Благост Добавено Януари 4, 2006 Доклад Share Добавено Януари 4, 2006 Много изобилна с нежност + топлота + хармония на всички нива да ни е 2006! Благодаря на Диан и Венци за постингите! Имаме единомислие! Любов + Светлина + Мир + Радост ! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Милкана Добавено Януари 4, 2006 Доклад Share Добавено Януари 4, 2006 Милкана - може би и ти си имала някои фантазии също, предполагам, нали си човек на два крака... а те са поне толкова реални, колкото и действията ни, ако не и по-реални! Чак сега попаднах на този ти постинг,Орлине. Моля да се прави граница между фантазия и реалност. Фантазиите затова са фантазии, защото не са истински. Ти като бъдещ психолог как мислиш - ако човек започне да осъществява фантазиите си, какво ще стане с него?Според мен има два варианта - или ще ги унищожи, или ще попадне в омагьосан кръг. На мен човешките желания не са ми чужди, нямам претенциите да водя свят и неосквернен от похот живот, сексът е нещо твърде приятно. Но много държа каквото давам, това и да получавам. Когато става дума за съпричастност, връзка между двама души /между две души/, фантазиите помагат без да нарушават тази връзка. Злоупотребата с фантазиите, злоупотребата със секса води до доста неприятни последствия. Не смятам, че си струва жертвата. Сигурно твърде много очаквам от мъжете и съм прекалена идеалистка. Не мога да искам всички да са като мен.Но това, което аз мога да направя е, да имам Един. И ако този Един може да е същото за мен, ще имаме шанс за духовно израстване. Дори с помощта на Нашата обща сексуална енергия. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 5, 2006 Доклад Share Добавено Януари 5, 2006 Фантазиите не само че не са нереални, но са по-реални от действията. Защото работят на ниво чувство, мисъл и волеви импулси, а те са първооснова на физическите. Цялото физическо измерение е материализирана мисъл - и всяка произведена от нас мисъл има тенденция за материализиране. Положението е следното - живеем в тела под наем - тела на бозайнхици, които искат да разкъсват и убиват, искат да правят секс без задръжки, искат да унищожават всичко което се изпречи на пътя на задоволяване на удоволствието им! Това е константен факт - ако човек е достатъчно честен и смел да погледне в себе си, ще види че е така. Един ден тези тела ще се изфинят - и с наша помощ, благодарение на труда ни, и благодарение на цялостната промяна на планетата, която ще навлезе в по-тънко състояние и условията ще станат по-благоприятни за хармонично развитие. А дотогава, по-точно - сега -в сегашното си състояние на съществуване, можем да правим следното: Ние, самосъзнанието, което стои зад мислите, чувствата, страстите, агресията се намираме между два лагера - този на миналото, на животното, наричан от религията дявол, и между този на висшите ни предусещания, Любовта, Братството, Единството, Хармонията, Висшите структури, т.н. Бог. Кокото по-развит е един човек, толкова по-силно проявени в него са тези висши структури, тела, принципи. Но колкото и развит да е човек, дори и Учител да е, му се налага да има някаквио отношение към животното в себе си, което няма никакъв морал и етика и иска само да яде, да се съвъкуплява и се осигурява материално... Ако това животно биде силово, волево подтиснато, ако се плашим от присъствието му и отричаме изначалната си връзка с него, тоест ако съзнанието ни отхвърля проявленията му поради морала си, импулсите на животното, на астрала, на старите ни мозъчни структури биват изтласквани обратно - и кокото по-морален и волеви е човек, токова по-лошо става, токова повече се невротизира човек - токова повече се раздвоява, разцепва се - оттам и огромното количество попълнения в психиатриите, вкарани там от религиите или общественият морал и култура... Истината е да приемем съществото си в цялост, да се разтворим както за висшото, така и за низшето в нас. Всички "мръсни" мисли в нас, страстите ни и злобата ни представляат злото в нас - но то е като корените на дървото - имаме нужда от него, иначе ще пресъхнем...така казват Великите. Просто съзнанието ни трябва да стане един Силен и ловък трансформатор, който да преобразува грубите импулси на подсъзнанието и да ги изпраща към свръхсъзнанието! Ако някой от вас няма подсъзнание, няма агресивни и страстни мисли, нека пише, ще ми е много интересно. Сигурно такъв човек е имал отстраняване на голяма част от старите си мозъчни структури...! Така че, Милкана, фантазиите съвсем не са нещо безобидно - те са реална материя, по-реална и силна от тази която можем да докоснем физически!!! Това което пишеш че искаш да се посветиш на един е нещо невероятно, направо фантастично - дано да е така наистина. И, да, това е начинът в живота - и е постижим само ако човек знае как да работи със съзнанието си! И аз това искам - дано да срещнем съдбата си! Бъдете здрави! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Милкана Добавено Януари 5, 2006 Доклад Share Добавено Януари 5, 2006 Значи, Орлине, да, много добре знам за мисъл-формите и връзката им с фантазиите, които са наши мисли. Но понеже сме разумни, а и ако сме малко по-духовни, можем сами да направляваме коя фантазия ще получи форма и коя не. Аха, знам как ще ми опонираш - то подсъзнанието ги оформя тези мисли, те вече си имат достатъчно енергия, нищо че не са физически осезаеми. Действат си на фино ниво и ни атакуват. Май ще е най-добре изобщо да нямаме сексуални фантазии, просот да си караме така без тях, да си правим каквото искаме наяве, така де, вместо да ползваме "заместители", айде, напред с пълна пара. Щото се оказва, че фантазиите са толкова вредни, колкото и ако ги осъществяваш напр.с няколко лица /едновременно/. Хайде да запитам тогава - кое е по-лошото? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 5, 2006 Доклад Share Добавено Януари 5, 2006 Няма лошо - животът е красив. Зависи какво иска човек. Ако иска семейство от ортодоксален тип, разбира се че ще трансформира фантазиите си - ако може...! Има и семейства от артистичен тип, които приемат своите и на половинката си любовни приятелства за нещо напълно нормално. Аз само мога да им се възхищавам, защото аз самият съм от ортодоксалният тип! А за фантазиите - както осъществяването им, така и подтискането им води до проблеми - решението е по средата - в сублимирането им! Светъл ден! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Януари 6, 2006 Доклад Share Добавено Януари 6, 2006 На мен пък ми се струва, че при фантазиите решението е отвъд тях. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 6, 2006 Доклад Share Добавено Януари 6, 2006 Да, отвъд тях е - но те не изчезват, просто биват прихванати от съзнанието и пренасочени към свръхсъзнанието . СТава едно рафиниране, взема им се силата и импулсите, и се вливат в молитвата, медитацията, висшите чувства и стремежи! Тогава временно това тягостно напрежение и давление на фантазиите и старстите изчезва, извисено до по-висши състояния на съзнанието. Но скоро пак се появява. Предполагам че когато човек е наистина опитен в работат ана съзнанието си, този процес няма прекъсвания, а е плавен и непреривен - като един добре смазан механизъм - в случая този на съзнанието! При мен засега е още на пресекулки - уча се! Бъдете здрави!!! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Януари 6, 2006 Доклад Share Добавено Януари 6, 2006 Съгласен с обясненито, но то самото си казва как може скоро да не се появяват отново. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Януари 6, 2006 Доклад Share Добавено Януари 6, 2006 Голямо движение по темите днеска, да ни би щото е Богоявление,ааа Здравей, Орли! Ами то, ученото си е учено! Но колкото и развит да е човек, дори и Учител да е, му се налага да има някаквио отношение към животното в себе си, което няма никакъв морал и етика и иска само да яде, да се съвъкуплява и се осигурява материално... Ако това животно биде силово, волево подтиснато, ако се плашим от присъствието му и отричаме изначалната си връзка с него, тоест ако съзнанието ни отхвърля проявленията му поради морала си, импулсите на животното, на астрала, на старите ни мозъчни структури биват изтласквани обратно - и кокото по-морален и волеви е човек, токова по-лошо става, токова повече се невротизира човек - токова повече се раздвоява, разцепва се - оттам и огромното количество попълнения в психиатриите, вкарани там от религиите или общественият морал и култура... Истината е да приемем съществото си в цялост, да се разтворим както за висшото, така и за низшето в нас. Всички "мръсни" мисли в нас, страстите ни и злобата ни представляат злото в нас - но то е като корените на дървото - имаме нужда от него, иначе ще пресъхнем...така казват Великите. Просто съзнанието ни трябва да стане един Силен и ловък трансформатор, който да преобразува грубите импулси на подсъзнанието и да ги изпраща към свръхсъзнанието! Ако някой от вас няма подсъзнание, няма агресивни и страстни мисли, нека пише, ще ми е много интересно. Сигурно такъв човек е имал отстраняване на голяма част от старите си мозъчни структури...! Така че, Милкана, фантазиите съвсем не са нещо безобидно - те са реална материя, по-реална и силна от тази която можем да докоснем физически!!! Фантазиите са погълнали много много мъдри и чисти и вярващи хора - особено когато станат твърди вярвания /убеждения / пристрастия и самозаблуждения време и енергия гълтащи! И накрая и фантазьора - хоп!Тези четири съзнания са и нещо като кръста в нас. Има едно колело с определено движение с постижение - квадратурата на кръга , така казват въртящите го! Да бъде Виделина! Любов + Светлина + Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
petarstankov Добавено Януари 14, 2006 Доклад Share Добавено Януари 14, 2006 Гледах филм за това не го написах аз. В бисерчетата имаше как майката и таткото правели секс и бебето ги видяло и казало "Като свършите, може ли да ми донесете вода?" Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 14, 2006 Доклад Share Добавено Януари 14, 2006 Tук Хер Фройд би се изказал подробно за бъдещето на детето, което е свидетел на сексуални сцени! Според него сексуалността е заложена в човека от самото му рождение - проявява се в три фази - орална, впоследствие преминава в анална, и накрая в генитална. Първо кърмачето изпитва орално сексуално удоволствие при сукане, по-късно се прехвърля в анално удоволствие при отделяне на фекалиите. В началото то има пложително отношение към тях и ги дава като подарък на майка си, и едва по-късно бива приучено към амбивалентно отношение към нещата и хората- че те могат и да дават удоволствие, и да причиняват болка. По-късно детето преминава към гениталният стадий на сексуално удоволствие - започва да се пипа-и получава първите заплахи, че ще му го отрежат ако не спре да се пипа - и се залага т.н. кастрационен комплекс - на много нива - на най-ниско - директен страх от кастриране и ужас от това, присъщ изтласкан подсъзнателно при всички зрели мъже, а на по-фино ниво - вина от стремежа към удоволствие! Наистина сме противоречиви твари - Ангелите ряпа да ядат...! Според психологията детето е нарцистично егоистична егоцентрична био-машина за получаване на максимално удоволствие - на всяка цена, с всички средства и максимално манипулиране и терор над околните. Между другото, като цяло - на това ниво си остава и по-голямата част от човечеството - засега. Ще пиша още - има какво да се каже за човешката сексуалност - често тя е "ядката на неврозите" и ключа за отстраняването им. Исках само да ви питам - как мислите - защо детето което наблюдава секс между родителите си обикновено се травмира силно? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Милкана Добавено Януари 14, 2006 Доклад Share Добавено Януари 14, 2006 Детето се травмира, защото гледайки и слушайки правене на секс, то го възприема като борба, бой, схватка, при която близките му същества се боричкат, охкат и стенат - това неминуемо ще предизвика уплаха. Бащата застрашана майката или обратното. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Януари 14, 2006 Доклад Share Добавено Януари 14, 2006 Здравей,Милкана! Относително е...от отношението субективното зависи , от нагласата на мама и на тати и... от позата хехе Питам аз... вече малко без глас :що не чувате,елате,ааа ... какво правите Отговор - тати гушка мама Моят импулс и аз искам да се гушкам с вас Вземат ме с нежност Любов + Светлина + Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
petarstankov Добавено Януари 15, 2006 Доклад Share Добавено Януари 15, 2006 Her Sigmund, Deuchland uber alles! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 15, 2006 Доклад Share Добавено Януари 15, 2006 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
petarstankov Добавено Януари 15, 2006 Доклад Share Добавено Януари 15, 2006 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Януари 16, 2006 Доклад Share Добавено Януари 16, 2006 Децата са "истински" безгрижи деца докато има кой да ги обгрижва, гушка, да им сменя памперсите , да ги храни. За вече порасналите деца знам, че който от нас съумее да съхрани вътрешното дете в себе си е винаги радостен. Тя и Радостта е на степени. От радостта до глупостта - понякогаш са много неразделни. някой път го чувствам туй второто състояние. Петьо, що е това написаното на немски.Татко ми казваше да го уча, щот света говорел английски, а Европата - немски...ама аз по планините и върхове се скитах.Та подскажи преживяването си, моля. Любов + Светлина + Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
petarstankov Добавено Януари 16, 2006 Доклад Share Добавено Януари 16, 2006 Само това знам на немски, Благост-ке. То беше една емоционална реакция/закачка към цитата на Орли от Зигмунд Фройд. Преживяването че съм тук сред приятели е страхотно. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Януари 16, 2006 Доклад Share Добавено Януари 16, 2006 No more sex Грешници такива Всички заедно в паранирвана Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Януари 16, 2006 Доклад Share Добавено Януари 16, 2006 Малко хумор от архивите: Деца се "надхвалват" кой какво и колко има у тях Представяте си го нали, да не изреждам надхвалването Идва ред на едно скромничко, свитичко...: Пък ние си имаме всичко! Татко ходи наскоро командировка и донесе някакъв трипер. Мама каза, че само това ни липсвало. Трипер= венерино заболяване ...три+пер...три-перя То това си е по темата за смеха , ама Орли подаде вопъл- призив към грешниците, та рекох за безопасността и чистотата в интимните близости...да постна малко някоя венерина смешка ! Любов + Светлина + Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
petarstankov Добавено Януари 16, 2006 Доклад Share Добавено Януари 16, 2006 Учителя ни е казал, че от разстояние може да се обичаме А през лятото на Рила трябва да внимаваме с привързването към това кой от кой портал е. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
izgrev Добавено Януари 16, 2006 Доклад Share Добавено Януари 16, 2006 Май се изчерпи темата "секс"?Щом се започнаха баналностите,.....! Това е добре Сега .....начало на практическото приложение на знанията, натрупани с толкова старание! Готовииииииии...СТАРТ! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
petarstankov Добавено Януари 16, 2006 Доклад Share Добавено Януари 16, 2006 Всички останали теми да се затворят. Може би целия портал - и да остане само лични съобщения от интимен характер. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Януари 16, 2006 Доклад Share Добавено Януари 16, 2006 Какъв ли е критерият за баналности? Тя темата е ниизчерпаема Туй с ЛС та от интимен характер ме развесели , щот не ги харесвам ЛСта - бавнички са! та се сетих за трите неща които се правят много много бавно и вдъхновено - дишането, храненето и секса Любов + Светлина+Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иван Добавено Януари 17, 2006 Доклад Share Добавено Януари 17, 2006 Привет на баааавните !!! А вие "бързите" , знаете ли как се превежда на български името "Аргос" и "аргонавти" ??? Макар, че имена не се превеждат , ама ..карай да върви лафчето. "Аргос" = "Бавний" "аргонавти" = "бавни моряци" Щото баба ми казваше, че хубавите работи ставали бааавно ... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts