Багира Добавено Юли 8, 2007 Доклад Share Добавено Юли 8, 2007 Сексът може да бъде само едно от проявленията на Любовта - никак не е задължително и единствено... Стане ли любовта зависима от секса, това вече не се описва с думата любов... Сексът може,по същата логика, да отразява и то много добре зависимостите - така че той при всички случаи е проява на недоразуменията..не мисля, че той е в основата им. По-скоро в основата на недоразуменията в личните отношения е поставянето на секса като определящ фактор... Напълно съм съгласна! Това може да бъде конструктивен и ползотворен подход към тази страна на живота на човека. Страна. Като всички останали. Ни повече, ни по-малко. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мегито Добавено Юли 8, 2007 Доклад Share Добавено Юли 8, 2007 Ех, Защо толкова говорим за секса и толкова много вълнува той дори и тези които се определят за ниско сексуални: ами той просто определя и обуславя отношението към, между, с, в,.....почти всички области в живота, та... А що се отнася за самодостатъчните и цялостните, те не задават, не търсят, не размисляват и не развиват теории хипотетични за да търсят аджеба отговорите и причините за това и онова - те ги дават и обясняват. В тази логика ми дойде един въпрос, ако някой се чуства способен да отговори : Съвършените имат нужда да обичат, а не да да бъдат обичани ? Нужда характеризираща по скоро нам несъвършените любовта хем като за нещо асексуално, хем за секса като проявление на любовта.Нормално, любовта е състояние, божествената вибрация функция на душата, а сексът - пулция на тялото, егото продиктувано от силата на сексуалната енергия. Сексът може да бъде само едно от проявленията на Любовта Любовта лекува секса (винаги)...като първо лекува личността, после и взаимоотношенията между двамата. Сексът може да позакърпи взаимоотношенията временно, но и да усложни и забави истинското лечение... Ако сексът е в хармония с Любовта, той става едно от проявленията и. А защо тогава може да има любов без секс, или комбинация на голяма любов и неудовлетворителен секс и секс без любов. Проблемът не е в дефицита на секс (особено в днешните освободени времена), а в неудовлетвореността от секса и от Дефицитът от Любов, предполагам Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Юли 8, 2007 Доклад Share Добавено Юли 8, 2007 Според мен, отношението към секса, както и качеството му е много важно за всеки. В миналото са правени опити сексуалните нагони да се потискат - но с неуспех - защото потискането не е решение. Сега се отива в другата крайност - в оргастични промискуитети и хиперсексуалност при нулева култура относно ролята на секса в цялостната ни духовно-физическа същност. Според мен решението е в третия подход - нито потискане, нито незрял разврат, а канализиране. Канализиране на нагона към Любовта. Енергетично в канализиране във вътрешно енергийната мрежа на финото ни тяло, а духовно медитативно - канализиране на нагона в Любовта. Тук се срещат мъжкият и женският подходи! Жената естествено свързва секса с емоционалността си - така и е заложено. Според качеството на емоционалността си го преживява страстно или като част от Любовта. Мъжът естествено преживява секса нагонно. За да г освърже с Любовта, трябва да овладее силата му, да обърне течението на потока му. Когато г онаправи, този обрат естествено го свързва с преживяването на акта на едно по-фино медитативно ниво - като Любов! Жената от самото начало на себепознанието е естествено афективно центрирана. Тя започва от преживяването на секса на емоционална основа. За жената сексът е по-скоро емоц. преживяване, отколкото чисто нагонен импулс, като при мъжа. И наистина, когато се свърже с Любовта в себе си - сексът се превръща в част от тази Любов! АКо продължи с осъзнаването на процесите в себе си, жената ще усети този фин енергетичен поток в нея и ще го овладее осъзнато. Двата подхода приличат на двата подхода при медитацията - от долу нагоре и от горе надолу. ... За мъжа сексът е по-свързан с енергията на либидото, а за жената с чувствата на съзнанието. Разбира е, всеки е донякъде и мъж и жена и всичко е относително. Но физическото тяло си има някои дефаулт сетингс, които просто са неизбежни. Мъжът овладява енергията си и така стига до по-фино съзнание и чувствознание и любов. Жената овладява емоционалността си и така достига до преживяването на секса като фина енергийна обмяна. При по-развити по съзнание индивиди разликите силно намаляват. Женските възможности по отношение на секса, както всички знаем, са безгранични, за разлика от мъжките! ... Както по отношение на всичко друго, човек трябва да знае какво иска. Както и да познава възможностите си. Този тип секс, за който писах по-горе, е добро стъпало в себеосъзнаването и е невероятно изживяване. Ако обаче човек желае и е способен на сериозно ученичество - такова, каквото представлява то във всичко школи на Братството, сексът се пренася на по-фина основа - преживяван е интрапсихически. За такова пренасяне е нужно наличието на вече прокопани съзнателно канали между подсъзнанието на нагона и свръхсъзнаниет она Любовта. А те се прокопават чрез усилията за разширяване на съзнанието, осъзнаването на психичните движения, медитация и наблюдение - постоянна съзнателност! При това не се губи нит ограм от щастието или удоволствието на обикновения или още повече на медитативния секс, но сексът става среща между либидото и любовта, силата и съзнанието, Шива и Шакти. При такъв индивид, нуждата от външен партньор е много по-малка, защото вътрешно псих. му интегритет е много по-пълен! А щастието нараства и животът става светъл и насите. Времето се сгъстява! ... Така че - въобще не можем едностранчиво да кажем - сексът е такъв или онакъв. Колкото хора има, толкова и степени на преживяването му! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Юли 8, 2007 Доклад Share Добавено Юли 8, 2007 (edited) Женските възможности по отношение на секса, както всички знаем, са безгранични, за разлика от мъжките! ... Не е само това. Женската сексуалност е твърде подценявана, както от мъжете, така и от самите жени. Сексуално потиснатите жени са в пъти в повече от сексуално потиснатите мъже, именно защото дамите са в плен на дуализма любов/секс, а двете нямат връзка. Има и друг момент, много жени търпят сексуално неактивни мъже (или недостатъчно потентни) и ... след време това им се отразява на психофизиологията. Жените повече трябва да мислят за собственото си сексуално удоволствие и всичко ще бъде наред. Редактирано Юли 8, 2007 от Мона Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mindfield Добавено Юли 8, 2007 Доклад Share Добавено Юли 8, 2007 (edited) Moна : "Жените повече трябва да мислят за собственото си сексуално удоволствие и всичко ще бъде наред." Bingo !!! Орлин: много хубаво обстойно на писано, братко. Браво! Поклон!!! Жените най-вече, според Р. Щайнер, са също така чуствени, освен емоционални. Това мога да добавя, което може да помогне да се разбере тяхната сексуалност. А при мъжете пък най-вече е смес между физическото и умственото. Всичко това са стереотипи, разбира се... Редактирано Юли 8, 2007 от Любо Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Юли 8, 2007 Доклад Share Добавено Юли 8, 2007 Едно от действията, присъщи на човека, е сексуалният акт. Като дишането, като приемането на храна и вода и други нормални човешки неща. Всяка злоупотреба било с дишане, било с хранене или със секс, не води към добро, точно колкото и въздържането от това. Грехът не се състои в правенето им, а в превръщането им в самоцел. Грехът е в ненаситността, а след това в пресищането. Също и в насилственото въздържане. Любовта не е в сексуалния акт, но между мъж и жена тя е непълна без него. Все едно да си сготвя вкусно блюдо и да го гледам на масата само. Или да си налея вода от извора и да си я сложа в бутилка да си я гледам. Не става някак, а да не говорим за дишането. За жените, какво да кажа, сексуалният контакт не е водещ, не е от същестествено значение, когато обичат. Изобщо не е от значение за една жена дали любимият й е сексуален гений. Друго е от значение - колко голямо е сърцето му. Останалото са подробности, които винаги една качествена жена може да промени до неузнаваемост. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Максим Добавено Юли 8, 2007 Доклад Share Добавено Юли 8, 2007 Секса не е нищо друго освен обмен на енергии. Според мене. Въпрос... На някой да му е идвало на ум, че секс може да се прави и неконвенционално? Единомислие! Цялата работа цели уравновесяване на двата вида енергии в човека. Мъжът търси нежността, мекотата и чувствителността на жената, а жената търси твърдостта, силата и опората в мъжа и техния израз на фин план. Поради това се появява привличането. Съвсем не е задължително да има физически контакт, в така наречените взаимоотношения брат-сестра в духовните учения той може да се осъществява също правилно. Нещо, за което мисля че и Учителя Дънов споменава. Друг е моментът, когато в един човек енергиите могат да бъдат почти в равновесие. Тогава влечение не се появява, защото стремежът към установяване на баланс не съществува, и човек е самодостатъчен. Една такава теория развих, пък дали е вярна произнесете се вие. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юли 8, 2007 Доклад Share Добавено Юли 8, 2007 (edited) "Жените повече трябва да мислят за собственото си сексуално удоволствие и всичко ще бъде наред. "- цитат Мона Да и аз така мисля.Много жени дори не познават тялото си достатъчно добре. Дори ги е страх от собственото си тяло, камо ли да помислят за сексуалното си удоволствие. Редактирано Юли 8, 2007 от Ина Трифонова Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Юли 8, 2007 Доклад Share Добавено Юли 8, 2007 Едно от действията, присъщи на човека, е сексуалният акт. Като дишането, като приемането на храна и вода и други нормални човешки неща. Всяка злоупотреба било с дишане, било с хранене или със секс, не води към добро, точно колкото и въздържането от това. Грехът не се състои в правенето им, а в превръщането им в самоцел. Грехът е в ненаситността, а след това в пресищането. Също и в насилственото въздържане. Любовта не е в сексуалния акт, но между мъж и жена тя е непълна без него. Все едно да си сготвя вкусно блюдо и да го гледам на масата само. Или да си налея вода от извора и да си я сложа в бутилка да си я гледам. Не става някак, а да не говорим за дишането. За жените, какво да кажа, сексуалният контакт не е водещ, не е от същестествено значение, когато обичат. Изобщо не е от значение за една жена дали любимият й е сексуален гений. Друго е от значение - колко голямо е сърцето му. Останалото са подробности, които винаги една качествена жена може да промени до неузнаваемост. Да, Силвия, съгласна съм принципно с теб, с изключение на последните ти изречения. Какво значи една прекрасна любов без .... страст? Не ми е много ясно. Аз, ако обичам някого силно, но сексуалните ни отношения не ме удовлетворяват, няма да стоя и да се топля с любовта си... И това не е егоизъм; аз искам пълноценни отношения, а те включват и добър секс. Затова е много важно хората да се уцелват, да се улучват като сексуален темперамент, като усещане. И много често онова необяснимо привличане, което изпитваме към някого, когото малко познаваме, но знаем, че с този човек няма да бъдем празни и сме на една честота, е индикатор и за пълноценни чувства, и за удовлетворяващ и двамата секс. Безкрайна страст няма, но какво от това? И ние сме временни. И не трябва да си губим времето в компромиси. Кон Круз 1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Юли 8, 2007 Доклад Share Добавено Юли 8, 2007 Правело ми е впечатление , колко много жените се страмуват от тялото си . Независимо дали са в женска или мъжка компания. Например , повечето моделки в Академията се притесняваха страшно много от тялото си . Независимо от възрастта. Докато мъжете са някак горди ,гледат да го изтъкнат винаги/тялото си/. Имаше един модел ,например, който използваше почивките , за да прави лицеви опори ,за да може мускулите му да изглеждат напрегнати и релефни. Друг въпрос е ,че после цялата стая трябваше да се проветрява , защото все пак ателиетата по живопис и рисуване ,не са чак толкова огромни и въздуха много лесно се вмирисва на пот и други такива неща. Сещам се имаше една адски слаба жена ,но с много красива глава . Винаги ми казваше "не ме рисувай толкова слаба , страх ме е като се виждам така. " Голотата ,направо ужасява повечето жени , въпреки че атмосферата е абсолютно академична и дървеняшка в един момент . Няма да забравя никога тежкия въздух на масло и терпентин ,сподавените дишания на модела , който прави лицеви опори и крачещия професор напред назад, следван от своя асистент. Аз лично никак не мога да позирам , дори и облечена ,а иначе съм много претенциозна към моделите си . Измъчвам ги до край . Разбира се , опитвам се да ги забавлявам ,за да разсея това недоверие във въздуха , което започва да расте , ако никой не направи първата крачка. Хах, как ми липсва академията , всъщност и ателието по живопис . Но да не се отплесвам. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Юли 8, 2007 Доклад Share Добавено Юли 8, 2007 А, не съм писала такова нещо, без страст. Сакън! Как без страст, а, не, хехехе. Казах, че суперсексуалността не е водеща, но пък когато има обич, тя май може и да се постигне неочаквано и да е приятната изненада. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юли 9, 2007 Доклад Share Добавено Юли 9, 2007 Когато сексът е хармонично продължение на близостта между душите, той вече не се усеща като страст - по-скоро като вълна от нежност, която усилва вибрациите на всяка клетка от тялото и привлича двете тела едно към друго по същия начин както се привличат и душите. Самият секс вече не е техника или качество - по време на сливането за това не може дори да се мисли (опита ли човек, "магията" изчезва), след такъв секс дори спомените за конкретното поведение са доста бледи - остава само усещането за близостта и поне аз дълго след това го преживявам отново и отново в паметта си - не умишлено, само си става някак... Просто лични впечатления... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest valentinus Добавено Юли 9, 2007 Доклад Share Добавено Юли 9, 2007 Аз имам /и винаго съм имал/ положително отношение към секса Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
ris_78 Добавено Юли 10, 2007 Доклад Share Добавено Юли 10, 2007 Секса-удоволствие,отговорност или чудото на съдаване на нов живот Здравейте , Приятна,актуална,пренебрегната и много важна според мен тема.Ще участвате ли? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
savoy Добавено Юли 10, 2007 Доклад Share Добавено Юли 10, 2007 Здравейте , Приятна,актуална,пренебрегната и много важна според мен тема.Ще участвате ли? Здравейте, Мисля че секса е тези трите неща + още други неща...Секса напоследък или може би винаги -незная..се е превърнал в чисто физическа потребност плюс моментно емоционално блаженство и с това приключва...търсим поредната муза..правилният човек....сродната душа....и т.н. За мен секса е много повече от секс...незнам как да го опиша точно.. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
hope_ Добавено Юли 22, 2007 Доклад Share Добавено Юли 22, 2007 Сексуалните девиации и религиите Здравейте. Откакто съществува човек, сексът е негов верен спътник. Той е средството, чрез което човечеството продължава да съществува. Въпросът е кога той се приема за нормален? Защо отношението на авраамовите религии към сексуалните вариации е толкова жестоко? Въобще каква информация относно сексуалността и религиите имате? Аз имам свое становище и отношение, но много ми се иска да разбера вашето, затова неслучайно пускам и тази тема, която е и много актуална днес. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest aorhama Добавено Юли 22, 2007 Доклад Share Добавено Юли 22, 2007 (edited) Хоуп, всички ние, човешките същества носим в себе си, в кръвта си позора и благородсвото на собственото си грехопадение. В секса ние се опознаваме и се изправяме пред твърде труден избор: да обичаме сами себе си и нашите ближни (които са съвсем като нас), да умеем да прощаваме на себе си, т.е. на другите, и да се завръщаме към собствения си дом/душа. Понякога попадаме в Animal Planet, но ако раждаме не просто деца или пък удоволствие, а Поезия и Радост - то тогава значи живеем. И кой не го боли? Аll is fair in Love/War - няма отговор на този въпрос. Всичко е необяснимо! Страшно е, когато човек сам отрича душата си. Редактирано Юли 23, 2007 от aorhama Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts