам. Взеха да ми се въртят мисли от сорта на : " от къде ще има толкова пари, тук нещо не е наред, не искам после да му се чувствам задължен". Пишеш, че напоследък често сънуваш съученици. Дали поддържаш все още някакви връзки с двамата от този сън, виждал ли си ги скоро, разговарял ли си с тях? Дали са добре? Възможно е някой близък твой приятел от ъченичеството ти да се нуждае от теб..Спомних си, че когато бях ученичка, което е било преди доста години, попълвахме лексикони. Една от препоръките, които ми бяха написали, беше да си остана винаги такава каквато съм сега (т.е. била съм тогава). И се замислям успях ли наистина и до колко да се съхраня. Може би трябва да обърнеш внимание и да си припомниш мечтите ти от тогава, нещата, които истински си ценял и хората които искрено си обичал в ученическите години. Интересно, че Меркурий е ретрограден сега и връща към минали събития и хора и точно той, както съм писала в астро форума е сигнификатор на средното образование и учениците. От астрологична гледна точка много подходящо си подбираш сънищата, хе хе . Мисля , че тези сънища се опитват да те върнат към нещо или към някой от ученическите дни, възможно е и някоя ученическа любов . Малко се учудвам, че си знаел точно колко пари има в чантата- нали не си ги броил, не би могъл да знаеш с точност. Тази цифра означава ли нещо по-конкретно за теб или просто е твое нарицателно за адски много пари? Вгледай се в себе си, дали постъпваш до край справедливо? Може би този сън е един апел към теб да постъпиш справедливо и да подкрепиш някой, който дори и да е сбъркал, не е било с умисъл и точно ти можеш да го разбереш, а другите не. п.п. Казваш, че твой сън, който е получил само НЕвнимание, всъщност може би е мил много важен. Според мен, ако усещаш, че е много важен един сън, то е защото този сън Е много важен. Ако искаш разкажи го сега. И без друго Мерккурий ни връща към миналото. Стана ми любопитно. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest hrisko_89 Добавено Май 10, 2009 Доклад Share Добавено Май 10, 2009 Не са ми били приятели тези хора и почти не ги виждам. Не знам защо знаех, че парите са 500 000 лв. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shelter Добавено Май 10, 2009 Доклад Share Добавено Май 10, 2009 Аз пък съм завистлива, щом съм прибавила още една дума "накъде" , която ти не си употребил. Вероятно в стремежа да бъда все от другата страна на сънуващия, ме въвежда в заблудата на всеки тълкуващ, да се слага на мястото на тълкуваното. В сънищата представянето, изобразяването е символично. Прилича на безформена енергия, която се олицетворява чрез присъстващото в съня. А то включва както "живото" /будното, осъзнаваното/, така и спящото /"мъртвото", несъзнаваното/, но присъстващо като възможно да бъде "оживено", както и отношенията между компонентите му /на съновния материал/. Нарочно поставям кавичики, защото в цялостта има относителна самостойност. Направих опит да разширя значенията в съня ти, но може би тъй се прехвърлям в преиначаване. Като привърженик на Юнг и ученици, съм под диктата на "наученото" от тях. Може би, аз да съм ученикът , който не е схванал "уроците". Или трудно представям, което имам да кажа, очаквайки да ме доразгадаят. А това никак не е добре. Много хора ми казват, че не ме разбират. Ти, търсИ в себе си, кое може да е заместеното от сънищните образи. Както в математиката - решаваш задача с неизвестни: х или у, или... чиито стойности, трябва да изчислиш. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest hrisko_89 Добавено Май 10, 2009 Доклад Share Добавено Май 10, 2009 (edited) Имаш предвид, че човек най - добре може да си изтълкува съня си ли ? Наистина не съм му завидял, по - скоро си помислих да не се е замесил с разни бандити и ако взема парите после да съм им задължен ... Редактирано Май 10, 2009 от hrisko_89 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shelter Добавено Май 10, 2009 Доклад Share Добавено Май 10, 2009 Когато съня намеква, както е при теб / ти не сънуваш бандити, а само ги предполагаш/ за групировка, която е извън обществените норми, се показва агресивната ти нагласа. Тя може и да е следствие от травматично преживяване/ всеки има някакво в различна стапен и то в никой случай не би могло да е само физическо/. Фактически в съня си се боиш от собствената си агресия спрямо...Страхът и агресията са в заедност. Но пък страхът от задължаване, може и да символизира противопоставяне на несъзнавано желание за единение. Парите са универсален символ. "Вземането" и "даването" става само в общуване. Възможно е да не искаш, да вземеш, защото не можеш да се разделиш, да върнеш дължимото.Това, че момчето е на ниво по-горно от теб, като да означава, че поставяш по-ниско себе си от страх. В много случаи на общуване, биваме освен одобрявани и наранявани. Когато второто е по-силно усетено, неволно се избягва контакта. А в липсващи контакти чувството за превъзходство може и да порасне тайничко.Т.е. да остане несъзнавано. Инак всяко по-горно ниво, обикновено се свързва с нематериалното/надземното/. Човек иска, което иска, но обикновено дава пак, което иска. И накрая да си задължен, може и да идва не от дълг, а от удължаване.На съня всичко му е разрешено. Пак казвам. Много вероятно е и да греша в тълкуването. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
acidufo Добавено Май 24, 2009 Доклад Share Добавено Май 24, 2009 Моля ви, имам огромна нужда от помощта ви. Сънувах нещо, което силно ме огорчи и от няколко дни вече не мога да се отърва от лошото усещане. Сънувах някакво празненство. Нещо като сватба на бившия си приател с новата му изгора. Прегръщаха се, но нямаха халки. Бяхме под една бяла шатра много хора. Там бяха майка му и баща му. Майка му ме избягваше през цялото време и всеки път, когато се озовавах близо до нея се обръщаше надменно на другата страна. Една дума не ми каза. Баща му пък сънувах като индиец с тъмна кожа. Дръпна ме настрани и каза ела с мен. Тръгнахме и влязохме в някаква стая. Тогава той седна на ниско столче и започна да ми свири на ситра. Свири ми дълго, а аз се смях. Когато се върнахме до шатрата вече нямаше никой. Всички си бяха отишли и аз се почувствах предадена, затова, че никой не ни е викнал. Обърнах се към него, а той беше с една блажена усмивка, сякаш нищо не е станало, докато аз се чувствах ужасно. Сякаш са ми взели нещо скъпо. Докато седяхме така телефонът ми звънна и беше един от приятелите на празненството - каза ми - Еди, ние сме в Сливен и тук вали такъв сняг на парцали. А под шатрата беше толкова топло и слънчево - лято. Тогава се събудих. Лежах дълго в леглото и се чудех какъв е този сън, но не можах да си го обясня. Знам само, че се чуствам странно и лошо. Моля ви, моля ви помогнете ми. Не мога да го разтълкувам сама. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shelter Добавено Май 31, 2009 Доклад Share Добавено Май 31, 2009 acidufo, както в повечето сънища, едното е представено като множество. Можеш ли да разгледаш съня, като моментна картина, където всеки цвят/багра/ очертава други съставни, в нея самата. Как би нарекла съня/картина като цяло и как различеното в него/нея!? Назовавай, докато можеш. Ако искаш естествено. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
flufinela Добавено Юни 3, 2009 Доклад Share Добавено Юни 3, 2009 Здравейте! От доста време чета форума с интерес. Днес реших да споделя нещо и ако някой може да ми помогне в тълкуването ще съм мн благодарна. Доста често ми се случва да имам силни сънища и поради тази причина често не мога да се отърся от тях дълго време. Снощи сънувах нещо, което ме кара да съм много неспокойна и реших да го споделя тук. Това, което помня са два момента, които са различни и не са свързани един с друг. Намирахме се на нещо като морски браг, но по скоро не бяхме около море, а езеро или язовир. Бях заедно с мое бивше гадже, още едно момиче и момче, които са двойка. Момичето беше с бяла блуза, която е разгърната отпред и гърдите и се виждат. Моят бивш е видимо ядосан и агресивен и я блъска и обижда. Тя е възмутена много и ме гледа с някавко очакване за помощ. Аз обаче съм по скоро като страничен наблюдател и чувството, което изпитвам е яд към този човек. После той влиза във водата и започва да плува. Другото, което сънувах е, че зная че съм болна от рак. Аз съм с къса коса и си пипам отзад косата и усещам, че ми е опадала. Започвам да плача. Виждам едно момче, което ме вълнува в момента, поглеждам го и му казвам, че съм болна и че няма да съм тук дълго време. След това се сменя мястото аз се поглеждам някъде косата и разбирам, че всъщност нищо ми няма, че нещата са се разминали. Събудих се с много тежко чувство. Миналата седмица имах подобен сън отново- че моя близка уж е починала и аз зная че е така, а после се оказва, че не е истина. След, което сънувах, че същият мъж изчезва от живота ми, но и това се оказва лъжа и се виждаме отново. Май доста объркано описах, но и в главата ми картините са хаотични. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shelter Добавено Юни 6, 2009 Доклад Share Добавено Юни 6, 2009 (edited) Неспокойният човек някак си намира причина за неспокойствието си, но тя може и да не е истинската. Имаш един бивш и един, който те вълнува в сегашното. Към първия изпитваш гняв, а на втория съобщаваш, че няма да си тук дълго време. В съня ти могат да бъдат свързани - море, езеро, язовир, вълнува,вода, плува, рак. Водата е символ на несъзнаваното, а и на майката, извора с жива вода."Болестта" е водно животно - рак, което съвсем естествено е в "пространството" на онова, което не знаеш за себе си. Може би плувецът, твоят агресивен бивш, се преобразява като рак във втората част от съня ти. Заплашващият , бивш мъж е всъщност твоята потисната агресия, която се "потапя", но е и онова ново момче, което те вълнува в момента и на което ти "показваш" бърза раздяла. Разгърденото и нападнато момиче, както и "болното" е онази слаба част в твоето осъзнаване, която отречена като твоя, те оставя наблюдател встрани. Казваш, че се/"се" , а не "си"/ поглеждаш някъде косата/"кОсата" може би косо, от друг ъгъл!?/ и разбираш, че нищо ти няма. Азът е "здрав", чрез механизма на отричането -"това не е вярно", "това не е истина", но пък "смъртта" на твоята близка ми говори, че се е случила качествена промяна у теб, в която се съмняваш. Изчезващият мъж, който се появава отново ми напомня на криеница. Съмнението си е игра на криеница.Ту едно, ту друго. "Виждането" отново, в края на съня отпреди седмица е предшествало новото подобно сънуване. Наблюдавай движението на дневния си живот. И сравнявай със сънуваното.Така може и да успееш, да разбереш какво ти праща като послание сънят. Редактирано Юни 6, 2009 от shelter Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
flufinela Добавено Юни 8, 2009 Доклад Share Добавено Юни 8, 2009 Благодаря много! Наистина интересна интерпретация. Сънищата ми продължават. Дано скоро да разбера посланието. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
shelter Добавено Юни 9, 2009 Доклад Share Добавено Юни 9, 2009 Аз все повтарям да не ми се вярва.Че провокирам разгадаване, а не давам тълкуването. Зад показал се в съня агресивен Анимус, най- често стои "лошата"/липсваща/ майка. Направи ми впечатление думата "разгърдено". Тя може и да се тълкува по друг начин, а той е като отбито/ раз-гърдено, отделено от гръдта/. Майката отбивайки детето също се разделя с него. Напълно възможно е това "разгърдено" и нападнато момиче да е всъщност твоята майка/ или "майка" като дълбина на несъзнаваното или твоята женственост/, от която уж се отвръщаш, отказвайки "храната" й, но и в която, ти като момче/рак плуваш, вълнуваш. В сънищата има менливост. Нескончаема игра на форми, отношения, в които посоките са без ред. Времето в съня не е, както в будността. Едно следва друго, като второто може и да е предходно. Не знам дали, сънуваното ми е брод към деня или денят ме праща в него. В моите сънища като че ли присъства причиняваното от мен, на ония с които съм, както в будния живот, така и на същите тях "прибрани" в моя съновен, душевен. Никак не мисля, че има човек, който е проникнал във всяко кътче на себе си. А може и да греша. Оправдавам интереса си. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
tomodashi Добавено Юни 9, 2009 Доклад Share Добавено Юни 9, 2009 Аз пък сънувах следният сън.Стана ми гадно от него,но пък е доста интересен. Само да добавя че такива витрини и прекрасни предмети имаше в него.Все още им се възхищавам. Не случайно съм си го сложил и в подписа.Много як сън. http://tomodachibg.blogspot.com/ Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mary6 Добавено Юни 9, 2009 Доклад Share Добавено Юни 9, 2009 Сънувах един бял заек,който беше скрит зад един храст,а ние с моя мъж го осветявахме с фаровете на колата. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts