petarstankov Добавено Декември 23, 2005 Доклад Share Добавено Декември 23, 2005 "Обичайте се, правете Любов навсякъде" Водеща на тинейджърско предаване по Канал 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Декември 23, 2005 Доклад Share Добавено Декември 23, 2005 О'к, темата с за секса във връзка с Любовта. Да не излизаме от руслото и! Бог е Любов. А Мохамед е имал харем... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Телемах Добавено Декември 23, 2005 Доклад Share Добавено Декември 23, 2005 Секса си е баш животинското в нас. По колко пъти например правят секс животните на ден , някой знае ли. Има където правят само по веднъж в годината секс. Другото е ласка и игра. Не овладеем ли секса сме по лошо и от животните.А харемите на никога не са помогнали и са сбъркан пример. Може би това че се твърди , че не може без секс е манипулация. И че и без деца не може.Някои трябва да раждат и отглеждат, други не им е дадено и ще правят друго. Мисля, че всеки според съдбата си. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Милкана Добавено Декември 23, 2005 Доклад Share Добавено Декември 23, 2005 Ей, Орлине, стига с тоз Мохамед и харемите, че доста народ дразниш , дори и мен Така де, ще вземат да си помислят, че ти е идол някакъв, и то заради жените, с които е разполагал., а пък ти си му нещо като поддръжник и последовател. То едва ли има мъж, който да не си е мечтал да има няколко жени, аме да ви кажа на вас,мъже, това е доста нездравословно желание, особено ако някоя от тези жени е като моя милост. Много секс ще да са правили харемаджиите, не ще и дума, ама ако и толкова Любов правеха...Ама не би. Харемът си е узаконена платен секс с узаконени наложници, дори не е любов с малко "л". Да, това е била думата - именно наложница, а не любовница - първата идва от ложе - тая, която споделя леглото ти, а втората дума идва от любов....Възможно е в един и същ момент да обичаме двама или дори трима души от другия пол, но не е нормално с всички да поддържаме еднакви отношения. И тук се намесва изборът. Често пъти любовта се бърка със страстта. Затова - внимателно. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Телемах Добавено Декември 23, 2005 Доклад Share Добавено Декември 23, 2005 Така е Милкана! наложница - ложе. Аз например съм много прецизен в интимните си контакти. Тъпо е да ги сменяш , криво геройство е ,но имам познат - жиголо , а да знаеш какви ги приказваме за вас...като рибарите сме. Има една смешка - коя е думата от която най - много се страхуват мъжете и думата която жените най -много обичат! С три букви! Бравос на който познай! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Декември 23, 2005 Доклад Share Добавено Декември 23, 2005 Всеки, ама абсолютно всеки има фантазии за секс с повече от една жена, както и жените за секс с повече от един мъж. И мисля че е лицемерие да го крием. Ако сме честни пред себе си, ще видим че именно нагоните ни са в основата на целият ни живот - искаме или не, те са там. Дори и когато вече физически не можем да ги удовлетворяваме, те пак са там, на мястото си! За радост, ако възнамерим, можем да ги сублимираме - така твърди и съвременната психология! Не че знам нещо - нищо не знам, затова си пиша, както и повечето от останалите двуноги... А - и още нещо - подтиснем ли ги - става още по-лошо, влизат в подсъзнанието и оттам ни разболяват най-безцеремонно. Това е факт! Така че, мио амигос - сублимиране, това е магическата дума. И честност пред себе си! Милкана - може би и ти си имала някои фантазии също, предполагам, нали си човек на два крака... а те са поне толкова реални, колкото и действията ни, ако не и по-реални! Според мен истинският духовен път, както и истинският живот започва именно от едно най-откровено самоанализиране в цялост, самоопознаване, самоприемане. Според мен морала преподаван в някои философско морални учения води единствено до психопатологии, а ако някой е по-дтриктен и до шизофрения, тоест до разцепване на личността - един вид човек се стреми да е чист, но по неправилен начин - приема само светлата част от себе си, но другата изтласква - и става едно разделение в самият човек - това е резултат от фалшивата неправилна религиозност. На изток методите винаги са били други - не подтискане, но синтез, приемане на цялостната личност - прегръщане на животното в нас, с което сме неразривно свързани, искаме или не, тъй като не сме ангели(дори и да сме били преди да се въплътим )! И трансформиране, тоест насочване на това животно с юздите на вътрешният водач, истинското Аз в нас! Е, не казвам че трябва да спим с всеки с който ни падне, съвсем не - просто се иска правилно вътрешно отношение и познание на психичният ни апарат! Може би за да постигнем бленуваната и препоръчвана ни абсолютна чистота, трябва да знаем как да се държим с абсилютното животно, което засега е една голяма част от нас! Или може би вие сте различни?!?!?! Казват че и Учителите, щом вземат тела като нашите, а не са в нирманакая тела, и те имат проблеми с тази низша природа, с която сме обвързани неразривно ... ОМ Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Декември 23, 2005 Доклад Share Добавено Декември 23, 2005 Здравейте! Празнично да се разпиша по темата, като че ли най най обсъжданата. Орлине, честит да ти е рождения ден с утрешна дата. Много пишеш за секса - значи много имаш да оперираш.Шъ съ центрираш - няма съмнение.Всеки мъж - от жена роден...от жена... рано или късно бива покорен/приютен Хареса ми питанката на Телемах, знам отговорачето на въпроса и имам усещането, че се познаваме ,щото този въпрос ми беше навремето много любим лаф. Има една смешка - коя е думата от която най - много се страхуват мъжете и думата която жените най -много обичат! С три букви! Бравос на който познай! Това е малък изпит за средно мръсно подсъзнателно мислене.....виц номмер две от серията.Първият ... някога догодина ще го напиша при време и импулс. Та отговорчето е, т.е. думата с трите букви, от която мъжете най се страхуват , а пък жените много обичат е...ОЩЕ! ОЩЕ! ОЩЕ! на куб....оле оле оле Искрени,съкровени и светли да са настроенията ни в интимните взаимоотношения през 2006 .Амин Любов + Светлина + Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
izgrev Добавено Декември 26, 2005 Доклад Share Добавено Декември 26, 2005 СЕКС- низша природа! СЕКС- животинското в нас! СЕКС- гадост! Интересно, колко ли ще са епитетите за секса в отрицателна светлина, ако сериозно разровя всички постинги? Много. Ама много-много! Защо ли толкова много ни е страх от секса? Какво му пречи на духовно извисения, че аз, низшия,гадния, животински построения организъм ..... на воля? И не ме е еня какво мисли пуританина! Нито духовно извисения! Не знам защо, но мисля, че това е личен избор на всеки човек! И сега, четейки колко са гадни и близо до животните хората, които се радват на добро здраве и сексуална мощ, започвам да се съмнявам в човешкия си произход! А аз си го харесвам!! И не мога да бъда съгласен с изказаните мнения в негативен " спектър "! Лично мнение, с което не се съобразявайте....моля! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Виктор Добавено Декември 26, 2005 Доклад Share Добавено Декември 26, 2005 "... всички ... процеси в природата около нас, всичко, което се разиграва във въздуха и водата, не е нищо друго, освен процеси в духовния свят, които се проявяват чрез това, което става във физическото. Те са откровения на духовни процеси, които са истинската действителност, реалността. Нищо не е реално, освен духовния свят и чак когато във всички неща и процеси ние можем да познаем духовното, тогава наистина сме познали реалността. Всичко във физическия свят има само стойността на подобие на онова, което стои зад него и това е духовния свят. Ние трябва да се научим да наблюдаваме по този начин всички процеси в животинското и растителното царство, както и всичко, което виждаме в човешкото царство, всичко, което прави впечатление на разума, на интелекта. Всички тези неща не са нищо друго освен подобия и чак този, който се научи да ги разгадава, достига до действителността, до реалността." Из книгата "Изживявания в свръхсетивния свят" от Рудолф Щайнер Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
petarstankov Добавено Декември 28, 2005 Доклад Share Добавено Декември 28, 2005 Отец въобще не го интересува как си оползотворяваме Живота. Неговата воля е хаоса да се върне от главите ни в сърцата ни, за да се наредят взаимоотношенията ни, и да растем във светли дни. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Таня Добавено Декември 28, 2005 Доклад Share Добавено Декември 28, 2005 Здравей Изгрев, СЕКС- низша природа! СЕКС- животинското в нас! СЕКС- гадост! Интересно, колко ли ще са епитетите за секса в отрицателна светлина, ако сериозно разровя всички постинги? Много. Ама много-много! Защо ли толкова много ни е страх от секса? Какво му пречи на духовно извисения, че аз, низшия,гадния, животински построения организъм ..... на воля? И не ме е еня какво мисли пуританина! Нито духовно извисения! Не знам защо, но мисля, че това е личен избор на всеки човек! Не се самообвинявай! Щом ти харесва и не ти пречи да растеш духовно, мисля че няма причина да не се радваш на този вид общуване. Ако секса те прави по- добър,по- одухотворен, стимулира те към творчество, повишава вибрацията ти, доближава те до Бога, тогава всичко е на мястото си. Опастността е, ако се пристрастиш, защото тогава няма да имаш възможоност да оцениш положителния ефект на този акт между душите, което пък е предпоставка за сигурно заземяване и вместо да еволюираш, е възможно още повече да затънеш в гъстата материя, където управляват низшите мисли и чувства. Но това е също въпрос на избор. Бог ни е дал и тази свобода. Бъди здрав и весело посрещане на Новата година! Таня Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
petarstankov Добавено Декември 28, 2005 Доклад Share Добавено Декември 28, 2005 Да, няма правилно отношение тук в Новото Общество. Идеалът на Бог е дечицата Му-душите да са вечно спокойни, наслаждаващи се. И този идеал е въплътен в новите същества, на които е царството небесно. Понякога така става, че някои забравят, че Живота е Истината. Нека се обичаме - така ще си върнем изгубената невинност. Нека този форум да е слънце. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Декември 29, 2005 Доклад Share Добавено Декември 29, 2005 Възможно е да те направи по-душевен, но не осквернявайте Духа! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Akashia Добавено Декември 29, 2005 Доклад Share Добавено Декември 29, 2005 Плътта никога не е в услуга на Духа. Сексът не може да те направи по-духовен. Всички учения,работещи в тази насока са спекулации. Просто прекалено много им се услажда удоволствието от секса за да го забранят като аскетите и му приписват духовни качества. Има една наука ТАНТРА ,но в нея няма нищо сексуално. Това е най-несексуалното нещо,за което съм чувала. Имам един приятел,който казваше : "Когато те сърби,почеши се" Та така и със секса. Не е нужно да му приписвате качества,които няма. То е плътско удоволствие,което няма да те отведе до Бога. Бог е вън от всякакъв екстаз. Защо обаче повечето религии го отричат ? Защото в човешката природа е да се отдава прекалено на удоволствията. Удоволствията заставят на Пътя до Бога и ти пречат да виждаш ясно. Еми това е Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
izgrev Добавено Декември 29, 2005 Доклад Share Добавено Декември 29, 2005 не осквернявайте Духа!Сексът не може да те направи по-духовен. Всички учения,работещи в тази насока са спекулации. Дааааааааааааааааааааа бе! Може! Но защо ми се струва, че Рудолф Щайнер не би се съгласил с тези твърдения? всичко, което се разиграва във въздуха и водата, не е нищо друго, освен процеси в духовния свят, които се проявяват чрез това, което става във физическото. Те са откровения на духовни процеси, които са истинската действителност, реалността.[/ Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Akashia Добавено Декември 29, 2005 Доклад Share Добавено Декември 29, 2005 Дреме ми за Рудолф Щайнер! Аз не признавам авторитети. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Таня Добавено Декември 30, 2005 Доклад Share Добавено Декември 30, 2005 Здравейте приятели, Предлагам ви нещо много интересно и ценно относно истините за секса и духовността, до които истини е достигнала авторката на книгата "Кундалини и чакрите" Женивиев Полсън чрез собствените си изживявания. СЕКСЪТ И КУНДАЛИНИ /Кундалини-Еволюционна енергия, водеща ни към просветление, към прибложаване да Бога-стр.13/ Сексуалната енергия е по- нисшата октава на божествената енергия. Хората , които акцентират върху своето духовно израстване, вероятно ще осъзнаят с огорчение , че техният полов живот също е засегнат издъно. Някои чувстват Бог като "проверяващ4 уникалността и истинността на желанието им да се развиват духовно. Това е нормален процес- когато се отвори енергията на едната октана, тя резонира и в останалите. Но за да избегнем преследването на бъдещи партньори по улицата, ще постъпим мъдро, ако трансформираме чрез медитация сексуалната енергия в по- висша форма или я разпръснем по цялото тяло и с помощта на ума я видоизменим в целебна, вътрешна сила, в съзидателност, възторг, блаженство, привързаност или просветление. Някои проповядват въздържание по време на издигането на Кундалини или прочистването и считат това за начин да се приведе сексуалната енергия на по- високо ниво. Аз мисля, че това е избор за всеки. Енергиите в епохата на Водолея са достатъчно интензивни, за да позволят сексът и духовният растеж да са в хармония. по време на мощен духовен растеж или прочистване на Кундалини, на повърхността могат да излязат спомени от минали прераждания, които да доведат до изпитването на силно влечение към хора, с които сте били в сексуален контакт в предишно прераждане. Някои хора считат, че сексуалните взаимоотношения от минал живот трябва да продължат и в настоящия. това съвсем не е вярно! Бъдете дискретни и носете отговорност към своята енергия- вие може да се изразходвате или да бъдете увлечени в усложнени отношения. Ако това се случи на вас или на вашия партньор, не се отчайвайте. Осъзнайте новите въздействия и изчакайте преди да направите някаква пормяна, за да видите как енергиите се разпределят и установяват. Връзките, които възникват по време на ускорен растеж, обикновено не са трайни. ... напрежението и стресът, съпровождащи освобождаването на Кундалини често ускоряват разпадането на връзки, които не са здравословни. В тези случаи партньорите трябва да преминат през период, предхождащ раздялата, и да се подготвят с любов и съчувствие за нея. Много по- добре е една връзка да приключи с положителни емоции- вие може да срещнете този човек в друг живот! Кундалини влияе върху секса по много начини... Сексуалната енергия може да бъде разгърната в много различни направления, извън ролята й в сексуалните контакти: съзидателност,по- големи умствени способности, просветление, вътрешна сила и наслада от живота. Извън ограниченията на сексуалния нагон, човек преоткрива секса като един от начините за изява в живота. По време на порчистването на Кундалини, вие трябва да се възприемете като полово същество и да осъзнаете ролята на сексуалната енергия за духовното ви развитие. .../стр.31-33/, изд.АРАТРОН,1996 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Виктор Добавено Декември 31, 2005 Доклад Share Добавено Декември 31, 2005 Заблужденията не принадлежат нито на физическото, нито на духовното ... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
izgrev Добавено Януари 1, 2006 Доклад Share Добавено Януари 1, 2006 : съзидателност,по- големи умствени способности, просветление, вътрешна сила и наслада от живота.Съгласен съм с това, въпреки , че го вадя от контекст! За всички големи личности, които познавам, се говори, че са били зависими от женско присъствие! Любовта е играела решаваща роля за творчеството и за пълноценния им живот! вие трябва да се възприемете като полово същество и да осъзнаете ролята на сексуалната енергия за духовното ви развитие. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Телемах Добавено Януари 2, 2006 Доклад Share Добавено Януари 2, 2006 Ясно е , че няма ясност! От многото четене и разна информация само се задръстваш още повече , същото и с цитирането за секса, енергии, кундалини - кой каквото прочел и разбрал недоразбрал пишем ли пишем. За себе си знам със сигурност , че нямам ли дълбоко осъзнато желание за близост/секс - не я допускам , просто секса го пропускам. Иначе се усещам зле и омърсен. Независимо от позата, начина или размера на бюста Любов + Светлина + Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Януари 2, 2006 Доклад Share Добавено Януари 2, 2006 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диан Георгиев Добавено Януари 3, 2006 Доклад Share Добавено Януари 3, 2006 Дреме ми за Рудолф Щайнер! Аз не признавам авторитети. Макар и несвързано с темата на този форум, но считам тази позиция за много правилна. При сегашното пре-изобилие от информация включително и в духовното, опасността от цитиране вместо собствено учение от живота е много голяма. А едва ли и най-богатата жътва от цитати си струва труда, защото всяко откритие в духовното е нещо лично. Това именно го прави неразбираемо за науката, която е на обективна основа. Това обаче означава че както духовния източник е много възможно да е бил субективен, така и ние можем да го разберем субективно, според текущите си представи за нещата. Така може да се случи да четем едно и също нещо след години и да имаме съвсем различни изводи. Така чв трябва да бъдем много внимателни, защото може да се загуби време и усилия. Повечето учители и писатели работят и описват своите лични виждания, а те в много глояма степен зависят от техния път. Аз намерих че ако се разгледа този път може много неща в ученията им да се обяснят много просто. Например в случая на Щайнер препоръчвам неговата автобиография, има я в мрежата. Аз доста време намирах произведенията му за полезни, макар и трудни за разбиране, докато на едно и друго място намерих явни абсурди. Например че пръстените на Сатурн са само зрителна измама, че Луната се променя и материално, така че Луната по времето на Цезар не е тази, която наблюдаваме ние. По това време бях в една група на антропософското общество и ги попитах, но какво можеха да обяснят те? Имат си център, колеж, училища, няма сега да ги затворят. Така е и с много други лидери. Други пък с литературни способности симулират посвещение както покойния Кастанеда и неговия дон Хуан, или само намират загадъчни личности като Мегре и неговата Анастасия. Както и да е, каквото писали, писали, но всеки трябва да отговаря за себе си като чете и да не става наивник (в добрия смисъл на думата). И с най-добрите възможни намерения, но най-трудно е за всекиго да погледне сам себе си, затова трябва да го погледнем ние. За много години, всички да са силни и щастливи! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
petarstankov Добавено Януари 3, 2006 Доклад Share Добавено Януари 3, 2006 Дреме ми за Рудолф Щайнер! Аз не признавам авторитети. Този Аз го признавам и обичам като себе си. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Таня Добавено Януари 3, 2006 Доклад Share Добавено Януари 3, 2006 Вие трябва да се възприемете като полово същество и да осъзнаете ролята на сексуалната енергия за духовното ви развитие. Ясно е , че няма ясност! От многото четене и разна информация само се задръстваш още повече , същото и с цитирането за секса, енергии, кундалини - кой каквото прочел и разбрал недоразбрал пишем ли пишем. За себе си знам със сигурност , че нямам ли дълбоко осъзнато желание за близост/секс - не я допускам , просто секса го пропускам. Иначе се усещам зле и омърсен. Независимо от позата, начина или размера на бюста Любов + Светлина + Мир + Радост Телемах, извинявам се за цитата, но там не става въпрос за секс, а за сексуална енергия. Мисля, че има разлика. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Януари 4, 2006 Доклад Share Добавено Януари 4, 2006 Тук стана по-интересно. Включихме и Щайнер в секса... Ама доста добре...Дааааааааааааааааааааа бе! Може! Но защо ми се струва, че Рудолф Щайнер не би се съгласил с тези твърдения?Малко странно в общуването се намесват подобни фрази и въпреки, че вероятно показват собствената ни позиция - не са изказана собствена позиция... Дреме ми за Рудолф Щайнер! Аз не признавам авторитети.Би било това да е много полезна позиция, ако се опира на конкретни критерии, дано е така!Този Аз го признавам и обичам като себе си. И това би могло да полезна позиция, но с включени допълнителни критерии... Това си е лично мнение, разбира се. Но Щайнер е типичен пример за Вехтия човек, дори не типичен а много силно изразен! Освен явното му прекалено привързване и предоверяване на Акашовите хроники, цялата му окултна дейност някак размазва граничната линия между Дух и Душа и е повече "вкарваща" отколкото "спасяваща" от Света... Може и още да говоря, но много ще разровя въглищата, а не искам да се впускам в субективен и за двете страни спор и то за подобна деликатна тема. Уважавам Щайнер, но времето му изтече вече и реката не е същата. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts