Аделаида Добавено Декември 13, 2007 Доклад Share Добавено Декември 13, 2007 Предлагам в тази тема всеки който се сети, зное и иска да сподели нещо за мъжа и неговата същност да остави своето мнение тук, защото в толкова теми пишем за мъжете и жените, но май един срещу друг, а тук просто нещата може да са разграничени. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest бяса Добавено Декември 13, 2007 Доклад Share Добавено Декември 13, 2007 "Това" го живея, тъй както умея, със Y хромозома орисан, а тя е константна, ... със ген от Адама, без Ева съм сам, ... и съм бесен /грешен/. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Йордан Анов Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Горкият мъж и неговата тема, май е много недолюбван. Смешното е, че и мъже и жени търсят истинският мъж, жалкото е че или е женен или не е гей.От това, което остава трябва да търсим някакъв задоволителен вариянт и да се успокоим с "душевна красота". Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
jul Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 (edited) Има го и е Обичан. До истинския мъж и жената се чувства истинска. Редактирано Декември 27, 2007 от jul Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Истинският мъж, поема отговорност за действията си, гледа Истината смело. Не се страхува да е слаб и обичан, силен е, когато обича.... Мъжът-е справедлив и силен, но с мекота и топлина в очите..... Къде ли е?......................... В сърцето ми..................... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Хубава тема, поздрави, Аделаида! Българският език е много изразителен език. Като погледне човек думите МЪЖ и ЖЕНА, с просто око се вижда, че мъжът завършва там, от където жената започва. ani_san 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Досега по-слабо и неустойчиво същество от мъжа не съм срещала. Виждам много по-голяма смелост у жените. Независимо за какво. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 От скромните си наблюдения над мъжете в моя живот (бившия и настоящия ми съпруг и сина ми - на 26) бих си направила заключението (не абсолютизирано, разбира се), че всеки от тях носи в себе си момчето на 11 години, но не винаги и не на всеки го показва. Когато жената, която усети близка, приеме и обича това момче в мъжа, той е истински себе си и истински щастлив. Ако мъжът се опитва да бъде винаги мъжествен, за да му ръкопляска и възхищава или за да му се подчинява жената до него, той рано или късно се уморява и/или стига до агресия към самата жена. Мъжът може да бъде много грижовен и предан на жената, която усеща и като свой приятел, и като сестра и понякога като любящата майка, при която вече не му е мястото. Но и мъжете са много податливи на претенции, подозрения и бързо губят интерес към ситуации, хора, които силно са ги интригували в предишен момент. Мъжете изпитват истинско щастие, когато бъдат оставени и стимулирани да проявят смелост, решителност, покровителство, сила, съобразителност и издържливост - и когато крехкото същество до тях ги гледа с възхищение и благодарност след това. (Макар и то и само е могло да се справи със ситуацията или изпитанието спокойно и понякога с по-добри резултати може би ) Мъжете обичат да знаят, че те са силните и отговорните в семейството, но че винаги могат да разчитат на подкрепа от по-слабия и най-вече с одобрение, ласка, поощрение. Мъжете обичат свободата, но обичат и стените и огнището на своя дом, където могат да се приберат след подвизите си на топло и спокойно място.... Уважавам и обичам мъжете и техните силни качества - особено тези, които са по-различни от нашите женски... За слабостите - нима ние жените ги нямаме? Нали за това сме един до друг - за да се разбираме, да си помагаме, да растем заедно...и да отглеждаме заедно децата, поверени ни от Бог... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Ние всички обичаме мъжете и то БЕЗКРАЙНО. Но това не им пречи да са слаби и страхливи... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Cveta5 Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Досега по-слабо и неустойчиво същество от мъжа не съм срещала. Виждам много по-голяма смелост у жените. Независимо за какво. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Мъжете са си в криза, какво да правиш. Имала съм си много проблеми с мъжете вкъщи, затова и често "ми стават криви" като ме хване липсата, но пък трябва да внимаваме и да не се счупят съвсем, че без тях закъде? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Ще трябва да ги понасяме И да им казваме - ще бъдеш нахранен, споко Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Ехей, момичета, мъжете обичали това, мъжете обичали онова, ние ще ги нахраним, щото били в криза, ахахааааааа. Еееееее, по-тихо, де! Нали полека да не ги счупим. Жени! К`во да ги правиш, ахахаааааааааааааа. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Имах предвид, че причините за кризата са и в нас. Ние ги възпитаваме тия мъже. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Няма криза, азбуки. Има недоразумение. Мъжът, който те обича, ще си плати за всичко. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Недоразумението е в майките на мъжете, които описвате и в бащите на жените, които хранят недобро отношение към мъжете. Тяхното недоразумение пък е в техните майки и бащи и т.н. да не се отнасям чак до кокошката и яйцето. Темата е МЪЖЪТ - какво да кажа друго, освен, че го обичам. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Мъжете сами си казват, че са в криза. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Мъжете сами си казват, че са в криза. В такъв случай да се замислим ние, жените, защо е така?! Жените да не би да не са в криза?! Ако мъжете или жените са в криза, то нещо друго също е - това, което ги свързва може би... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Декември 27, 2007 Доклад Share Добавено Декември 27, 2007 Мъжете сами си казват, че са в криза. В такъв случай да се замислим ние, жените, защо е така?! Жените да не би да не са в криза?! Ако мъжете или жените са в криза, то нещо друго също е - това, което ги свързва може би... Темата нали е за мъжете? Иначе да, във връзката е проблемът и във вторачването в несъществени неща. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Декември 28, 2007 Доклад Share Добавено Декември 28, 2007 Темата е за мъжете, да. А не за кризата на мъжете. Аз не знам мъжете да са в криза. А какво ще кажете да попитаме тях? И за това какво обичали или не. Или те нямат много право на глас, а? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Максим Добавено Декември 28, 2007 Доклад Share Добавено Декември 28, 2007 От всичко в тази тема разбрах, че жените много обичат да обсъждат мъжете. Много обича да говорят за нас какви сме и що сме. Темата е за мъжа, а парадоксалното е, че е отворена от жена и в нея са писали 99% само жени...Ами нямам какво да кажа, вие сте казали всичко за нас вече. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Impulsa Добавено Декември 28, 2007 Доклад Share Добавено Декември 28, 2007 Понякога слбостта им ме уморява,но си мисля че жените май имаме доста изкуствено завишени изисквания спрямо тях.След като ние сме "натоварени" със задачата да носим и раждаме живот,то ние сме по силния пол и е безполезно да се надяваме и очакваме някой друг да се справи по-добре със собствените ни задачи.За съжаление от обратната заблуда страдаме и ние и те(мъжете) от векове. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
chimera Добавено Декември 28, 2007 Доклад Share Добавено Декември 28, 2007 Ние всички обичаме мъжете и то БЕЗКРАЙНО. Но това не им пречи да са слаби и страхливи... И такива ги има- слаби и страхливи. Срещала съм такива, каквито описваш. Но не всички мъже са слаби и страхливи, това също трябва да се отчете. Едно от нещата, които харесвам у своя мъж е именно това, че не е нито слаб, нито страхлив. :Р Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Dafni Добавено Декември 28, 2007 Доклад Share Добавено Декември 28, 2007 И такива ги има- слаби и страхливи. . Има ги да и май не са много малко........А защо стават такива знае ли някой отговора на този въпрос? Може би ние жените сме виновни защото станахме силния пол Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
jul Добавено Декември 28, 2007 Доклад Share Добавено Декември 28, 2007 Ако слабостта на мъжете е тяхната огромна и очевидна чувствителност, то нима това е недостатък? И нима се крие нещо изкривено и ненормално в това жената да е смела и силна и кой щи си позволи да тълкува това като липса на женственост? Това са разменените принципи и позиции само на този, който рисува собствени отражения....Може би колкото повече надделява твърдостта в жената, толкова повече тя ще презира мекотата в мъжа... В някои отношения темата пое насока от чисто феминистки характер, но това само може да говори за едно непознаване на женската природа, защото отхвърлянето на мъжа, отхвърля и жената в нейната същност...а във всеки от нас се съдържат и двете, та в този случай отрицанието говори единствено за липса на себепознание. От всичко в тази тема разбрах, че жените много обичат да обсъждат мъжете. Много обича да говорят за нас какви сме и що сме. Темата е за мъжа, а парадоксалното е, че е отворена от жена и в нея са писали 99% само жени...Ами нямам какво да кажа, вие сте казали всичко за нас вече. Макс, по този повод се сещам за едни прекрасни думи от Учителя, че "Мъжът познава себе си чрез жената и жената познава себе си чрез мъжа". Няма нищо лошо в обсъждането и споделянето, жалко ако липсват обаче Вчувстването и разбирането. Кон Круз 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts