Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Асцендент. Характеристики и функции.

Recommended Posts

Диана радвам се че и ти си даде мнението :).Ако може още нещо да добавиш като цяло за наталната карта ще съм ти благодарен,нали ме разбираш много ми е любопитно...

Линк към коментар

Здравейте! Когато не зная часът си на раждане как с приблизителна точност бих могла да определя своят Асцедент?! Лек ден на всички съфорумци!!!

Линк към коментар

• 3 weeks later...

Здравейте! Аз съм зодия Лъв,асецедента ми е във Водолей и луната ми е в Близнаци и това което искам да споделя че тази комбинация е доста объркваща за мен,но и също търся мнение за това,мисля,че доста ми влиае асц. и преди да разбера за асцедентите се чудех как може един лъв да е толкова отстъпчив и толкова не инатлив или неизпъкващ и някак не искам да съм център на вниманието нито пък съм общителна каквито са лъвовете..е разбира се понякога се държа като такава,но най-важното не съм властна,което беше най-странното

Линк към коментар

• 1 year later...
  В 19.04.2011 г. at 17:22, Йордан Анов каза:

Но, лично аз бих ти предложил друг поглед на нещата. Тези позиции са спрямо тропичния зодиак, аз използвам сидералната позиция на знаците, която се съобразява с прецесията и тн, скучно е за обяснение smile.gif.

Здравей! Стана ми интересно това, което прочетох от твоя постинг и от факта, че нещата в хороскопа коренно се променят при двете системи - тропична и сидерална. Оттам и въпросът ми - коя е достоверната? Незнам дали въпросът ми е коректен, но все пак.

По тропичната аз съм Овен с асц. Дева, а по сидералната (Фаган/Брадлей) - Риби, с асц. Лъв. Това може би е свързано с факта, че и слънцето, и асцендентът ми са в първите градуси на знаците по тропичната позиция.

Редактирано от Femme
Линк към коментар

В 6.07.2013 г. at 15:21, Femme каза:

В 19.04.2011 г. at 17:22, Йордан Анов каза:

Но, лично аз бих ти предложил друг поглед на нещата. Тези позиции са спрямо тропичния зодиак, аз използвам сидералната позиция на знаците, която се съобразява с прецесията и тн, скучно е за обяснение smile.gif.

Здравей! Стана ми интересно това, което прочетох от твоя постинг и от факта, че нещата в хороскопа коренно се променят при двете системи - тропична и сидерална. Оттам и въпросът ми - коя е достоверната? Незнам дали въпросът ми е коректен, но все пак.

По тропичната аз съм Овен с асц. Дева, а по сидералната (Фаган/Брадлей) - Риби, с асц. Лъв. Това може би е свързано с факта, че и слънцето, и асцендентът ми са в първите градуси на знаците по тропичната позиция.

Това, кой зодиак ще ползваш, зависи от системата, която ще използваш.

Западната астрология е развила и приспособила прогностични техники, които се опират на тропичния зодиак, докато джйотиш - техники опиращи се на зодиак с поправката за прецесия.

Фиксирането на асц-та, като отправна точка, е само начален етап на филтриране на информация, определяне на сигнификатори, с които да се борави в прогностиката. Няма как да вместим дашите или накшатрите в западната традиция, нито да разглеждаме "арабски" точки в контекста на джйотиш.

Двете системи имат общ корен, но са развили различни инструменти, две страни на една и съща монета.

Та, ако се фиксираме върху разликата в асц-та, това няма да ни даде много информация, защото това е "А", а какво следва след това, зависи от системата.

Линк към коментар

• 2 weeks later...