Jump to content
Порталът към съзнателен живот

08.02.08г. - Сега къде седи погрешката? В бързането.


Guest Ла Горда

Recommended Posts

Мисъл на деня - 8 Февруари 2008 г.

"Сега къде седи погрешката, къде е измамата? В бързането. Хората бързат да се женят. Импулсът да се женят хората е прав, но бързането е една слабост у хората. Какви качества ще придадат на онова поколение, което ще създадат?"

Из Алилуя, 3та НБ, 11.X.1936 г.,

Линк към коментар
Share on other sites

По-нататък в същата беседа чета:

Та, сега хората се намират в един паднал свят. Сега животните казват на хората да ги извадят от това положение и да ги поставят в онази култура, в която някога са живели и са се разбирали. Сега хората казват: „Това не е свят, това не е култура.“ И това е полезно, но не е още истинската култура, към която хората се стремят.

Ако не си дадем сметка за този факт, трудно ще се справим и с бързането и с бавенето, и с жененето и с нежененето. След това трябва и да се сетим какво следва да се прави. Но от някъде трябва да се почне. От корена, според мен. Нали така е казал и Козма Прутков: "Смотри в корень!"

Линк към коментар
Share on other sites

Нашето невежество ни играе лоши шеги. Колко пъти сме бъркали в живота си, само защото някой ни казал това, друг друго... Ние като нямаме знание за нещата, за законите в Природата бързаме да послушаме и хоп-грешка. Ама никой не ни плаща за нашите грешки, ние самите си ги разбираме след време и си ги поправяме. За това мислене и знание е нужно, както и да възлюбим и повярваме в Бога. Да знаем, че що е от Бога, ценно е и остава, това от човека се губи...

Значи, грамадни възможности се крият в мозъка на човека. Всеки косъм на човешката глава, от двете полушария, от дясното и от лявото, имат противоположни качества. Радиото от космите на лявото полушарие на мозъка внасят мекота в човека. Те произлизат от света на любовта. Космите от дясното полушарие на мозъка произлизат от света на мъдростта. И едните и другите, и любовта, и мъдростта, се събират на едно място и работят заедно през целия живот на човека.

Сега това, което ви говоря, е толкова отвлечено, че вие не можете да видите връзката, отде именно идат тия неща. Казвате: „Отде иде тази енергия?“ Тя иде от природата. Вие още не сте проучавали какво нещо е космическият човек. Човек не е такъв, какъвто се е родил на Земята. В сегашната вселена, вън от Бога, няма друго същество по-високо от човека. Не говоря за дребнавия човек. Всичко това, което виждате на Земята, това са още малки, дребнави същества. Един ден те трябва да приличат на баща си, на космическия човек.

Има много още да учим, но с Божията помощ и Любов ще се учим и успяваме...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...