Vespertine Добавено Октомври 17, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 17, 2011 (edited) Възможно е Редактирано Октомври 17, 2011 от Vespertine Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Станимир Добавено Октомври 17, 2011 Доклад Share Добавено Октомври 17, 2011 Възможно ли е идеята за сродните души в смисъл на идеална и вечна половинка, с която си излязъл заедно от Бог да е само един егоистичен езотеричен мит ? Или може би една изопачена до неузнаваемост истина. Само не ме питай каква. Честно казано не знам (имам си предположения разбира се), а и няма надежден източник на когото да се позова по въпроса. Имам предвид такъв източник, който да е разгледал въпроса по-обстойно. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Христо Добавено Април 28, 2012 Доклад Share Добавено Април 28, 2012 Има ли неща като духовни (отвъдни) кланове, нации, семейства ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Януари 31, 2013 Доклад Share Добавено Януари 31, 2013 Коментари от равин съгласно мъдростта на Петокнижието (Тората) и Кабала. Rabbi Yosef Mizrachi - Soul Mates Rabbi Yosef Mizrachi - Finding Your Soulmate And Having A Happy Marriage Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Дъгата Добавено Януари 31, 2013 Доклад Share Добавено Януари 31, 2013 Възможно ли е идеята за сродните души в смисъл на идеална и вечна половинка, с която си излязъл заедно от Бог да е само един егоистичен езотеричен мит ? Христо, проблемът на сродните души се разглежда в древните еврейски текстове и Кабала. Сродната душа не е някой, който ни угажда на капризите и мързела, а е тренировка в екип за постигане на най-доброто и изява на най-големите заложби, вложени в човека за слава на Бога. Бракът съгласно Тората не е възможност или кеф, а изпълнение на заповедта хората да се плодят и множат, и да владеят земята.... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Cherven Svetiq Добавено Май 5, 2015 Доклад Share Добавено Май 5, 2015 (edited) Интересно е ,че може например едната сродна душа да е свързана с Бога и да е преизпълнена с любов ,независимо от това другата да живее най-скромен и обикновен физичен живот - и това е в по-лекия случай.Когато Бога се среща и с втората сродна душа за нея важи всичко казано за черната ложа - така да се каже дава и се време да развие сродната си любов на по-горното ниво(тоест Бога иска да опознае и двете сродни души защото и двете са свързани така както само Истината знае...) и докато не го направи "пребивава" там без истината на своя страна в пълен ужас от това което възприема и от всички същества там.Такива са много "черни братя" към които бялато братство и въобще Бог ,така да се каже, неизпитва нищо в най-добрия случай. Редактирано Май 5, 2015 от Cheren Svetiq Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts