Орлин Баев Добавено Май 9, 2007 Доклад Share Добавено Май 9, 2007 По въпросите за секса мисля следното. Прави се от двама, мъж и жена, да. Но последна дума по честотата на изпълнение на акта и продължителността на всеки акт има мъжът. По простата причина, че той плаща енергийната сметка за общото пиршество! Оттам нататък двамата са равностойни! И нищо срамно няма в нищо! И двамата имат нужда от секс. Мъжът повече физиологично етерно, жената повече емоционално любовно! Но - при по-развити хора, при които има добър вътрешен баланс между вътрешните им мъж и жена, Ин и Ян, Огън и Вода, Анима и Анимус, разликата между половете се заличава. Почти. Колкото и да е овладял вътрешното си единство, колкото и да преживява акта във висшите му измерения, мъжът винаги плаща енергетичната сметка. Много приказки и неразбиране относно това "плащане" се изписа тук от страна на женския пол. За мен това няма значение... Относно овладения оргазъм - това е т.н. долинен оргазъм, който трансформира половата енергия в жизнена и оттам в духовна. Физиологично е контрол над еякулацията, ментално е енергийна циркулация, а духовно е преживяване на дълбока динамична медитация - синтез между блаженство, вибрираща пустота (чисто присъствие на Аз) и тук и сега центрираност. Не говоря от книжки, а от опит. Но - и този акт си има лимит. Добър урок е и в сравнение с обичайната практика на животински секс е несравнимо по-истински. Но е само стъпало. Научава те на преживяване на дълбоки (или високи - както искате) трансперсонални състояния. На определена цена обаче. Такъв секс е като форсирана духовност, като нафта в огъня. Има си негативи, колкото и да ми се искаше да не е така. В дебелите книжки по въпроса има много сапунени розови бонбонени описания на ползите. Тях ги има, несъмнено! Но относно обратната страна на медала се премълчава. Може би защото духовната стока по-трудно ще бъде продавана от продавачите и или писъците на егото им за внимание няма да бъдат накърмени... Не ми се говори публично за негативите! Както и да е! Все пак, медитативният секс спомага за засилване връзката между аза и Аза, личността и индивидуалността (Бога). И тази засилена връзка именно и по-голямата способност за преживяване на живота от позицията на Аза кара търсача да продължи пътя си като прехвърли сексуалния акт на още по-фина платформа. Тази на единението между вътрешната му полярност. Не желая да говоря повече за това. Преди около 15 години се виждах от времена време с един варненски брат - Елеазар Хараш - Петьо. Той ми цитира думи на Учителя Беинса Дуно по въпроса за секса - перифразирам: "Колкото и да усъвършенства ученика сексуалните похвати на изтока, те винаги стигат едно ниво, което не може да се надхвърли, освен в целомъдрие!" Тогава бях малък и глупав (а сега съм само глупав ... ) и реших, че не мога аз ей така да слушам авторитети. И преживях всичко на гърба си. Със съответната цена, разбира се. Пито - платено ... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Май 9, 2007 Доклад Share Добавено Май 9, 2007 Северина (и приятелят й) нямат нужда от напътствия, а от психолог и сексолог. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Май 9, 2007 Доклад Share Добавено Май 9, 2007 А "чистата" майка от психиатър. Ех, тези майки, ех този чичо Фройд. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Май 10, 2007 Доклад Share Добавено Май 10, 2007 Орлин пак с това, че мъжете плащат с енергия... Е, това е така, защото не сте се свързали със сърцето си, с любовта. Когато я има тази добавка, няма заплащане. Да, при жените е по-лесно, ние, когато обичаме също няма проблем. Но иначе и жената плаща, на други нива... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Май 10, 2007 Доклад Share Добавено Май 10, 2007 Сигурно плащат и жените. Веднъж говорихме за това с един приятел. Според него жените по време на секс отдават астрално - искат или не. Както и мъжа етерно - иска или не... И както и при мъжа, който прекалява със секса има последствия - енергийни и физически, така и при жената има. Но са по-невидими. Една жена с много сексуален опит (говоря за промискуитет) винаги развива грубост. Цялата мъжка енергия, минала през нея, я прави доста мъжко момиче, огрубява. И неминуемо се отразява на фината връзка с тънките нива в нея . Това не значи, че е лоша или че не може да възстанови връзката... Обаче, забелязъл съм, когато една жена е интелигентна и амбициозна и в същото време свободна сексуално, тоест не смята за кой знае какво да си легне с този или онзи, развива силен сексуален магнетизъм - някак си се заобгражда с тази астрална материя, която кара мъжа около нея да се чувства като самец и събужда в него най-първичния му нагон. И мъжете го чувстват директно. Въобще, лошо и добро няма - трябва да знае какво иска човек. Но ако иска щастие, Царството Божие на земята - сексът със сигурност се свежда до Любовен акт само с един човек, а на малко по-фино ниво, до вътрешен любовен акт, без нужда от физически секс. Тогава всичко си идва на мястото!!! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Inatari Добавено Май 10, 2007 Доклад Share Добавено Май 10, 2007 Благодаря на Орлин за това , което сподели в тази тема , лично на мен ми бяха много полезни неговите напътствия . Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Май 11, 2007 Доклад Share Добавено Май 11, 2007 Стига с това плащане! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Май 11, 2007 Доклад Share Добавено Май 11, 2007 Е, то може да не се каже плащане (аз също се учудих на думата), по-скоро даване, отдаване, предаване на енергия, захранване с енергия - звучи нормално. На мен плащане също веднага ми дава асоциация на размахан показалец ... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Май 11, 2007 Доклад Share Добавено Май 11, 2007 Плаща този, който се плаши. Плаща този, който е при търговците. Който още е в двора на храма. Влезте си вътре, влезте в олтара, там само ти дават, без да вземат. И няма страхове. Никакви. Само в олатара се разбира, че Любовта е Дар. Само там можеш да се слееш с нея, с извора, сам да се превърнеш в Дар. И няма какво да плащаш вече, щом си откупен. На челото на човека се изписва с големи букви: "НЕ СЕ ПРОДАВА". Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Май 11, 2007 Доклад Share Добавено Май 11, 2007 Точно, Силвия! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Май 11, 2007 Доклад Share Добавено Май 11, 2007 Говоря обективно и емпирично! Този форум наистина е добър, но е твърде общичък - опосредствено окултен. Добро място за развитие на ума, за творчество! По-добър не съм срещал. Когато обаче човек искрено сподели нещо преживяно, нещо, зад което стои много вложена душа и получи грубо неразбиране... не е приятно! Е, какво ли искам. Окултните неща се мълчат, дори по определение! А аз съм се отворил - като по старите руски филми - "Давай, стреляй ... " И стрелят... Сега съжалих, че споделих тези неща! Че си помислих, че съм във форум с духовна тематика с практическа насока, а не само във философска морална говорилня ... Както и да е - не ви виня вас, а себе си и наивността си... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Май 11, 2007 Доклад Share Добавено Май 11, 2007 Попитай се защо съжаляваш. Споделяш, за да сме всички на твоето мнение ли. Е, не сме. И защо се засягаш, че не сме. А иначе си сладур, точно защото си отворен. А още по-иначе това окултистите много затворен народ. Опитват се да слагат практически рамки на духа. Еми, той си е така или иначе веднъж ограничен, стига му толкова затвърждения. Отвореността е прекрасно качество, а наивността е индикатор за чистота. Всичко е субективно, вкл. и моите мнения, но така го разбирам, така споделям. И за нищо не съжалявам. Не очаквам някой да ме разбере. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Май 11, 2007 Доклад Share Добавено Май 11, 2007 (edited) обективно и емпирично... нещо преживяно, нещо, зад което стои много вложена душа ... "... .................., че правото дело и светата правда изказана смело, са много по-мили на Господа вишни от всичките химни и тропари лишни" Редактирано Май 11, 2007 от Валентин Петров Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 (edited) Във всички световни спиритуални школи сексуалната енергия е ценена изключително! Защото тя е която трансформирана преминава в сърдечна топлота и ментална светлина! По въпроса за секса и отношението към него в "Пътя" в зависимост от пола винаги е имало големи разминавания между мъжете и жените! Физиологията, а и психологията на жените, които определят съответната им енергетика винаги ги е карала да имат различно отношение към секса от мъжете в "Пътя"! И ако са се съобразявалис мъжкото мнение, то е било защото в миналото пътят е бил вървян предимно от мъже и инструкциите са били давани от мъже! Като следствие от женското си тяло, жените просто не могат да разберат важността на канализирането на сексуалната енергия - нямат този вертикален канал, по който могат или да я загубят, или да я издигнат. И със секс, и без секс, с оргазми или без - за жената голяма разлика в менталното функциониране няма - не и по директния начин, по който това има значение за мъжа! Емоционално, да - но и там въпросът е преди всичко чувството, а не енергията на секса! Жената може да разбере директната връзка секс-енергия-ум-дух опосредствено интелектуално, но не и да я преживее през собствената си психофизична система. Мъжът обаче съдържа и жената в себе си - както плюсът съдържа минуса, както XY индивидът съдържа в себе си XX индивида! Не случайно великите сподвижници в духовната и интелектуална област винаги са били мъже. Мъжете имат рождена връзка с духа - независимо, че я погубват най-често с живота си. Затова и що се отнася до важните, стратегически неща - както битово, така и в "Пътя", винаги мъжът има думата! Това не значи, че жената е по-маловажна! Просто си има природни факти и предопределения, роли, които са неопровержими! Всъщност, въпросът, който сега разискваме - този за разбирането, винаги е бил актуален. Понякога си мисля, че жените наистина не могат да разберат по-фините процеси в мъжа - нямат нужните елементи и психично-енергийни конструкти, с които да резонират в процеса на това разбиране - в смисъла на плюса и минуса и как в минуса просто я няма вертикалната линия, силна възможност за голям напредък, но и рязко падение, която е в плюса. А иначе в мъжа, плюса, си я има и хоризонталната, материалната линия на проява! При оформяне пола на детето дефаулт пол е женския - и за двата пола... Наистина важна е ролята на жената - майка, любяща, приемаща и включваща - като почва, която дава живот на семето. Обаче, що се отнася до най-фините проявления на разбирането з анай-тънките неща - дума има мъжът! Бъдете здрави! Не знам как звуча, но стоя твърдо зад думите си. А жените - обичам ги. С горните думи в никакъв случай не омаловажавам ролята на жената! Жената е велика - един мъж никога не може да има изключителните качества на една жена... Хайде до скоро - отивам на един Юнгиански семинар за сънищата. Обичам ви, сестрички, без значение дали ме разбирате! Редактирано Май 12, 2007 от Орлин Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 :thumbsup: Орлин! Като жена (100% - ХХ) разбирам всичко, което споделяш. И аз като Инатари и сигурно и много други жени, които четат, но не пишат във форума, ти благодарим и на теб и на другите мъже, които споделяте с нас вашите мъжки усещания и размисли за секса. На мен поне са ми много полезни, за да сменя поне за малко гледната си точка и да разбера човека до себе си по-добре, както и другите мъже... Благодаря ти! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 Дайте да говорим само за секс, че да разбираме прекрасно човека до себе си. И нека, щом говорим за канализиране на енергии и т.н. да не намесваме духа. Който каквото иска да си трансформира в ментална активност, но поне да знае първо, че нашето ментално тяло дори и в хоризонталната плоскост не е завършено, а иначе си е от фините аспекти на егото. Сексуалното влечение пък е от грубите. Трансформацията не е нещо сложно, но нали знаете: в егото енергията не се губи. Успех по пътя, при който няма движение нагоре. Нали, то само напред-назад и т.н. Самата тема не предизвиква някакво специално отношение у мен, но когато се намеси Духа, вече се отвращавам от нея. Оправяйте се! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 А как ще разберем човека до себе си без една негова важна част? Или ще се правим, че тя не съществува? Или да я презираме и да се отвращаваме от нея, защото е "низка и бездуховна"? Презрението и отвращението към нещо не бяха ли симптоми на загубена Любов и на зависимост от "духовни" принципи? Сега си мисля, че отвращението към нещо може би е една от проявите на скрит страх от него? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 Повече от ясно. Линията е право пропорционална. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 Много ясно съм показал относителността в постинга си и докъде се разпростира. Част е, разбирай я и сама определяй важността и, но да не се изявява само тя в полезрението... Само не си раздавайте духовни целувки. Трябва да има осъзнато разграничение между т. нар. части, а приоритетността е нещо лично, но най-големия движител. Загубена любов... Колко отдавна е загубена. И колко се убеждавам, че не знаем какво търсим в същност, защото е лесно да кажем "любов". Лесно мога да ти измоделирам една пластелинова фигурка и да ти я кръстя така, но кога ще разберем, че пулса на сърцето не можам сами да и изфабрикуваме, а още по-малко осъзнатостта и най-далеч, самия Живот. А дори и тях да получи, щом каже фигурката "мой", значи вече и пластелиновата пластичност дори не притежава, а твърд гранит и не от живота се движи... И за мен, като нейн творец ще е загубена, но от Живота, който сама е погубила в себе си няма да е отхвърлена, понеже той не би могъл да върви против същността си. Обаче какво значение има това, когато самата тя е тръгнала против същността си... И така неусетно, говорейки за същност, стигнахме до секса... Боже, Господи... Та казвам, говорете и правете секс на поразия, но поне го разграничавайте от Духа, не ги доближавайте, понеже сигурен индикатор ще е в разбирането, че е отдалечено от същността. Духа е същността. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 Преодолей дуализмът - дух/материя и не ги противопоставяй. Сексът е преди всичко интелектуално занимание, т.е. - буквално минава през мозъка. Общо взето, в отношението ни към секса и към храната, личат най-големите ни неврози. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Венцислав_ Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 Дуализмът е философия - тя не се преодолява. В моя случай не е и само философия... Благодаря, че си загрижена за моето функционално състояние, но ще пропусна да осъществя съвета ти, понеже на тази лодка се качих след като бях на други и няма да се връщам там. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 (edited) Лодката се определя от морето, т.е. от Водата. Дали е бурна, дали е тиха и спокойна. Както каза, дуализмът не е философия, а психика. И е обяснимо. Всъщност, много обяснимо даже. Дори ми хрумна нещо, за символиката на лодката. Интересно. Лодката е символ на фалос. Понякога думите ни издават много. И слава богу. Редактирано Май 12, 2007 от Мона Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 Във всички световни спиритуални школи сексуалната енергия е ценена изключително! Защото тя е която трансформирана преминава в сърдечна топлота и ментална светлина! По въпроса за секса и отношението към него в "Пътя" в зависимост от пола винаги е имало големи разминавания между мъжете и жените! Физиологията, а и психологията на жените, които определят съответната им енергетика винаги ги е карала да имат различно отношение към секса от мъжете в "Пътя"! И ако са се съобразявалис мъжкото мнение, то е било защото в миналото пътят е бил вървян предимно от мъже и инструкциите са били давани от мъже! Като следствие от женското си тяло, жените просто не могат да разберат важността на канализирането на сексуалната енергия - нямат този вертикален канал, по който могат или да я загубят, или да я издигнат. И със секс, и без секс, с оргазми или без - за жената голяма разлика в менталното функциониране няма - не и по директния начин, по който това има значение за мъжа! Емоционално, да - но и там въпросът е преди всичко чувството, а не енергията на секса! Жената може да разбере директната връзка секс-енергия-ум-дух опосредствено интелектуално, но не и да я преживее през собствената си психофизична система. Мъжът обаче съдържа и жената в себе си - както плюсът съдържа минуса, както XY индивидът съдържа в себе си XX индивида! Не случайно великите сподвижници в духовната и интелектуална област винаги са били мъже. Мъжете имат рождена връзка с духа - независимо, че я погубват най-често с живота си. Затова и що се отнася до важните, стратегически неща - както битово, така и в "Пътя", винаги мъжът има думата! Това не значи, че жената е по-маловажна! Просто си има природни факти и предопределения, роли, които са неопровержими! Наистина важна е ролята на жената - майка, любяща, приемаща и включваща - като почва, която дава живот на семето. Обаче, що се отнася до най-фините проявления на разбирането з анай-тънките неща - дума има мъжът! Бъдете здрави! Не знам как звуча, но стоя твърдо зад думите си. А жените - обичам ги. С горните думи в никакъв случай не омаловажавам ролята на жената! Жената е велика - един мъж никога не може да има изключителните качества на една жена... Обичам ви, сестрички, без значение дали ме разбирате! И ние те обичаме, а и отлично те разбираме. Но това, че те разбираме, не означава, че непременно е наложително - от думата налагам идва, да приемем и твоя начин на мислене. Жените, Орлине, не са само физиологии и психики. Ха, я виж ти - почва били, по която мъжете да си оставят семето и да стъпват. И във всичките ти напъни да приемем твоя визус за женският начин и мъжкият начин прозира това налагане на мъжката воля, от което аз пък винаги съм се отвращавала. И за духа е прав Венци, много се обърква с егото. И за напред - назад е прав. Силно го подкрепям! Ами да вървим напред и нагоре, ама с това остаряло мислене... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 ...нека, щом говорим за канализиране на енергии и т.н. да не намесваме духа. много хора които нямат контрол над енергиите си лесно стават плячка на "Сексуалното влечение ... от грубите. " Успех по пътя, при който няма движение нагоре. Нали, то само напред-назад и т.н. Самата тема не предизвиква някакво специално отношение у мен, но когато се намеси Духа, вече се отвращавам от нея. Оправяйте се! Духът не буди отвращение у мен в никоя точка на пътя си към свобода Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mindfield Добавено Май 12, 2007 Доклад Share Добавено Май 12, 2007 Лол, тук е станал екшън. Харесва ми, градивен е. Помах. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts