Guest Ла Горда Добавено Ноември 30, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 30, 2007 (edited) "Аз не търся в света светии, нито търся гении или талантливи хора, но и грешници не търся. Какво търся? Аз за себе си зная какво търся. Аз търся само Едного в света. Във всички хора аз търся Бога – нищо повече. Ако срещна един грешник, в него аз търся Бога. Като видя богатия, сиромаха, животното, водата, растенията, камъка, въздуха – във всичко търся и виждам Бога. И мечката като срещна, тя престава да бъде за мене мечка. Мечката е мечка, докато не съм видял Бога в нея. Щом видя Бога в мечката, тя ми става мила и приятна." Синаповото зърно, НБ, 18.IV.1937 г. Редактирано Ноември 30, 2007 от Иво Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Ноември 30, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 30, 2007 Аз не търся в света светии, нито търся гении или талантливи хора, но и грешници не търся. Какво търся? Аз за себе си зная какво търся. Аз търся само Едного в света. Във всички хора аз търся Бога – нищо повече. Ако срещна един грешник, в него аз търся Бога. Като видя богатия, сиромаха, животното, водата, растенията, камъка, въздуха – във всичко търся и виждам Бога. И мечката като срещна, тя престава да бъде за мене мечка. Мечката е мечка, докато не съм видял Бога в нея. Щом видя Бога в мечката, тя ми става мила и приятна. Синаповото зърно Във вчерашната мисъл имаше фраза, че "тук в този свят трябва да мислим какво да правим - а на другия е ясно"/перифразирано/. Иво беше я подчертал в отговора си. Замислих се - ами ако е само това, отиваме към материализъм. Другата крайност е пък отвлечената духовност. Ето горната мисъл отговаря на въпроса какво да търсим и в този и в онзи свят! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ники_ Добавено Ноември 30, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 30, 2007 "Аз не търся в света светии, нито търся гении или талантливи хора, но и грешници не търся. Какво търся? Аз за себе си зная какво търся. Аз търся само Едного в света. Във всички хора аз търся Бога – нищо повече. Ако срещна един грешник, в него аз търся Бога. Като видя богатия, сиромаха, животното, водата, растенията, камъка, въздуха – във всичко търся и виждам Бога. И мечката като срещна, тя престава да бъде за мене мечка. Мечката е мечка, докато не съм видял Бога в нея. Щом видя Бога в мечката, тя ми става мила и приятна." Синаповото зърно, НБ, 18.IV.1937 г. Прекрасно формулирано! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Максим Добавено Ноември 30, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 30, 2007 Отлично казано! Там е разковничето за един успешен живот. Ако търсим най-висшето, останалото също ще дойде само Така е казано и в Библията: "търсете мен, а останалото само ще ви се придаде:". Не съм сигурен, но нещо такова беше. От курса, на който бях наскоро си извадих скромни записки, една от тях гласи следното: "Духът, който управлява живота ти е свят. Почитай го. Когато почиташ тази енергия, всички останали таланти изгряват в теб." Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Ноември 30, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 30, 2007 ... но как да видя Бога в бездушните хора? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Максим Добавено Ноември 30, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 30, 2007 ... но как да видя Бога в бездушните хора? Няма такива хора. Всеки има душа. У някои тя просто е скрита, покрита от слой кал и прах. Но когато те го отстранят този слой тя може и ще се прояви и в тях. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Ноември 30, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 30, 2007 (edited) Има хора с ограбени души и такива заченати от родители наркомани. И такива на които връзката с душите им е прекъсната, никой и по никаква причина не може да задържи Душата Редактирано Ноември 30, 2007 от Еси Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Ноември 30, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 30, 2007 ... но как да видя Бога в бездушните хора? Но човекът е душата, а не тялото, или мисълта, или желанията. Душата си съществува независимо дали е в или извън тялото. Човекът е тази душа и Бог е в нея. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Ноември 30, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 30, 2007 (edited) ... но как да видя Бога в бездушните хора? Но човекът е душата, а не тялото, или мисълта, или желанията. Душата си съществува независимо дали е в или извън тялото. Човекът е тази душа и Бог е в нея. но когато контактувам с тялото на такива хора се изисква голяма сила и просветление за да видиш тази душа. или мисълта за нея е правилната отправна точка. Редактирано Ноември 30, 2007 от Еси Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Ноември 30, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 30, 2007 Важното е от време на време да си примпомняма, че тя е там - дори и да не я виждаме. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts