Гарванче Добавено Октомври 12, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 12, 2007 Иска ми се да отида до там някой уикенд - попринцип като хоби съм фотограф и най-много обичам да снимам диви животни и птици - доколкото знам там имало доста голямо разнообразие от птици и не само там ами из Родопите и Стара Планина има най-голямо животинско разнообразие като цяло - но тъй като нямам кола (само фотоапарат и желание ) незнам с какъв транспорт и от къде мога да тръгна от София. Някой от вас ходил ли е там? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Октомври 13, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 13, 2007 (edited) Близо до резервата Купена е град Пещера, който е в област Пазарджик; близо е до Пазарджик - 20 км, до Пловдив - 40 км, до София - ок. 120 км. Ако си с кола е по-лесно, разбира се, щото ще се движиш по пътя, който е успореден на магистрала Е 80. Може би, първо трябва идеш до Костенец и оттам вече да си организираш маршрут. Има и теснолинейка, след гр. Белово, която преминава през живописни скали и се вижда цялата красота на Родопите; тя минава през Велинград и т.н. Но Пещера е по-близо до Батак, отколкото до Велинград; трябва ти ясен маршрут и да не си сам, разбира се. България е малка страна и лесно ще се ориентираш. Редактирано Октомври 13, 2007 от Мона Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts