Чаровна Добавено Август 21, 2007 Доклад Share Добавено Август 21, 2007 Здравейте на всички. Този сайт е страхотен. Аз съм на 25 год. Имам син на 7 год. Знаете ли? Нуждая се от вашия съвет. Купих на сина си мебели за стаята му в цветове наситено синьо и бяло, чудя се в какъв цвят да са стените, за да я направя по уютна? Моля ви дайте ми съвет! С обич Чаровна Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Август 21, 2007 Доклад Share Добавено Август 21, 2007 Много просто, Чаровна:-))) Попитай сина си и ще разбереш; каквото иска той - това да бъде. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Август 21, 2007 Доклад Share Добавено Август 21, 2007 (edited) Може също да се съобразят със зодията му... Също може да видиш значението на цветовете в тези статии: Значение на цветовете Цветовете - значение и сила и тази тема от форумите: Цветовете Редактирано Август 21, 2007 от Иво Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
jul Добавено Август 21, 2007 Доклад Share Добавено Август 21, 2007 Да, защо наистина не попиташ детето какво желае, Мона е права. Иначе би могла да развихриш въображението си и да се вслушаш отвътре...За дете ми хрумва, че би било чудесно да се включат всички спектрални цветове по някакъв начин, включително и чрез предмети, рисунки и т.н. Разбира се, избягвайки кича. Но като цяло - щедро цветно Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
НелиТ Добавено Август 21, 2007 Доклад Share Добавено Август 21, 2007 (edited) Здравейте на всички. Този сайт е страхотен. Аз съм на 25 год. Имам син на 7 год. Знаете ли? Нуждая се от вашия съвет. Купих на сина си мебели за стаята му в цветове наситено синьо и бяло, чудя се в какъв цвят да са стените, за да я направя по уютна? Моля ви дайте ми съвет! С обич Чаровна Като професионалист бих ти препоръчала да оцветиш стените в пастелно жълто. Аз наричам това съчетание "лято и море" - създава настроение. И е добър фон за декорирането на стаята след това. Но ми се струва, че няма да сбъркаш, ако последваш съвета на Мона и предложиш на сина си да избере цвета. Само не го прави абстрактно, с думи, а го заведи в магазин за бои - там имат карнетки с хиляди нюанси на основните цветове - и му предложи да посочи картончето с цвета, който хареса най-много. Така постъпих с моята дъщеря преди две години (беше на 12) и тя е много щастлива от избора си. Редактирано Август 21, 2007 от НелиТ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ася_И Добавено Август 21, 2007 Доклад Share Добавено Август 21, 2007 Децата ни са много умни - попитай сина си какво би желал. А ако си по-демократична и детето обича да рисува - може да му оставиш едно небоядисано ъгълче - такива хубави истории се сътворяват с молив там! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Лагорда Добавено Август 21, 2007 Доклад Share Добавено Август 21, 2007 . може да му оставиш едно небоядисано ъгълче - такива хубави истории се сътворяват с молив там! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Март 5, 2008 Доклад Share Добавено Март 5, 2008 Може да се остави едната от стените където да развива въображението си и да си рисува или пише. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Март 5, 2008 Доклад Share Добавено Март 5, 2008 Забелязала съм, че за разлика от възрастните, децата много точно определят "подходящия" за тях цвят според фън шуй. Не зная какъв е бил мотивът ви мебелите да са в бяло и синьо, но ако те не отговарят на сина ви като цветове, боядисването на стените с точния цвят би могъл да внесе нужната корекция. Дори и да е такъв, който да не е много подходящ на избраните вече мебели, нещата могат да се "вържат" например с подходящи (пъстри) завеси. Успех с обзавеждането и декорацията! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
добрина Добавено Март 5, 2008 Доклад Share Добавено Март 5, 2008 Привет мило майче Не мога да ти дам съвет , но мога да споделя. Когато преди двадесет и няколко години влезнахме в новото ни жилище -със самостоятелна детска стая- нямяхме нито възможности/парични/,нито пък имаше някакъв избор за мебели и декорация . Имаше креватчета, гардеробче ,килим и играчки.Единственото забележително нещо беше пердето /купих го от София / декорации по "Малкия принц"-Екзюпери. Най-хубавите ми мигове ,а за тях изпълнени със смях , бяха когато след дългия изморителен ден , аз лягах на килима , а те щътака край мен ,прескачайки ме - да вземат играчка , борейки се ,гушкайки се ,да ме разсмеят. Бяха на 5 и 3 години. Израстана много добри хора. Сега влизам пак в детската , но като - баба. Наваксвам декорацията -цветовете са - жълто, синьо, розово/пастелно/ На стените сложих - СЛЪНЦЕ И ЛУНА/доколкото можах да ги измайсторя /калинки и пчелички и цветя!Стълбичка ,която стига до морското дъно за да видят те, рибите ,ДЕЛФИНИТЕ. Мънички са още- милчките те /5 месеца и 11 месеца/ , но си мечтая / Бог да даде/ да се търкалям пак ,по килима с тях ,стихчета да редя и да заспивам със смях Вече ме разбра Единствената и незаменима "декорация" е обичта. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Юни 11, 2008 Доклад Share Добавено Юни 11, 2008 Ето още малко за детската стая на децата, в картини, рисунки и съвети. Красиви облачета на детското небе. http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=4830 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Аделаида Добавено Юни 15, 2008 Доклад Share Добавено Юни 15, 2008 http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%8...E/view/403.html Eто още идеи и свежести в стаята на детето. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mary6 Добавено Октомври 18, 2008 Доклад Share Добавено Октомври 18, 2008 (edited) Аз лично много обичам да експериментирам и когато се роди моят син боядисах стаята му цвят пъпеш.Сега е на 3 години и усетих нужда да сменя интериора,като пребоядисам в синьо.От всичко което чета в тази тема разбирам че съм направила нах-добрият избор,защото той е много,ама много буйно дете.И честно казано наистина виждам промяна в него-не знам дали е защото пораства или синият цвят му влияе добре... .Но честно казано,повечето хора бяха много скепртично настроени,тъй като е смело решение,но след като наредихме и мебелите и съчетах синият цвят с патешко жълта покривка на дивана и червено на леглото стана страхотна детска стая.Ами реших да споделя личен опит... Редактирано Октомври 18, 2008 от mary6 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Natalie Добавено Август 31, 2009 Доклад Share Добавено Август 31, 2009 (edited) Аз мисля да оцветиш две стени бяли и две стени сини. Така ще е най добре, защото имам една братовчедка на 30 години и има син на 8 години, тои има много хубава стая дето е с две сини стени и две бяли, а леглото е бяло и гардероба е син и бял. Редактирано Септември 1, 2009 от Аделаида Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts