Венцислав_ Добавено Юни 3, 2004 Доклад Share Добавено Юни 3, 2004 Знаете ли, че според запознати - Балканите са втория по големина биоенергиен център на Земята. След Хималаите естествено. Имате ли мнение по въпроса? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ради Добавено Юни 4, 2004 Доклад Share Добавено Юни 4, 2004 Стара Планина ли имаш предвид? Имаш ли впечатления от Рила? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Юни 5, 2004 Автор Доклад Share Добавено Юни 5, 2004 Впечатленията ми в областта са доста ограничени. Поставих темата от информация получена от външни източници. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Април 6, 2005 Доклад Share Добавено Април 6, 2005 Имам чудесни преживявания именно от Стара планина - връх Ботев, хижа Рай, Узана, връх Вихрен, хижа Ехо, Копитото....да...мислено се пренесох отново там... Любов + Светлина + Мир + Радост Приятели , след като написах Копитото , а си мислех за Козята стена и Пръскалото....и Царичина.. и Рила... и наскоро бях в Банско...красота ..красота .....се сещам, че преди години имаше разни инициативи за 100 те национални обекта, за "Покорил" всички наши планински първенци...има ли ги още по някаква друга форма , знае ли някой? Любов + Светлина + Мир + Радост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Април 27, 2005 Доклад Share Добавено Април 27, 2005 В България има много места, който са със силен енергиен заряд. Може да ви звучи странно, но едно от местата е и храм-паметника "Александър Невски" Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Велина Добавено Април 29, 2005 Доклад Share Добавено Април 29, 2005 .....се сещам, че преди години имаше разни инициативи за 100 те национални обекта, за "Покорил" всички наши планински първенци...има ли ги още по някаква друга форма , знае ли някой? ))Разбира се )) децата ми имат книжки със 100-те национални обекта )Ходили сме на много от тях ) харесва им ) Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иви Добавено Май 2, 2005 Доклад Share Добавено Май 2, 2005 Виждам, че Велина ти е отговорила за 100-те национални обекта, но ако има нещо подобно за върховете ще ми е интересно да науча Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деляна1 Добавено Май 7, 2005 Доклад Share Добавено Май 7, 2005 Велина Apr 29 2005, 22:39 Пост #6 ....се сещам, че преди години имаше разни инициативи за 100 те национални обекта, за "Покорил" всички наши планински първенци...има ли ги още по някаква друга форма , знае ли някой? ))Разбира се )) децата ми имат книжки със 100-те национални обекта )Ходили сме на много от тях ) харесва им ) и аз имам такава книжка всъщност на нея се бият печати при посещение на тези места мн е интересно и тожа те мотивира да посещаваш повече национални обекти, а те наистина са мн красиви и интересни места а относно Стара планина там има наистина прекрасни места даже днес бях там..... ....е малко се поизгубихме но важното е че се върнахме невредими ....и посетихме толкова красиви места Ако не сте я посещавали все още...какво чакате? ..и не забравяйте това си е нашата природа, нека да я запазим ЧИСТА!!! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Април 3, 2006 Доклад Share Добавено Април 3, 2006 Аз на Мусала за жалост все още не съм била, но в Стара планина, на Ботев, Мара Гидик и пр. просто е приказно...и можем само да се замислим защо е толкова красива страната ни и имаме тази неверятна природа и може би не слечайно сме тук, снимките от Езерата са божуествени. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Април 3, 2006 Доклад Share Добавено Април 3, 2006 Здравейте! Може би във въпроса се визират Балканите като регион и в частност Стара планина.Някъде бях срещала Учителя да казва,че от Хималаите идвали да се учат посветените тук на Рила,но защо не съм намерила обяснението. А природата на България наистина е прелестна. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Октомври 9, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 9, 2006 Вечер край Марагидик Уморен бавно угасва денът тихо долита на нощта звънът вечерен мрак покрива земята на небосвода изплува луната Блести зелената гръд на полята пее със струнен глас тревата леко полъхва шумата в гората в дерето шумоли реката Щурци нежно огласят полята клопатари нарушават тишината носи се на билки аромата тук се ражда злетна зората Планини затаили силует в далечината върхове назъбили исполински синевата тъмна сянка хвърлят зад земята вечен страж са над селото и полята Дъха морна земята, тревата роси вечерник полъхва, хлади и краси нощта приижда, светлините гаси затихва, дълбоко с.Острец ще заспи. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Октомври 28, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 28, 2006 Имах възможността и удоволствието да прекарам 5-6 дни в Стара планина, приятели страхотно е дда си в планината а и това време беше прекраснол Благодаря на Бога за дадената ми възможност да опитам от тази наслада. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Максим Добавено Май 3, 2007 Доклад Share Добавено Май 3, 2007 Няколко снимки от Източна Стара планина, направени по време на престоя ми там преди седмица: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=128307 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Ноември 2, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 2, 2007 Използвам всяка възможност когато съм в България да кръстосвам Стара Планина именно.. Особено малките забравени селца. Невероятна е тази планина, зарежда ме както никоя друга... Много красиви снимки, благодаря за тях... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
агни Добавено Ноември 2, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 2, 2007 Знаете ли, че според запознати - Балканите са втория по големина биоенергиен център на Земята. След Хималаите естествено. Имате ли мнение по въпроса? Да имам. Не знам защо мислиш,че е Балканите са втория по големина биоенергиен център на Земята,след Хималаите. Аз ще цитирам словата на Учителя за да докажа обратното,въпреки че това не е от значение,кои са първи и кои втори-Там се работи за създаването на нова кулрура. В Рила е най-старата школа. Хималаите са нови планини. От Хималаите идват да се учат в Рила. В Рила има стар институт, та някой път и от Хималаите идват да се учат в библиотеките на Рила. И в Алпите има школа, но в Рила е най-старата школа. В Рила са складирани знания за Египет, за Индия, все от Рила е тръгнала културата. Всички духовни центрове - на Рила, Алпите, Хималаите и други планини, са свързани. Какво е значението на тия свещени центрове? Те работят за Новата култура. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest alma9 Добавено Октомври 30, 2008 Доклад Share Добавено Октомври 30, 2008 (edited) малко видео от една екскурзия до вр. КОМ на 22-09-2008г. www.vbox7.com/play:924534e7 www.vbox7.com/play:bb0294c7 www.vbox7.com/play:94099cc7 www.vbox7.com/play:61be2237 Редактирано Октомври 30, 2008 от alma9 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest alma9 Добавено Ноември 9, 2008 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2008 http://www.dechica.com/sto/12montana.htm Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ribolinov Добавено Януари 22, 2009 Доклад Share Добавено Януари 22, 2009 В Стара Планина има много силно енергийни места Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest alma9 Добавено Юни 15, 2010 Доклад Share Добавено Юни 15, 2010 Здравейте. Връх Ком, намиращ се в западна Стара планина, е често посещаван от наши съмишленици от северозапада. Ако искате да го посетите виртуално, може да го направите с това клипче : http://vbox7.com/play:924534e7 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest alma9 Добавено Юни 5, 2011 Доклад Share Добавено Юни 5, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=jUDptQxJLy0&NR=1 Един манастр закътан в полите на Врачанския балкан. http://www.youtube.com/watch?v=IDgi3qPB1fU http://www.youtube.com/watch?v=aqObhHOLTtg Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest alma9 Добавено Февруари 26, 2012 Доклад Share Добавено Февруари 26, 2012 Водопада "Скакля" във Врачанската планина. Лъчезарна и Розалина 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest alma9 Добавено Май 19, 2012 Доклад Share Добавено Май 19, 2012 Прохода "Вратцата" - Врачански балкан, перла в "огърлицата" Стара планина. [media=]http://www.youtube.com/watch?v=IW8XH-2_riM&feature=endscreen&NR=1 Лъчезарна, Донка и Eлф 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Август 23, 2012 Доклад Share Добавено Август 23, 2012 Това лято бяхме в Калоферския балкан - на палатки близо до екопътека Бяла река. Много впечатляващо и добре поддържано, чисто и грамотно организирано! Поздравления! Препоръчвам на всеки, който обича планината, но не е в състояние на предприема дълги походи или покоряване на върхове. Много подходящо за деца - всякакви възрасти! Въобще идеята с екопътеките е чудесна. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts