vomaf Добавено Ноември 22, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 22, 2007 Много ми е интересен този въпрос. Ще се радвам да споделите мнението си Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Ноември 22, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 22, 2007 Всичко е полезно, когато не се пркалява с него. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
НелиТ Добавено Ноември 23, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 23, 2007 Много ми е интересен този въпрос. Ще се радвам да споделите мнението си От осем години закусвам сутрин, зиме и лете, плодове + билков чай с мед, след като през 1999практикувах лечебен глад по метода на Лидия Ковачева. Не съм се интересувала научно доколко е полезно или вредно. За мене е важно, че така се чувствам по-добре и не мога вече да си представя друг вид закуска. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
vomaf Добавено Ноември 23, 2007 Автор Доклад Share Добавено Ноември 23, 2007 А примерно има ли значение дали ще се смесят няколко плода или само един ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Ноември 24, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 24, 2007 Ами поне може да се спазва несмесването на сладки и кисели плодове (има например едни таблички в книжките по разделно хранене). А при някои плодове действително е много полезно да се консумират отделно - например пъпешите. Освен това е хубаво всеки да се провери кой каква физическа конституция има и да яде тези плодове, които му се отразяват най-добре. При някои заболявания на храносмилателната система (например гастрит) едва ли е полезно да се консумират плодове на закуска - по-добре ще е във формата на сокове.... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Ноември 24, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 24, 2007 Има разни системи на несмесване, някои от които дават почти невъзможни съвети, едва ли не сутрин ядеш само ябълка, на обяд круша, а вечер слива... Практиката ме е убедила, че ако няма специални противопоказания, сладки и кисели плодове се понасят сравинтелно добре; същото важи и за различните ядки и семена. Зависи обаче и от количеството - 200 г плод или пресен сок от него, плюс 20 г ядки са достатъчна закуска за повечето хора; ако са необходими натурални добавки към това те трябва да са преценени индивидуално. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bulgaro Добавено Ноември 24, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 24, 2007 Закуска от плодове - полезна или вредна ? Полезна естествено... Всичко от плодове е такова... Освен ракията... Поздрави Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
caliptus Добавено Декември 10, 2007 Доклад Share Добавено Декември 10, 2007 Аз смятам,че закуската трябва да е по-засищаща и по-здравословно ще бъде ако вечерята е плодове Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bulgaro Добавено Декември 13, 2007 Доклад Share Добавено Декември 13, 2007 Аз смятам,че закуската трябва да е по-засищаща и по-здравословно ще бъде ако вечерята е плодове И вечеря с плодове... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
maggee Добавено Декември 14, 2007 Доклад Share Добавено Декември 14, 2007 Полезна, ако организмът ти го приема. При някои хора, сред които съм и аз, плодовете и чаят на гладно дразнят стомаха и засилват перисталтиката - започва такова къркорене и бълбукане, че по-добре без закуска Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bulgaro Добавено Декември 14, 2007 Доклад Share Добавено Декември 14, 2007 Полезна, ако организмът ти го приема. При някои хора, сред които съм и аз, плодовете и чаят на гладно дразнят стомаха и засилват перисталтиката - започва такова къркорене и бълбукане, че по-добре без закуска Вероятно имаш проблем със стомаха... Поздрави P.S. А перисталтиката е хубаво нещо... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mindfield Добавено Декември 15, 2007 Доклад Share Добавено Декември 15, 2007 Всъщност, мисля че са по-точно плодовите киселини които действат така (и то не при всички)... Има плодове с по-малко такива киселини - диня, манго, пъпеш, банани, ябълки "златна превъзходна", мандарини... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Roemy Добавено Декември 17, 2007 Доклад Share Добавено Декември 17, 2007 Полезна, ако организмът ти го приема. При някои хора, сред които съм и аз, плодовете и чаят на гладно дразнят стомаха и засилват перисталтиката - започва такова къркорене и бълбукане, че по-добре без закуска Аз например имам проблем , когато изям една круша на гладен стомах, такива болки ме почват,че трябва веднага да хапна едно парченце хляб. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.