Орлин Баев Добавено Април 27, 2007 Доклад Share Добавено Април 27, 2007 Братството и братята (сигурно и сестрите ) за нас са БОГ. Поне посоката към Него! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Април 27, 2007 Доклад Share Добавено Април 27, 2007 Ако някой настоява, че религиозната реалност съществува сама по себе си, независимо от човешката психика, може да се отговори на този човек само със следния въпрос: "Кой казва това, ако не човешката психика?" Независимо какво твърдим, никога не можем да излезем от съществуването на психиката - защото се съдържаме в нея и тя е единственото средство, чрез което можем да схванем реалността. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Април 27, 2007 Доклад Share Добавено Април 27, 2007 (edited) Богомилите са нещо много повече от продължители на манихеите Зависи какво се разбира под манихейство Със сигурност ние познаваме по-добре и никога достатъчно делото на богомилите, но имаме ли основа да преценим това на манихеите? Обаче имайки предвид, че те са съседни брънки от една верига... Още повече, ако някои от нас се мислят за, или се опитват да бъдат брънки от същата... Аз съм на мнение, че и най-големите самоизявяващи и самозаявяващи се познавачи на богомилството са далеч от обхватност в погледа си върху тяхната дейност и разностранен принос за света като цяло, или по-конкретни части от него. Пък за манихейството съвсем... Редактирано Април 27, 2007 от Венцислав_ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ради Добавено Април 27, 2007 Доклад Share Добавено Април 27, 2007 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Април 27, 2007 Доклад Share Добавено Април 27, 2007 ...........................Право пропорциално на сянката. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ради Добавено Април 28, 2007 Доклад Share Добавено Април 28, 2007 Аз съм на мнение, че и най-големите самоизявяващи и самозаявяващи се познавачи на богомилството са далеч от обхватност в погледа си върху тяхната дейност и разностранен принос за света като цяло, или по-конкретни части от него. Пък за манихейството съвсем... Те ще стават все повече и повече, напук на само завиждащите и критикуващи персони Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Април 29, 2007 Доклад Share Добавено Април 29, 2007 Те ще стават все повече и повече, напук на само завиждащите и критикуващи персони dry.gif Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Април 29, 2007 Доклад Share Добавено Април 29, 2007 "There is One Brotherhood, the human brotherhood which unites the children of earth indiscriminately in the Fatherhood of God" Ами подписа на Станимир е достатъчен за мен . Братството между всички хора е вътре в сърцата им . Ако ние допуснем в сърцето си други братя /човеци/ ние сме част от това братство. затова се казва този човек има голямо сърце , много хора има в неговото сърце. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts