vomaf Добавено Ноември 22, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 22, 2007 Постоянно се оригвам и е много неприятно, на какво се дължи това ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Trichocephalus Добавено Ноември 22, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 22, 2007 (edited) Постоянно се оригвам и е много неприятно, на какво се дължи това ? Симптома който те тревожи се среща при много заболявания на храносмилателната система-като се започне от диетични грешки, преминем през ахалазия на хранопровода, минем и през гастро-езофагиалния рефлукс, гастрита, язвената болест и стигнем до хипертонус на н.вагус поради различни/взаимно свързани с гореизброените заболявания причини. Може и просто да пиеш повечеко газирани напитки. Кой знае. При всички случаи, щом това те тревожи-трябва да се обърнеш към лекар-най-добре към гастроентеролог, за да си направи преглед и да се установи причината. Съжалявам, но по интернет преглед няма как да се осъществи Редактирано Ноември 22, 2007 от Trichocephalus Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Roemy Добавено Ноември 22, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 22, 2007 Постоянно се оригвам и е много неприятно, на какво се дължи това ? Има вероятност и да е на нервна почва,а също провери си ,какво е количеството на витамин B12 в кръвта ти. Казвам го от личен опит! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Ноември 22, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 22, 2007 Може и просто да пиеш повечеко газирани напитки. Още по-често - много концентрирани захари или твърде бухнали тестени изделия - изкуствените набухватели особено правят хляба като дунапрен... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Ноември 22, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 22, 2007 vomaf, Trichocephalus ти е дал много пълен отговор и те е насочил най-добре. Послушай съвета му, след преглед при гастроентеролог, специалистът е необходимо да реши какви изследвания са нужни, за да се установи индивидуалната причина при теб. Имам предложение към модераторите на форума "Здраве": Може да се отвори една тема, озаглавена например "Въпроси и отговори, свързани със здравето", където да се поставят подобни проблеми и да се дават правилни насоки на питащите, за да не се налага отварянето на цели теми за един въпрос по специфичен здравен проблем. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Ноември 23, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 23, 2007 Да , подкрепям идеята на Силвето, нека да има такава тема и дори ако е възможно да се вмъкнат и обединят в нея всички досегашни подобни теми - слюнкоотделяне, херния, синузит и какво ли още не беше ... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vomaf Добавено Ноември 23, 2007 Автор Доклад Share Добавено Ноември 23, 2007 Еми аз имах гастрит, но го излекувах. Това става февруари месец. Имах някаква бактерия, но я остраних. Обаче остана това гадене и оригване. Ходил съм на Гастро. и с преписаните лекарства ми казаха, че това гадене ще изчезне, но не е. После пак ходих на друг Гастро. той пък ми каза, че може да е от внушение, но аз не мисля така, и ми каза да пия ДЕГАН. С ДЕГАНА същата работа даже като се притесня или се развълнувам нещо и пак почва да ми се гади и тука започват оригванията и интересното е че ако не се оригна ще повърна. Нз какво да правя, освен да отида пак да си направя изследвания, но вече ходих втори път и резултатите бяха добри. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Ноември 23, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 23, 2007 (edited) Еми аз имах гастрит, но го излекувах. Това става февруари месец. Имах някаква бактерия, но я остраних. Обаче остана това гадене и оригване. Ходил съм на Гастро. и с преписаните лекарства ми казаха, че това гадене ще изчезне, но не е. После пак ходих на друг Гастро. той пък ми каза, че може да е от внушение, но аз не мисля така, и ми каза да пия ДЕГАН. С ДЕГАНА същата работа даже като се притесня или се развълнувам нещо и пак почва да ми се гади и тука започват оригванията и интересното е че ако не се оригна ще повърна. Нз какво да правя, освен да отида пак да си направя изследвания, но вече ходих втори път и резултатите бяха добри. Какви точно изследвания си правил? Провери ли на ехограф и жлъчния си мехур - възможно е да имаш дискинезия, поради хипотония или атония или някакво прегъване - при по-чувствителни хора се получава неволеви спазъм на жлъчните пътища и при притеснение - съответно свиване на стомаха и жл. мехур, честото "свиване" води до хипотония на мехура и неадекватното му изпразване от съдържимото - жлъчен сок и подуване от газове в храносмилателния канал. Когато това се случи отново при теб, опитай с топла вода - една две чаши на гладно. Това е само една хипотеза - прави се изследване на гладно и след провокираща закуска с яйца, мазнини и газирани напитки, но сега има и готови препарати под форма на сиропи, които се приемат непосредствено преди втората ехография за сравнение с първата и се вижда динамиката. Освен това доколко си сигурен, че гастрита ти е излекуван - това е вагусово дразнение, вероято остатък от възпалението на стомаха, но е възможно и да си имаш ахилия още. Иди на свестен ГЕ, да ти обърне повече внимание. По нета наистина не става друго, освен съвет. Ако имаш още въпроси, можеш да ми пишеш спокойно на ЛС. Редактирано Ноември 23, 2007 от Силвия СД Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ники_ Добавено Ноември 23, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 23, 2007 (edited) Здравейте! Не мисля, че някой има нужда от подобен съвет, какъвто може да получи от всяко медицинско лице в която и да е клиника или болница. Всъщност всичко това, което те предлагат, лекува следствието, а не причината на болеста. Така по този начин тя не може да бъде премахната, най много бива подтисната. А когато нещо е подтиснато, то избива в друга посока. Човекът е дошъл в "Порталът към съзнателен живот", за да търси нещо по-различно от това. Дошъл е за да търси първопричината. Според мен е засегнат поне първи, втори и най-вече трети енергиен център, които разбира се са свързани с емоции и начин на мислене. Ситуацията не е толкова страшна, но все пак изисква внимание, защото "лампичката свети вече не първосигнално". Приятелю, потърси в беседите на Учителя нещата свързани със стомах и отделителна система. За по-точно насочвене могат да помогнат и по-запознатите от мен с учението. Като начало може да се пресегнеш за Книгата за здравето или някоя друга от Тук. Искрени поздрави! Редактирано Ноември 23, 2007 от Ники_ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest hrisko_89 Добавено Октомври 22, 2009 Доклад Share Добавено Октомври 22, 2009 (edited) Постоянно се оригвам и е много неприятно, на какво се дължи това ? Намали газираните напитки. Редактирано Октомври 22, 2009 от hrisko_89 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts