novichka Добавено Март 20, 2009 Доклад Share Добавено Март 20, 2009 Много благодаря на всички за помоща Вятър аз също подозирах намесена жена ... и определено за сега преценявам ситуацията и обмислям . Меря на везните плюсовете и минусите и въобще заслужава ли си да дам втори шанс на връзката .Така ,че имаш някои точни тълкувания и изводи . [/quote Деяна , такъв въпрос изникна в мен като прочетох , че подозираш , че има друга жена ,защо не питаш направо картите , има ли намесана жена? Може пък да излязат интересни карти , и да проверим. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
novichka Добавено Март 20, 2009 Доклад Share Добавено Март 20, 2009 Поста ми изчезна някъде , е пак ще го напиша Деяна , изникна такъв въпрос в мен , като прочетох за съмненията ти за друга на жена , защо не попиташ картите направо , има ли намесена жена ? Предполагам ще е интресно какво ще покажат картите. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Dujdovna Добавено Март 20, 2009 Доклад Share Добавено Март 20, 2009 аз първо ще се доизкажапо с доста закъснени по картите на Dujdovna- мисля, че твоите грешки не са били по- малко имало е и друг мъж или поводи да нараняваш парньора и сега това, което се разкрива пред теб е възможност за отворена връзка, която няма да те устройва или поне ти не искаш такава: моето тъккуване с 2-те дами е че ти си дама пентакли,а другат а жена е дама жезли- нещат анкак са се обърнали преди е било като чели на обратното и ти си била важната,а сега трябва да проявиш твъдост и търпение, но другата жена вече се е задействала;имате вързка помежду си с нея по особен начин ти ще кажеш какъв? страннотот е, че между вас двете не се вижда мъж? това също много ме учуди вярно м/у нас двете има някаква връзка, въпреки, че не сме се виждали очи в очи. Сънувала съм я няколко пъти и най- странното е, че въпреки съперничеството ни след такива сънища съм се чувствала добре и дори положително заредена. Сигуно никога няма да разбера защо е така или поне не в този живот. Вятър, чувствам те като летен бриз и ми става добре от това Мона, послушах съвета ти и ти благодаря за урока. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Март 20, 2009 Доклад Share Добавено Март 20, 2009 Новичка ... аз вече дадох шанс на отношенията ни .. пък да видим ! Съмненията относно друга жена изчезнаха защото категорично реших ,че аз съм с този човек и ще бъда с него до край ,а и виждам същото отношение от негова страна към мен.Просто отказвам да се съмнявам и страхувам ... приемам да обичам. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Март 21, 2009 Доклад Share Добавено Март 21, 2009 (edited) Здравейте всички в този зимен ден Паднаха ми се интересни съчетания от карти и искам да ги споделя с вас. Първата комбинация е следната: Слънцето, 5 мечове, 6 пентакли Втората: 5 пентакли, Кулата, 2 мечове И двата въпроса касаят близки сюжети - като първата триада се отнася до развитие по принцип, а втората е свързана с въпрос за конкретно действие. Понеже са тематично свързани, едното предхожда другото; уточнявам, че става дума за период от седмица. Аз поне търся връзка между Кулата + 2 мечове и 6 пентакли - как да се тълкува този преход - покрусата и примирението (Кулата и 2 мечове като конкретно действие) да преминат в добротатата и щастливото развитие или стечение от обстоятелства (6 пентакли), въпреки предхождащата я 5 мечове. Какво мислите вие? П.С Поздравления за интересните сюжети, мнения и съчетания от карти, които коментирате Редактирано Март 21, 2009 от Мона Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Март 21, 2009 Доклад Share Добавено Март 21, 2009 Нещо ще рухне изведнъж ,за да стигнеш помирението и от там да постигнеш 6 пентакли ! Другото което ми хрумна до като умувах е че истината все пак се ражда по време на спор т.е. за да се стигне до помирението и онова ,което ти искаш като краен резултат е нужно първо да си отиде нещо ,да рухне всичко старо ,за да се гради на ново или нещо такова ми идва като идея!От там правя и връзката между Слънцето и 5 пентакли - просто пътя до Слънцето е 5 пентакли и е труден - трудноста ще дойде заради Кулата или тя ще е последствие ,но е необходима! Това мисля аз Мона Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Март 21, 2009 Доклад Share Добавено Март 21, 2009 Нещо ще рухне изведнъж ,за да стигнеш помирението и от там да постигнеш 6 пентакли ! Другото което ми хрумна до като умувах е че истината все пак се ражда по време на спор т.е. за да се стигне до помирението и онова ,което ти искаш като краен резултат е нужно първо да си отиде нещо ,да рухне всичко старо ,за да се гради на ново или нещо такова ми идва като идея!От там правя и връзката между Слънцето и 5 пентакли - просто пътя до Слънцето е 5 пентакли и е труден - трудноста ще дойде заради Кулата или тя ще е последствие ,но е необходима! Това мисля аз Мона Благодаря за отговора ти, Деяна, но според мен, нещата съвсем не стоят така. Освен това, тези карти не се отнасят до мен изцяло. Аз съм наясно със себе си и при мен няма какво да рухва нито изведнъж, нито постепенно ... Сложният преход от Кулата - 2 пентакли към 6 пентакли остава все така сложен ... Може би това да се примириш със себе си е най-голямата победа, която ще доведе и до радостта, че си намерил себе си, а и някой друг; да се усмихнеш на живота и да си кажеш, че пътищата към щастието понякога са странни и чудни Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Март 21, 2009 Доклад Share Добавено Март 21, 2009 Въпрос "Каква е причината ?" отговора на Таро - Асо Чаши,4 Мечове, пАж Чаши .Трудно ми е да тълкувам Паж Чаши ,защото се двоумя дали значението му е лъжа или просто неясни емоции и нищо постоянно ! Асото също не го схващам защо е там .Единственото ,което ми идва на ум е че човека просто не е наясно какво точно изпитва и иска от мен и му трябва време ,за да реши .Но пък уж иска да е с мен .... На скоро за същия човек ми се падна една много (поне за мен) интересна комбинация от карти - Крал Чаши обърнат,6 мечове обърната и Крал Мечове обърнат.Виждате ли разделението между чувствата и емоциите , неспособноста да се предвижи напред нито пък да вземе адекватно решение?Усмихнах се когато видях тези карти... Тука 1ва и 3та карта дава резултат в 2ра карта ! Имате ли вие същото мнение и ако не какво е вашето? П.П. Съжалявам Мона ,че не успях да ти бъда полезна ! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Вятър* Добавено Март 21, 2009 Доклад Share Добавено Март 21, 2009 Мона, вероятно ще прозвуча малко странно, но тези карти носят доза ежедневност, нещо, което е "участник" в действие: пари, здраве..заради слънцето са набъркани лични отношения ( и кулата и 6 пентакли са доста лични) слънцето показва утвърителен отговор на "негативен върпрос"-питащият има някои опасения, които се надява ( или има очкаването) да не се случат (или да се), а 6 пентакли е карта, която с епоявява при може би "свръх естетственот" усещане, че нещо ще бъде или е така, както ние го усещаме, независимо то това дали бихм емогли да го проверим имаме тази убеденост .6 пентакли тук според мен е символът на кулата и предхождаща я 5 пентакли поради промнената визия Ситуацията н 2 мечове е резултат от егоцентрзма на 5 мечове, но е "здравословна". според мен слънцето е 2 мечове, а 5ентакли и кулата са 6 пентакли , като правя уговорката, че не те са нея, а 6 пентакли е тях - тя не дава това, което се иска, а да ва това което ще получим ( няма намеса на наша воля) Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Вятър* Добавено Март 21, 2009 Доклад Share Добавено Март 21, 2009 (edited) Деяна, мисля, че от нуждата от отговор и питането картите са се "очашили" и ще си позволя да не ги коментирам (те по- скоро показват твоя свят), но ще коментирам 6 мечове (от 1 вата по време комбинация), които тук са като 4 мечове, които пък тук са равни за обърнат паж жезли- изясни си позицията пред човека, защото е имало следната поредица:- кофти емоции, лоша комуниакця, задълбаване на проблема което е довело до настоящото положение ( не мисля, че ще ти е лесно да говориш, но това е което има смисъл- мое мнение) п.п. от тези 2 краля си мисля (питам се), че има намеса на мъж от негова страна, който да дава акъл? Редактирано Март 21, 2009 от Вятър* Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Dujdovna Добавено Март 21, 2009 Доклад Share Добавено Март 21, 2009 Бих искала да ви попитам за мнението ви за една карта. Намирам различна и противоречаща си информация. Става въпрос за девятка пентакли, а изречението което събуди интереса ми и ме кара да пусна този пост е следното: "Девятка пентакли е кармична карта, но тук вече отивам в таро за напреднали и не е мястото да разяснявам тази й роля". На мен се падна след Колелото. Колелото си го разтълкувах като нов етап в живота, шанс който се дава и е добър. А девятката като успешен финал и сигурност на това ново начало, като преход, мост от един период в друг. Изобщо като цяло ми се видяха добри двете карти. Ще споделите ли вашия опит за Девятка пентакли? Особено в контекста на цитираното изречение. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Март 21, 2009 Доклад Share Добавено Март 21, 2009 Под "очашили" имаш предвид Асото и Пажа ли ? Възможно е ... дааам ... като се замисля не е изключено! Не знам какво да си мисля ... Тия крале ,че и обърнати ... Аз като ги гледах първото което ми изникна в съзнанието беше разделение ,а да не говорим колко голяма е разликата между двата краля.Не изключвам и твоето предположение. То че ще се говори пак ... ще се !Няма тън мън ,че да не вадя меча на Краля Мерси Вятър и лека нощ от мен! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Март 21, 2009 Доклад Share Добавено Март 21, 2009 Ах 9 Пентакли .. имам много специално отношение към нея ,но все още неясно за мен самата защо я усещам така.Вече 2ри месец ми се пада на 1ва позиция доста често в подредба от три карти,а и не само от три. Ако въпроса ми е свързан с лични отношения с някои и се падне 9 пентакли на първа позиция знам ,че има нещо задържано дълго време ,един вид като несвършена работа в отношенията ми с този човек-примерно не съм си научила кармичния урок с него. Обикновенно когато се падне тя ми светва лампичката ,че нещо пропускам.Веднъж ми се падна до Звездата .Бях споделила тази комбинация и мисля ,че заедно с Мона я обсъждахме тук.Та тогава периода на 9ката и Звездата беше доста труден ,но лековит определено. Не мога да ти кажа точно какво значи и за какво "говори" тя .На мен самата ми е трудно да я тълкувам,голям въпросителен ми е ! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Март 22, 2009 Доклад Share Добавено Март 22, 2009 Мона, вероятно ще прозвуча малко странно, но тези карти носят доза ежедневност, нещо, което е "участник" в действие: пари, здраве..заради слънцето са набъркани лични отношения ( и кулата и 6 пентакли са доста лични) слънцето показва утвърителен отговор на "негативен върпрос"-питащият има някои опасения, които се надява ( или има очкаването) да не се случат (или да се), а 6 пентакли е карта, която с епоявява при може би "свръх естетственот" усещане, че нещо ще бъде или е така, както ние го усещаме, независимо то това дали бихм емогли да го проверим имаме тази убеденост .6 пентакли тук според мен е символът на кулата и предхождаща я 5 пентакли поради промнената визия Ситуацията н 2 мечове е резултат от егоцентрзма на 5 мечове, но е "здравословна". според мен слънцето е 2 мечове, а 5ентакли и кулата са 6 пентакли , като правя уговорката, че не те са нея, а 6 пентакли е тях - тя не дава това, което се иска, а да ва това което ще получим ( няма намеса на наша воля) Off-topic Вятър*, следя и доста внимателно чета постовете ти във форум Таро. Какво ми прави впечатление обаче: наистина звучиш странно - не само, когато интерпретираш карти и комбинации, но и самата стилистика на писането ти. Честно казано, на мен ми се губи логиката ти - ти не свеждаш тълкуването на картите до причинно-следствени връзки, а по-скоро компилираш значения и инвенции - получава се една своеобразна манджа, която остава разбираема за теб, неразбираема за другите. Да говоря за себе си - аз не те разбирам, не разбирам твоите интерпетации. За мен това не е тълкуване на картите Таро, а отиване отвъд смисъла. Няма да коментирам и анализа ти на моите карти, намирам го за неверен и безпредметен. Освен това ти ми напомняш за участник от форума, писал и преди, но с друг ник - може и да греша. Можех да ти пиша всичко това и на ЛС, но предпочетох нещата да се изяснят тук, не задкулисно, още повече, че Таро е сериозна наука (за мен) и "грешките в превода" е добре навреме да бъдат улавяни и локализирани. Всеки от нас е свободен да пише както според него е правилно, но аз като модератор на този форум, съм длъжна да отчитам всички онези детайли, които ме притесняват. Нищо лично. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Вятър* Добавено Март 22, 2009 Доклад Share Добавено Март 22, 2009 ролята ти на модератор е спазването на правилата, които не смятам,че съм нарушила с поведението си, нито пък съм имала намерение да осквернявам сериозните науки със "странните" си разбирания; определено имам видимо разчлие в "разбирането" аз съм начинаеща и не съм имала претенции за нещо повече нямам намерение да продължавам да "обърквам" другите с неправомерните си тъкувания успех на форума Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Минотавър Добавено Март 22, 2009 Доклад Share Добавено Март 22, 2009 Първата комбинация е следната: Слънцето, 5 мечове, 6 пентакли Втората: 5 пентакли, Кулата, 2 мечове И двата въпроса касаят близки сюжети - като първата триада се отнася до развитие по принцип, а втората е свързана с въпрос за конкретно действие. Понеже са тематично свързани, едното предхожда другото; уточнявам, че става дума за период от седмица. Мисля ,че се касае за ситуация с голяма продължителност или поне емоционалното усещане за продължителност(5 пентакли) и Кулата се явява като неизбежен преход - тотално преосмисляне на приоритети и какво ли още не -тук вече зависи от конкретни обстоятелства.2 мечове на това място при мен винаги е значело забавяне, така че ако 2рата комбинация е въпрос за съвет, той е да се изчака този срок който се поставя във въпроса.Аз лично обичам кулата особено ,когато има 5 пентакли предходно мисля и ,че тя носи 6 пентакли след себе си -винаги.Под една или друга форма. А за първата мисля,че едната страна е с пределно ясни идеи и позиции за нещата ,5 мечове може да показва степента на усилията и цената ,която някой плаща за прехода към 6 пентакли.Понякога 5 мечове ми е показвала състояние на пълен дистрес ,неспособност дори да реагираш от изтощение след големи усилия да постигнеш нещо,състояние ,в което не можеш дори да се зарадваш на дългоочаквана и изстрадана победа. Видях ,че обсъждате и 9 пентакли.При мен тази карта винаги означава промяна ,не рязка като Кулата ,но напълно неизбежна.В последните месеци имах честта да ме преследва упорито и сега вече изчезна от подрежданията ми ,но всичко около мен вече е ново и различно...за съжаление не в посока ,която ми е приятно ,но... А относно 9 пентакли и Звездата ,тя ме съпътстваше когато зпочвах да се занимавам с Таро и тук във форума ,Мона ми помогна със смисъла на комбинацията...наистина за по-малко от година живота ми е тотално променен ,случиха ми се неща напълно неочаквани ,които ме тласнаха в посоки ,за които не съм си и помисляла,не съм се и опитвала да се случват.С други думи ,нищо оттогава не е същото със сега,но посоката ,в която се промениха нещата е прекрасна и най-прекрасен беше начина , случайностите които ме съпътстваха през цялото време,сякаш нищо не зависеше от мен. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
novichka Добавено Март 22, 2009 Доклад Share Добавено Март 22, 2009 Леле , колко се изписало във форума , браво ! Нямам време да разгледам всичко, Деяна персонално браво на теб , за решението ти да дадеш шанс на “ момъка “ , е това със съмненията хубаво , че си го отхвърлила , но сподели имаше ли жена , за да видим от гледна точка на картите , , винаги ми е било трудно да определя кога става въпрос за конкретни хора или за някакви действия, чувства , в тълкуването на картите. Ще се радвам да споделите вашия опит , Четох , че се определя главно с интуиция , но ми се иска да има и някакъв друг начин по сигурен така да кажа. Мона ще се опитам макар и късно , да споделя и моето мнение за твоите карти . Мисля , че за първата комбинация развитието на въпроса е благоприятно определено , като трябва да се премине през един такъв период на вглъбяване в себе си , на примирение , и на недоволство, но пък шестица пентакли е убедителна в крайния резултат. Това чувство на самота което от предходната комбинация виждам и във 5 мечове , се повтаря като 5 пентакли в другия въпрос . за конкретното деиствие причината се крие точно в тази самота и емоционална нестабилност, края на която ще дойде , може да се избегне опасността , и да се излезе благополучно от сложната ситуация. Незнам за мен в тези карти има много лично страдание , но в крайна сметка смятам , че изхода ще е добър.По точно това конкретно действие вероятно ще доведе до ново колебание , може би за да се довърши картината и развитието на въпроса като цяло , няма да приключи само с това деиствие, , но смятам , че е била неохидима намесата и на кулата и на 2 мечове за да се достигне до 6 пентакли.Така мисля аз . Весела и успешна сдмица от мен ! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Март 22, 2009 Доклад Share Добавено Март 22, 2009 Новичка преди няколко дена ... още преди да дам шанс на човека попитах Таро дали има друга жена .Излезнаха Обесения обърнат,Светът обърнат и 7 чаши. При тази комбинация мога да пиша много .За мен тези карти говорят ,че няма друга жена заради 7 чаши .Ако я нямаше 7ца чаши може би нямаше да съм на това мнение.7 цата са илюзиите ,а в случая я тълкувам ,като напразно съмнение за друга жена.Това е в главата ми и няма нищо общо с реалността (съмненията имам предвид) . Обърнатия Обесен - много обичам тази карта ,когато е обърната ,защото я тълкувам като време в което висенето и зяпането е свършило и идва време за действие.Когато Обесения е в права позиция за мен той се намира на границата на два периода и до като дойде време да направи следващата крачка към новия период просто си виси и зяпа ,а обърнат говори за друго. Светът обърнат е обърнат заради 7 чаши ,заради съмненията и те водят до пропускане на възможност и постигане на целта ,която е да бъдем заедно! Когато отказах да се съмнявам и реших да не се страхувам повече ...Светът се изправи ! Ух много пиша ... спирам ! Ако имате да допълните нещо ... давайте ,дори и да не сте съгласни с мнението ми! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Март 22, 2009 Доклад Share Добавено Март 22, 2009 Благодаря на всички за споделеното мнение. Наблюдавам интересни хрумки и дълбоки прозрения. Вие сте много ценни за този форум Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
LinnRiddT Добавено Март 29, 2009 Доклад Share Добавено Март 29, 2009 На въпрос "Скоро да очаквам ли среща с ..." картите ми отговориха: Висшата Жрица - Жрецът - 8 Жезли. Предполагам, че 8 Жезли изразява силното ми желание и нетърпение да видя въпросния човек, а Жрицата определена дистанцираност...но не мога да свържа картите помежду им. Вие как тълкувате комбинацията? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Март 29, 2009 Доклад Share Добавено Март 29, 2009 Усмихнах се ... красиво е ! Да... очаквай в най-скоро време среща ! Поне според мен де ... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Март 29, 2009 Доклад Share Добавено Март 29, 2009 На въпрос "Скоро да очаквам ли среща с ..." картите ми отговориха: Висшата Жрица - Жрецът - 8 Жезли. Предполагам, че 8 Жезли изразява силното ми желание и нетърпение да видя въпросния човек, а Жрицата определена дистанцираност...но не мога да свържа картите помежду им. Вие как тълкувате комбинацията? По-добри условия за среща няма, заради Папата. Но 8 жезли е карта, която изгаря бързо във времето. Интуицията натам води - Висшата жрица. Картите се връзват идеално. Особено заради Висшата жрица и Висшият жрец - това е рядка комбинация - това е най-съкровеният копнеж на душата да се осъществи. Макар, че тук нещата отиват отвъд среща, те са дори друг тип среща. Ако на мен ми се паднат подобни карти - ще си кажа - ще се срещна със себе си, ще порастна, ще се осъществя, ще приема причастие, ще мина през инициация ... Великолепни карти, странни, дълбоки. Ето затова обичам Таро - то разказва легенди и ни сочи пътят да ги изминем Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
LinnRiddT Добавено Март 30, 2009 Доклад Share Добавено Март 30, 2009 Благодаря и на двете ви за отговора! Странното е, че ми се "пада" за втори път. Първия път попитах дали ще се срещна скоро с въпросния човек. След два дни попитах дали срещата ще е заради един конкретен повод, за да зннам какво да очаквам. Картите ми отговориха със същата комбинация, въпреки че ги разбърках, даже преди това ги бях питала нещо, свързано с майка ми. Но чак сега разбирам, че това е толкова рядка комбинация... С всеки ден Таро ми става все по - интересно и имам чувството, че колкото повече научавам, толкова повече тайнствени, неясни неща и въпроси изплуват... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Деяна Добавено Април 2, 2009 Доклад Share Добавено Април 2, 2009 Попитах Таро "Какво е посланието на съня" при разбъркване ми изпадна Звездата .Направих подреждането за тълкуване на сънищата и като последна карта ,която обединява всички останали отново беше Звезда ,което не ме изненадва .Смятам ,че тази карта е посланието , но за какво говори ,какво подсказва тя ?Някои може ли да помогне ? Знам ,че Звездата е възстановяване ,възвръщане ,надеждата ,вярата ... лекуване , но резултат ще има далеч в бъдещето ,не сега ! Помня срещата на Глупака със Звездата ,тогава когато се беше отчаял и Звездата му даде надежда ,че ще настъпят добри времена за него ! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
novichka Добавено Април 3, 2009 Доклад Share Добавено Април 3, 2009 Звездата може да означава ако има разочарование или отчаяние от нещо , да вярваме в своята звезда , да не се отчайваме , че има светлина в тунела .Символна надеждата за по добро.Означава и заслужен и очакван късмет , подарък за пренесени страдания , за извършено добро дело.Успех в това което се планирала , очаквала независимо дали е за любов или кариера. Ето ти и руско значение малко- ). По Этелле это карта, в целом означающая заблуждение, ослепление, мрак; впрочем, человеку, интересующемуся продолжительностью собственной жизни, она предсказывает долгий век. И още : звездата предсказва период на голям късмет, реализация и възможно пътуване. Ще се появят много добри възможности за индивидуален напредък, през нейната призма близкото бъдеще ще изглежда по-розово, сигурно и щастливо, особено в сравнение с отминаващия период. Постарайте се да разширите светогледа си и да погледнете на живота и на това, което той може да ви предостави, от една по-висша гледна точка и действувайте с повече замах, отколкото е типично за вас. Даден ви е отрязък от нов живот и достатъчно енергия, за да осъществите всичките си желания. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts