albena Добавено Юли 26, 2006 Доклад Share Добавено Юли 26, 2006 (edited) аз съм пристрастна и просто исках да чуя и чуждо мнение, все пак мерси Пишете на кирилица! Мнението е "преведено" на кирилица от екипа на Портала. Редактирано Юли 26, 2006 от Ради Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
baracuda Добавено Октомври 29, 2006 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2006 Астрология. Въпроси от начинаещи. Ако сте начинаещ в изучаването на астрология, задайте своя въпрос тук. По-напредналите могат да отговарят или да дават своите препоръки и мнения. роден сам на 16.09.1982 в 8:00 сутринта ама аз ли не разбирам само негативни аспекти виждам!можели ниакои да ми разясни хороскопа!в ямбол сам роден viiito@abv.bg! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Shae Добавено Ноември 1, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 1, 2006 Здравейте Някой може ли по-конкретно да ми изясни , какво като на мен и приятеля ми , Лилит е "кацнала" точно на асцедента ? 25.08.1988 , Плевен - около 7.10 21.05.1980, Плевен , 15.50 Благодаря , Поздрави Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Джеси Добавено Ноември 3, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 3, 2006 ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ СЪМ ДЖЕСИ. ПОЗДРАВИ И МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ ДА СЕ ВКЛЮЧА ВЪВ ФОРУМА. ИМАМ МАЛКА ПРЕДСТАВА ЗА АСТРОЛАГИЯ И МНОГО ИСКАМ ДА НАУЧА ОЩЕ, АКО НЕ Е ДОСАДНО КАТО НАЧИНАЕЩА. С МНОГО БЛАГОДАРНОСТИ. ДЖЕС. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Beoulf Добавено Ноември 7, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 7, 2006 (edited) Може ли някой напреднал да ми поясни с по-прости думи какво означава това->> Личен хороскоп за 19.08.1976 в 05:30:13 Слънце Слънце 26 Лъв 16' Слънце в Лъв Луна Луна 8 Близнаци 51' Луна в Близнаци Меркурий Меркурий 22 Дева 32' Меркурий в Дева Венера Венера 13 Дева 17' Венера в Дева Марс Марс 26 Дева 45' Марс в Дева Юпитер Юпитер 29 Телец 36' Юпитер в Телец Сатурн Сатурн 9 Лъв 11' Сатурн в Лъв Уран Уран 3 Скорпион 41' Уран в Скорпион Нептун Нептун 11 Стрелец 12' r Нептун в Стрелец Плутон Плутон 9 Везни 55' Плутон във Везни Аспекти на планетите във вашия личен хороскоп Слънце квадрат jupiter.gif Слънце квадрат Юпитер (орбис - 3° 19') Луна квадрат venus.gif Луна квадрат Венера (орбис - 4° 26') Луна секстил saturn.gif Луна секстил Сатурн (орбис - 0° 20') Луна опозиция neptun.gif Луна опозиция Нептун (орбис - 2° 20') Луна тригон pluto.gif Луна тригон Плутон (орбис - 1° 03') Меркурий съвпад mars.gif Меркурий съвпад Марс (орбис - 4° 13') Венера квадрат neptun.gif Венера квадрат Нептун (орбис - 2° 05') Марс тригон jupiter.gif Марс тригон Юпитер (орбис - 2° 50') Сатурн квадрат uran.gif Сатурн квадрат Уран (орбис - 5° 30') Сатурн тригон neptun.gif Сатурн тригон Нептун (орбис - 2° 00') Сатурн секстил pluto.gif Сатурн секстил Плутон (орбис - 0° 43') Нептун секстил pluto.gif Нептун секстил Плутон (орбис - 1° 16') Въобще не съм наясно,но отскоро се запалих и бих искал да понaуча нещо за астрологията.Мерси предварително Редактирано Ноември 7, 2006 от Beoulf Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 16, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 16, 2006 Моля знаещите и можещите да помогнат на незнаещите и търсещите! Какво означава ретроградността на планетите по принцип? Как се тълкува ретроградността при синастрията - в смисъл когато ретроградни планети на единия съвпадат с планети на другия? Разбира се, домът и знакът му се взимат на предвид, но как да тълкуваме отношението между двете карти при ретроградни планети в едната? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
красива Добавено Ноември 17, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 17, 2006 Трудно ми е да разбера кой ми е асцендента . Някои го изчисляват Риби , други 6 градуса Овен , трети - 18 градуса Овен . Кой ми е асцендентат и колко градуса ? 8.01.1974г. в 11 .20 сутринта - Карлово , България. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
kreizi Добавено Ноември 18, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 18, 2006 Разгледайте моята натална карта, моля ви. Казвам се Борислав, роден съм в град Велико Търново, България на 6 май 1983 г. в 15:55 ч. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
jul Добавено Ноември 19, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 19, 2006 (edited) Здравейте!! Нямам добри познания по астрология, за да си дам отговор засега сама какво е значението на всички тези планети в Скорпион, които са се "струпали" така странно сега? Имаме: Слънце в Скорпион Луна в Скорпион Меркурий в Скорпион - дори ретрограден.. Венера в Скорпион Марс в Скорпион Юпитер в Скорпион .............. Та какво явление са само! А дали някой би могъл да ми обясни в какво се изразява..Макар и най-общо? Благодаря! p.s Упс, току-що забелязах, че Венера е влязла вече в Стрелец Но...относно останалите? Редактирано Ноември 19, 2006 от jul Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Таня Добавено Ноември 20, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 20, 2006 Здравейте!! 60.gif Нямам добри познания по астрология, за да си дам отговор засега сама какво е значението на всички тези планети в Скорпион, които са се "струпали" така странно сега? Имаме: Слънце в Скорпион Луна в Скорпион Меркурий в Скорпион - дори ретрограден.. g.gif Венера в Скорпион Марс в Скорпион Юпитер в Скорпион Здравей Жул, Всеки човек притежава качествата и на 12-те знака в характера си, но най- силно са изразени качествата на Слънчевия му знак. Този период, в който през знак Скорпион минават почти всички лични планети плюс Юпитер, който е социална планета, се характеризира със засилено влияние на Скорпионовите качества във всеки един от нас//+/проницателност, самокритичност, магнетичност, невъзмутимост,отговорност, независимост, интуиция, психологически умения, любознателност, загриженост, изследователски дух;/-/-безмилостност, ревност, властност, саркастичност, отмъстителност, нетолерантност, деспотичност, раздразнителност;във физиологично отношение бърз обмен на веществата и опастност от хранителни отравяния, от възпалителни процеси, от венерически заболявания и заболявания на половата система./, но особено силно тези качества се проявяват при Скорпионите, особено ако в наталните им карти има и планети. В този момент тяхното влияние се засилва много чувствително. "Това е момент за избавяне от страстите и главоломното пропадане в материята, момент на дълбока духовна и интелектуална криза, която може да доведе до преобръщане и себеосъществяване, в превръщане в Бял Скорпион, предпочитащ да унищожи себе си, отколкото да нарани другите. Това е момент на драстична криза за душата Скорпион, която стои на ръба на дълбока пропаст и е в състояние или да прападне на дъното на пропастта или да литне като птица към небето; момент на дълбока промяна в троичната му природа, която се свежда до трите основни тела-Физическо/Физическо и Етерно тяло/, Емоционално/Емоционално, Астрално и Нисш ум/ и Ментално/Висш ум, Нисш ум и качества на Въображението/, чиято координация, отношение и дейност дават спецификата на човешкото съзнание.Тези три тела се наричат още Форма, Душа и Дух, които при Скорпиона могат да действат заедно и самостоятелно и човек трябва да ги изживее външно, чрез изява в обществото."Спас Мавров,"Пътят на пробудената душа" Всички планети, които се намират в този знак ще му помогнат да реализира скорпионовата енергия за доброто на всички, да преодолее ревността, потайността, отмъстителността, стремежа към манипулация на хората около себе си /става въпрос за хора с по-ниско ниво на съзнание/, да използва максимално енергиите , с които разполага и да развие положителните качества на Скорпиона-проницателност, самокритичност, поемане на разумни рискове, осъзнаване на чуждата психика-мисли, желания, настроения;интерес към окултизма, към тайните и загадките на живота/възможно е за хора с високо ниво на съзнание/. Слънцето ще го дари с творческия си импулс, с топлината и щедростта си и желанието за самореализация, с възприемчивостта си за вътрешна трансформация и бърза адаптация. Луната- със силата на емоциите и способността си за възприемане на външните въздействия и реакция с цел приспособяване, със стремежа си за съхраняване на устойчивостта на вътрешните структури, с високата си чувствителност и способността си да реагира бързо на измененията в условията за съществуване, с желанието си за адаптация чрез обществено признание. Меркурий -със взаимодействието и взаимообмена си, с усвояването на възприеманото, в търсенето на средства за самореализация, с лесното възприемане и запазване на информацията, със своето критично и рационално мислене и възможност за игнориране на нежеланата информация,опирайки се по-скоро на опита, отколкото на логиката. Венера - с любовта и усета си към красивото, с възможността си за правилна оценка и избор, със своята силна и дълбока привързаност, с голямата си сила на подсъзнателните импулси, но и с дълбоко напрежение в чувствата и висока реагентност, която може да доведе до временна загуба на вътрешната опора при избора. Марс-със своята активност и действие, породени от вътрешните подбуди /на Слънцето/ и съобразени с желанията му/избора на Венера/.Действието му е в състояние да измени света, да преодолее съпротивлението му, притежавайки бързи реакции и способност за концентриране на енергията и активно действие при реализация на поставените цели. Юпитер- с желанието за израстване, за развитие, да експанзия и търсене на нови цели, със скрития си стремеж към самоотвърждаване, запазвайки привързаността си към традиционните/родовите / ценности, с широките възможности за трансформиране на вътрешната енергия във външно въздействие за самоутвърждаване в социалната среда, с разнообразните си окултни способности. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 20, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 20, 2006 Таня, незаменима си! Благодаря !!! Много интересно - наистина времето е много ценно за трансформация! А колко време продължава това преминаване през скорпион? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Таня Добавено Ноември 20, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 20, 2006 Много интересно - наистина времето е много ценно за трансформация! А колко време продължава това преминаване през скорпион? Слънцето е в Скорпион от 24.10 до 22.11 Луна-от 19.11 до 21.11 Меркурий- от 03.10 до 08.12 Венера- вече е в Стрелец-от 18.11 Марс - от 24.11 до 06.12 Юпитер - от 27.10 2005 до 24.11.2006 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 20, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 20, 2006 Е, има още десетина дни... Ама и аз, все със закъснение загрявам ... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
jul Добавено Ноември 20, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 20, 2006 Таня, отдавна се радвам и възхищавам на постингите ти! Благодаря сърдечно за ценната информация и прекрасния начин, по който си ни я поднесла! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Таня Добавено Ноември 20, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 20, 2006 Благодаря Жул, просто исках да бъда полезна Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Ноември 23, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 23, 2006 Да, може да се разбере, има такъв метод в астрологията, който се нари4а РЕКТИФИКАЦИЯ, с помощта на който според важни събития от живота може да се уточни точния час на раждане Знам, че така се нарича, но не знам какви са тия различаващи се системи - роден съм между 18 и 24 часа, което прави асцендент от Близнаци до Дева - 4 възможности... обръщал съм се към 4 астролога и те изредиха всичките тези възможности... всеки беше уверен, че е прав и толкова убедителни бяха, че ми се стори, че всеки отчасти има право, но все пак не може да имам четвърен асцендент, нали? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 24, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 24, 2006 Да, ако човек не си знае часа и минутата на раждане, точността на наталната карта отива на кино. А и дали ако ги знае , съдейки по неясните спомени на родителите си, ще е винаги вярно... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Ноември 26, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 26, 2006 (edited) Вчера гледах един филм за произхода на астрологията и например разбрах , че първите наблюдения на фазите на луната датират още от първобитни времена , а по - късно Вавилонците , развиват познанията си в астрология , при срещата си с Александър Велики , Вавилон и Гърция , обменят важни разбирания ,тайни и се ражда науката астрология , такава каквато я познаваме сега. Интересни бяха проучванията на наталната карта на Исус Христос . Стана въпрос за съвпада на Юпитер и Сатурн . Бихте ли разказали малко повече за това , аз самата имам същия съвпад и много ме интересува . Иначе слънцето ми е в Близнаци . Редактирано Ноември 26, 2006 от Инатари Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 27, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 27, 2006 Съвпад между Сатурн и Юпитер: Един вид - разширяване на трудностите! При чист и духовен човек може да бъде силно мощно продвижение в "Пътя"! При обикновен човек говори за препятствия, финансови затруднения. Успехът идва след много време и труд! Засегнати са най-силно от обществените икономически кризи! Инка - ти си духовно фино момиче и при теб този съвпад носи силни вътрешни опитности и е предпоставка за развитие! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Ноември 27, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 27, 2006 Я, я, кажи нещо и на мен, грешника - ама при мене са си баш трио - как беше, стелиум май че - Юпитер, Венера и Сатурн! Това нали са големи планети - и да не си зная часа, трябва пак да важат. А също имам и съвпад между Меркурий и Нептун и някъде четох, че би трябвало да ми е голяма каша в главата. Уж не съм съгласен, тъй като мога да боравя с подозрително количество инфо едновременно, ама като знам, че не постигам кой знае какво с това... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 28, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 28, 2006 Меркурий с Нептун предполага интуоитивно обагрено мислене. В зависимост о тцелиа хороскоп това може да води или до самозаблуда и празно фантазиране, или до един добър ум, който се позовава на висшите импулси на Любовта и се съобразява с тях! За съвпада Сатурн - Венера - Юпитер - освен казаното в горния постинг, би трябвало да имаш трудности в любовните връзки, в изявата на любовта си! Но - ако това бъде отработено съзнателно, дава много силна комбинация - едно много дълбоко и сериозно отношение към Любовта, последователното следване, дълга стабилна връзка с жена, както и, спрямо духовните уения - стабилно последователно вървене по пътя на Любовта! Така че - зависи от съзнанието, което има този аспект- а и от целия хороскоп - само от един аспект малко може да се каже! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Таня Добавено Ноември 28, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 28, 2006 Здравей Орли, Като начинаещ в астрологията, добре се справяш. А какво ще кажеш за съвпад на Сатурн с Нептун и Луна? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 28, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 28, 2006 Влечение към тайните, задкулисните причини на видимите следствия! Стремеж към психология, окултизъм, към висшата любов! Силна интуиция и контролирани емоции! Това е при добри аспекти и вътрешна чистота! Зависи и от дома и знака, в който попада съвпадът, разбира се! При напрегнати аспекти на планетите от съвпада, при вътрешна замърсеност и посредственост на дадения човек с такъв съвпад: Изкривена и невярна интуиция, емоционални проблеми, катаклизми и невъзможност за ясното им осъзнаване. Подсъзнателни проблеми, депресии, неврози, психози, фобии, влечение към зависимости! Така че - еднозначност няма - всико звиси от качеството на съзнанието, през което се проявяват комбинациите от психични предразположености, символизирани от психохимизма на планетите, изявен матрично в характерите ни! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Таня Добавено Ноември 28, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 28, 2006 Благодаря ти ,Орли, за интерпретацията. Ще я имам предвид при астрологичните си консултации. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
circle Добавено Ноември 28, 2006 Доклад Share Добавено Ноември 28, 2006 Ще съм благодарен ако някой ми каже повече за влиянието на Сатурн когато е в първи дом и много ли е лошо както си мисля (1979 - 15.03 - 15:36 мерси) Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts