Guest azbuki Добавено Януари 2, 2008 Доклад Share Добавено Януари 2, 2008 Мона, зависи какво наричаш изобилие. За мен изобилие е все по-малко количествено понятие. Символът може да е нещо много просто, но силно. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Януари 2, 2008 Доклад Share Добавено Януари 2, 2008 При празниците винаги присъства някаква ритуалност и тържественост. Не е важно количеството на храната, но самото и приготвяне, подреждането на масата и пристъпването към нейното консумиране се извършват с чувство различно от обичайното. Това приповдигнато настроение трябва да присъства винаги, не само на празниците и да стане част от процеса на хранене. Затова има и молитви преди хранене, защото това което ще усвоим от храната зависи от нашето собствено настроение, от отношението ни по време на приготвянето и от съзнателното извличане на най-чистите енергии от нея. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Януари 2, 2008 Доклад Share Добавено Януари 2, 2008 Ритуалности тържественос може да има и в приготвянето на домашен хляб. Чувството, с което се приготвя трапезата и обстановката за самия празник, правят празника. Аз съм доволна, че макар и малко, проблясъче има в близките ми. Осъзнава се, че не е въпроса да има много храна и то всякакъм мръшляк / /. И най-вече, че не ме карат да ям, а ме разбират и се съобразяват, /което си е направо чудо/ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Януари 2, 2008 Доклад Share Добавено Януари 2, 2008 Начинът на живот за мен е по-общо понятие, включващо както външното поведение, така и вътрешното отношение. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest valentinus Добавено Януари 2, 2008 Доклад Share Добавено Януари 2, 2008 Начинът на живот за мен е по-общо понятие, включващо както външното поведение, така и вътрешното отношение. напълно съм съгласен! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Януари 2, 2008 Доклад Share Добавено Януари 2, 2008 Няма лошо в изобилието. Ако душата пее. Съдържанието прави празниците. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts