Диляна Колева Добавено Октомври 30, 2008 Доклад Share Добавено Октомври 30, 2008 Как се проявява мекотата в отношения на некоректност,грубо нарушаване на принципите ,погазаване на личната собственост и личността и безхаберие към всичко изброено? Как се проявява мекота към хора които са всичко което аз не съм и единственото чувство е неприязън и агресия? Как се проявява мекота към хора които са изградени характери и са във възраст която вече не може да настъпят генерални промени във мирогледа? Когато колкото се опитваш да се отдалечиш от такива хора ,а съдбата по един или друг начин отново ги вкарва във взаимоотношенията. Да проявя мекота във такъв тип взаимоотношения значи генерално да погазя принципите си. Да не проявя мекота ,следва да проявя агресия. Елиминирането на взаимоотношенията е невъзможно. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Октомври 31, 2008 Доклад Share Добавено Октомври 31, 2008 (edited) Знаеш ли, диди в книжката "Подсъзнанието може всичко" има много добър съвет при спорове. "Да, твоята теория и гледна точка са верни, прав си, но аз мисля по друг начин и ако желаеш можеш да ме изслушаш..."-цитирам по памет. Спомни си четирите споразумения на Дон Мигел Руис-"Никой не прави нищо заради теб, всеки живее в собствения си сън...."-пак по памет... Сетих се и за едни думички, символизиращи Демокрацията: "Ние с теб може да имаме коренно различни мнения, но аз бих дал живота си да можеш ти свободно да изразиш своето!" За съжаление не помня кой го е казал Редактирано Октомври 31, 2008 от xameleona Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Март 26, 2009 Доклад Share Добавено Март 26, 2009 Как се проявява мекотата в отношения на некоректност,грубо нарушаване на принципите ,погазаване на личната собственост и личността и безхаберие към всичко изброено? Как се проявява мекота към хора които са всичко което аз не съм и единственото чувство е неприязън и агресия? Как се проявява мекота към хора които са изградени характери и са във възраст която вече не може да настъпят генерални промени във мирогледа? Когато колкото се опитваш да се отдалечиш от такива хора ,а съдбата по един или друг начин отново ги вкарва във взаимоотношенията. Да проявя мекота във такъв тип взаимоотношения значи генерално да погазя принципите си. Да не проявя мекота ,следва да проявя агресия. Елиминирането на взаимоотношенията е невъзможно. 1. Според мен в тези случаи мекотата е по-скоро еластичност - некоректността съзнателно или не цели да втвърди другия и след това да счупи позицията. Мекота означава да се реагира спокойно и адекватно като се остави човекът, който ги е проявил докрай да си поеме последствията за тях. Вместо да се разправям с некоректен доставчик или партньор, просто намирам друг ... с усмивка ...нищо лично. Мекота означава да си постегна оградата така, че да не може да ми гази личната собственост, а после да понася последствията за моето прекалено отваряне. 2. Не искам хората да са нито грам каквото съм аз.. То и аз утре няма да съм това, което съм днес. Ако усещам, че енергиите ни не са съвместими в момента, правя всичко необходимо, за да се отдалеча. Учителя сравнява това със слънцето и земята - те се обичат и раждат живот, защото са достатъчно близо, но и достатъчно далече един от друг - така, че само доброто от слънцето да стигне до живота на земята... 3. Приемам ги такива каквито са и се опитвам да намеря доброто в техния мироглед и възраст - винаги има... 4. А, това вече е невзет изпит - щом съдбата отново ги слага до мен, значи има нещо, което не съм научила предишния път - твърде бързо съм се отдалечила преди да си науча всички уроци... Мекотата е да активирам търпението, любовта и да се опитам да вникна в посланието на тяхното присъсътвие и поведение. Да погазя принципите си? какво означава принципи? Ако тези принципи не ми позволяват да проявя безусловна любов или да се уча на нея?... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts