Иво Добавено Април 11, 2004 Доклад Share Добавено Април 11, 2004 "Ето човекът"? За да се удостои човек с това име, трябва да съдържа в себе си четири неща: да е богат, да е силен, да има знания, да има добродетели.Здравейте, Предлагам да помислим заедно върху беседата "Ето Човекът". Всеки да сподели какво го е впечетлило, какво ценно е намерил, как го е разбрал и съответно как е приложил това в живота си. Ако ви харесва идеята, може да направим и редовни виртуални сбирки-обсъждане. Всяка неделя четем по една беседа (има ги някъде в нета мисля) и после заедно разсъждаваме. Нека да направим малък опит с първата беседа. Малко инфо за незапознатите (източник: ТУК): През 1914г.(4, 14) започва публичното изнасяне и документиране на така наречения цикъл Неделни беседи. Те продължават около час и обикновено започват в 10 часа сутринта в неделя.... Беседите обикновено започват с определен стих или стихове от Библията и продължават с тълкуване, давайки отговор на актуални човешки проблеми...Особено важна е “Ето Човекът!”, която е представена на 16 март 1914г. и с която символично се слага началото на Ерата на Водолея[5] С нея започва цикъл серии от 6 тома наречени “Сила и Живот”. В тях се съдържат основите на Новото Учение. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Май 4, 2005 Доклад Share Добавено Май 4, 2005 Публикувано на Apr 11 2004, 11:33 Предлагам да помислим заедно върху беседата "Ето Човекът". Всеки да сподели какво го е впечетлило, какво ценно е намерил, как го е разбрал и съответно как е приложил това в живота си. Ако ви харесва идеята, може да направим и редовни виртуални сбирки-обсъждане. Всяка неделя четем по една беседа (има ги някъде в нета мисля) и после заедно разсъждаваме. Нека да направим малък опит с първата беседа.Иво, започваме опита...след една година отлежаване....но по - добре по - късно, отколкото още по - късно или никога.... Под думата "човекъ" или "человекъ" на български език се разбира същество, което живее цял век. Обаче в първообразния език, в езика, на който е написана тази фраза, "човекъ" има друго значение - значи Исус, Човекът, който иде на земята, Братът на страдащите. Какво трябва да разбираме под тези думи? Могат ли, като излезем ние пред света, да кажат хората за нас: "Ето човекът"? За да се удостои човек с това име, трябва да съдържа в себе си четири неща: да е богат, да е силен, да има знания, да има добродетели. Ама ще кажете: "Какво търси тук богатството?" - Богатството е почвата, условията, при които може да се развива човек; то е почвата в която се развива Силата. Последната пък внася Топлина и Светлина, които въздействат на растенето, на развитието. Като дойдем до Знанието, то е методът, чрез който трябва да се разбира и регулира нашият живот. Добродетелта пък е целта, към която трябва да се стремим. от беседата " Ето Човекът " Това е една от многото ключови беседи от Словото на Учителя. Когато преди време я прочетох и...препрочитах - осъзнах , че искам да съм Добра + Разумна + Силна + Богата и си го поисках...молех се да съм... Добра + Разумна + Силна + Богата......поставих си го като спокойна цел...работейки с много любов и постоянство ( когато се сетех или когато животът ме подсещаше, пък и непрекъснато започнаха да ми се "предоставят " ситуации , за да съм такава....ставаш зрящ/различаващ...не че преди не ги е имало тези ситуации...но осъзнаването се случваше много бързо...и после в един момент молитвата ми съвсем естествено се промени със следната мисъл...защото вече го живеех и прилагах.... АЗ СЪМ .... ДОБРА + РАЗУМНА + СИЛНА + БОГАТА ...после - след време , добавих... израза... и В ТРИТЕ СВЯТА.... ( физическия , на чувствата и на идеите/мислите), после започнах да го ПИША и ПОЖЕЛАВАМ и на другите ...по следния начин.... ДОБЪР/ДОБРА + РАЗУМЕН/РАЗУМНА+СИЛЕН/СИЛНА+БОГАТ/БОГАТА И В ТРИТЕ СВЯТА ВИНАГИ БЪДИ И БОГ ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ !!!АМИН Пожелавам го на всички съПорталци - ние можем да бъдем и сме...Добри + Разумни+Силни + Богати! Амин Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 15, 2006 Доклад Share Добавено Януари 15, 2006 Какво е човек, человек? На руски се чува чела век. Чела на санскрит е Ученик, век си е век, на български - моят мозък го интерпретира така: Ученик във времето и пространството! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
petarstankov Добавено Януари 15, 2006 Доклад Share Добавено Януари 15, 2006 А ще има ли чат? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Февруари 27, 2006 Доклад Share Добавено Февруари 27, 2006 Любов + Светлина + Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts