Jump to content
Порталът към съзнателен живот

27.12.2007 г. - Всички хора са слуги и синове Божии


Recommended Posts

Мисъл на деня - 27 Декември 2007 г.

"На Бога е правото да господарува в света. Моето право е аз да слугувам, аз го съзнавам. И всички ония, които слугуват, не сме един. Ние сме много. Бих желал всеки един, който слугува, той е в мене и аз в него. И всички като слугуваме, Бог живее в нас и се изявява."

Из Бяга в Тарсис, 26НБ, 6.VI.1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Искам и се опитвам да съм божи слуга, това значи, че с радост върша всичко в живота си /или почти всичко :feel happy: /

Опитвам се да приложа -"да обичаш, значи да забравиш себе си...."

Линк към коментар
Share on other sites

Бих желал всеки един, който слугува, той е в мене и аз в него.

Когато се замислих върху това, се оказа че май не ми е ясно. Какво всъщност иска да каже Учителят в цитираното изречение?

Линк към коментар
Share on other sites

Да Му служим с Любов, ето това е свободата, защото: 2 Коринтяни 3:17

А Господ е Духът; и гдето е Господният Дух, там е свобода,

Матей 11:29

Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си.

................................................................................

..............................

Йоан 17:18

Както Ти прати Мене в света, така и Аз пратих тях в света;Йоан 17:23

Аз в тях, и Ти в мене, за да бъдат съвършени в единство; за да познае светът, че Ти си Ме пратил, и си възлюбил тях както си възлюбил и Мене.

Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

Бих желал всеки един, който слугува, той е в мене и аз в него.

Когато се замислих върху това, се оказа че май не ми е ясно. Какво всъщност иска да каже Учителят в цитираното изречение?

Това значи, да се свържем с Бога, с онази вътрешна, невидима връзка, на сърцето...

Да можем да кажем като Христос-"Аз и Отец ми сме Едно"

Линк към коментар
Share on other sites

"Като тебе друг слуга няма. Няма мъчнотия, с която ти да не може да се справиш. А пък когато виждам, че хората правят погрешки, казвам: Туй е тяхно забавление, чрез своите погрешки те се учат. Това е. И от заблужденията се учат. Всичко е за тяхната наука. Но за онези, които слугуват... Който се учи, може да прави погрешки, но който слугува, никога не може да прави погрешки. Който слугува, той вече е свършил учението и започва друго учение – на слугуването."

Правилно звучи, но е толкова трудно за изпълнение. Още много има да се уча.

"Моето разбиране [е] да стана един слуга, да услужвам на всички ония, на които Господ иска да услужи, да услужа на всички, които се обръщат към Бога. Христос е дошъл. Той казва: „Син Человечески [не] дойде да му послужат на Земята, но да послужи на всички.“"

Линк към коментар
Share on other sites

Бих желал всеки един, който слугува, той е в мене и аз в него.

Какво всъщност иска да каже Учителят в цитираното изречение?

Мисля че бих желал тук е в смисъл, обичам

------------------------------------------------------------------

Казвам: Вие като умрете, къде ще идете? Вие ще идете в оня свят. Вие като умрете, трябва да идете при праведните хора. И те са на Земята и тогава ще се преродите. Праведните като умрат, ще идат при светиите. Светиите като умрат, къде ще идат? Ще идат при ангелите и т. н. Всичките са тук, на Земята.

Ама аз като говоря за Земята, още две Земи има. Вие една микроскопическа част виждате от физическата Земя, а пък за другите Земи имате такива някой път прозрения вътрешни. Земята какво нещо е в умствено отношение или какво нещо е Земята в духовно отношение? Тя е грамадна, велика е Земята в духовно отношение. Когато Христос се възнасяше, накъде отиде? Той отиде нагоре, в духовната Земя да живее. Тук беше долу, на физическото поле, излезе от физическото поле и отиде над облаците. И казва Писанието, че един ден ще Го видим по същия начин, ще дойде по същия начин. Не по същия начин ще дойде на Земята, но „по същия начин“ се разбира на вашето съзнание, защото тия, които Го изпращаха, имаха туй космическо съзнание да видят, че се е възнесъл. Даже Писанието казва: които са видели, се усъмниха в тази работа и подозирали.

Казвам: На първо място във вас трябва да се събуди съзнанието. Всички хора имат желание да се освободят от вътрешните ограничения на живота. И могат да се освободят. Как ще се освободят? Знание трябва.

като дойде Христос, ще оправи света. Това подразбира: Христос трябва да влезе в сърцата на хората, в техния духовен свят и да се научат тия хора да живея по любов. После Христос ще влезе в техния умствен свят, ще хвърли светлина и хората ще се научат да мислят. icon12.gif... Ако един човек, който и да е от вас, сърцето му е право, умът му е прав, няма какво да иска от мене. Аз зная вече какво му трябва и аз ще му услужа.

сегашните хора искаме без онова Божественото знание, без онази Божествена добродетел, без онази Божествена любов, без онази Божествената истина, ние искаме да постигнем нещо в света. Ние можем да постигнем само обикновени работи. Когото срещнеш, казва: „Къде отиваш?“ – В Тарсис. Гледам чиновниците като тръгнали в Тарсис. Домакините излезли в Тарсис. Художникът – в Тарсис. Никой в Ниневия не отива. След като се върнат, гледам, спорят кой е християнин.

Ако Христос дойде, че влезе в тебе да живее и ти казваш като апостол Павел: „Не живея аз, но Христос живее в мене“

Под думата „ако аз съм Христос“ – аз съм човекът, който съм дошъл да служа на Бога, да бъда последен слуга, както ми каже, да го направя. Това разбирам Христос. Сега аз оставям богословските теории, както те разбират, за тях ги оставям. Моето разбиране [е] да стана един слуга, да услужвам на всички ония, на които Господ иска да услужи, да услужа на всички, които се обръщат към Богаicon12.gif. Христос е дошъл. Той казва: „Син Человечески [не] дойде да му послужат на Земята, но да послужи на всички.“

Моето право е аз да слугувам. Аз го съзнавам.icon12.gif

Който се учи, може да прави погрешки, но който слугува, никога не може да прави погрешки. Който слугува, той вече е свършил учението и започва друго учение – на слугуването. Той не трябва да прави погрешки. Някой път може в 100 милиона години да направи една погрешка. Много микроскопическа, която само той може да види, но веднага трябва да я изправи.

Решете се в себе си да бъдете верни на Онова Начало, на Онзи, Който ви е дал живота.

--------------------------------------------------------------------

Бяга в Тарсис

Линк към коментар
Share on other sites

Бина Публикувано на Dec 27 2007, 13:06

Цитат

Бих желал всеки един, който слугува, той е в мене и аз в него.

Когато се замислих върху това, се оказа че май не ми е ясно. Какво всъщност иска да каже Учителят в цитираното изречение?

Благодаря ти, Бина! И аз го "пуснах за размисъл" през тези дни.

На мен - една Дева - тази мисъл на Учителя ми звучи така:

Моята надежда и стремеж е като слугувам, да помня, че и другите около мен се учат и слугуват на Бог, но по техния си начин, аз по моя си.

Те да са в мен ми казва да се науча да приемам и разбирам тяхното служене като допълнение на моето.

"Аз в него" - това ми напомня, че в служенето на другия аз мога да видя какво е отредено на него и какво не е за мен.

Така няма да се напъвам и да си въобразявам,че съм длъжна всичко аз да обслужа, не да си противостоим в служенето, не и да се състезаваме изтъкваме кой как и колко служи...а ще се оглеждам как да се допълвам с другите, за да служим заедно на Организма си... като клетките ни. :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...