Иво Добавено Февруари 18, 2004 Автор Доклад Share Добавено Февруари 18, 2004 Днес вече се захранвам - 10ти ден ми е. Започнах с банан към 10 часа. Купичка ангелска супа (картофи, вода, малко олио, малко сол и малко черен пипер - поне аз така знам рецептата) с малко лимонов сок към 14ч + една маслина. Най-вкусното нещо на света е тази супа ей! Към 16ч пих 1 чаша пасирана ангелска супа и после след около един час и нещо, още една. С това смятам да приключа за днес понеже слънцето залезе. Усещам леко неразположение в корема, но мисля, че не е от захранването, понеже е така в последните 2 дена вече. Пих много чай с мед и може би съм прекалил с меда и корема ми е леко разстроен. Като цяло се чувствам добре. Приятелите ми казват, че изглеждам страхотно. Успех на всички, които тепърва ще правят режима, както и на тези, които вече се захранват! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иван Добавено Февруари 19, 2004 Доклад Share Добавено Февруари 19, 2004 (edited) Здрасти Иво ! Ти (може ли на ти ) ако наистина правиш най- различни пости , хранителни режими или както искаш ги наречи и работиш с ... " невидимия огън " , пък и да не работиш питай някой лекар - най- обикновен ... ми този чер пипер е меко казано е безумие . ... Обсолютно безумие е да консумираш подлютващи вещества на изнежен и свръх чувствителен стомах . Това го знае всяко дете . Боза , плодове , зеленчуци ориз , леща , мед , хляб - в различни варианти и без запръжка . Без боб - много е тежък . Кой колкото му е сладко и има възможност - другото изобщо не е за предпочитане , включително и мерките ти са грешни . Хората имаме различни потребности , движим се различно , изразходваме различна по количества и качество енергия . ... Лично ти ако искаш изобщо не яж , аз съм стигал до 40 дни . Но.... !!! Решението е мое , опита е мой , последствията мои , ползите ... мои и никой не разбра - освен домашните хора около мене . С други думи поемам си цялата отговорност при неблагоприятно развитие на нещата . ... Много моля , помисли , не държа на отговор ... ако искаш и не ми се сърди ! Посъветвай се с някой на когото имаш доверие . Тези неща по книгите ги няма , поне така мисля . С приятелски поздрав ! Иван Редактирано Февруари 24, 2005 от Иви Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иво Добавено Февруари 19, 2004 Автор Доклад Share Добавено Февруари 19, 2004 Здравей Иване, Не знам защо ти е прозвучало като учене на другите или поучаване. Аз споделям моя опит, а не уча другите как да го правят, нито казвам, че моя подход е най-правилния. Има разлика . И се радвам, когато и другите споделят (както в случая ти препоръчваш - ориз, зеленчуци и т.н.), тъй като така взаимно си помагаме. Благодаря ти за предупреждението. Оценявам го и виждам, че е изцяло добронамерено. Захранването е сложен процес и съм напълно съласен, че подхода трябва да е индивидуален. Мисля, че това няколко пъти беше споменато в тази тема. За черния пипер. Така съм запомнил рецептата с малка щипка чер пепер - в хомеопатична доза. Може и аз да бъркам. Не се бях замислял, но това, което казваш звучи много разумно. Може би си прав. От друга страна не виждам проблем ако е сложено чер пипер много малко, колкото за вкус. Дал съм линкове в началото на тази тема за различни места в нета, където има повече инфо за жиния режим от различни източници. Внимателно проучващия въпроса може да избере как да подходи и как да се захрани. Аз поемам отговорност за моя опит върху себе си. Правя този вид режим (и други подобни) достатъчно дълги години и затова си позволявам да споделя. Всеки поема отговорност за своя опит. Поздрави, Иво Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иван Добавено Февруари 19, 2004 Доклад Share Добавено Февруари 19, 2004 (edited) ... Иво , Моята баба , ... А рецепти и готварски книги нямаше и разделяше храните така ; ..... - Месо - Риба - Яйца ......................... - Млечни продукти - Плодове - Зеленчуци - Ядки - бобови култури и ориз ... А за захранката ..... - Както си го правил поста , захранката по обратен ред и последователност . И никой не е в състояние да те обърка . Това е моята рецепта ... Прощавай ... само давам друга гледна точка и нищо повече , нали ви казах ,че съм паталогичен случай и книжки и компютри няма да повлият на простичките нещица от баба ми ... . Виж взаимоотношенията са друга работа ... много сложно нещо са за мене . Не съм си доучил и акъл не давам за тях ... . Всеки да си го прави според мерака и възможностите . Щом си съгласен с поне едно изречение с мене - всичко е ...ОК !!! Благодаря за бързия отговор ! Иван Редактирано Февруари 24, 2005 от Иви Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Севдалина Добавено Февруари 19, 2004 Доклад Share Добавено Февруари 19, 2004 Здравейте Искам да споделя, как на практика още веднъж научих, че с нищо не бива да се прекалява. По време на режима консумирах много мед и забелязах, че гърлото започва да ме боли по-силно с увеличаване на консумацията. Оказа се, че проблема идва тачно от прекаляването с меда Сев Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Добавено Февруари 19, 2004 Доклад Share Добавено Февруари 19, 2004 Здравейте Нека да се включа и аз, макар с такова закъснение. Житния режим или плодов или какъвто правите вие изисква голямо търпение. Всъщност тялото ми в настоящата инкарнация не е важно. Духът който е в мен ми дава сили. Храня се за да живее духът, а не за да живее тялото ми. Искам да помоля Иван, да даде примерно меню за захранване, за да мога да използвам най-хубавите и вкусни моменти за мен. Когато бях в 9 клас, в нашия час по история влезе едно момиче. Класната я представи и каза, че това е новата ни съученичка. Мина време, опознахме се. Тя ме въведе в света на Езотеричните науки. Интерисуваше се от камъни, от всички минерали. Ходеше на йога. Започнах да чета и аз. Тогава разбрах, че това което наричаме живот въобще не е такова каквото си представям, че е . Тя идваше от руския град Самара, и наред с уроците разговорите ни бяха все за зодии, хороскопи, звезди, планети, минерали, цветове. Тя се обличаше в тон с деня. Имаше таблица и ако днас е четвъртък ще е в цвета подходящ за този ден. Тя правеше нещо което аз наричах диета. Беше висока и слаба и се чудех, защо гладува. Не ставаше въпрос за храна въобще. Можеше с дни да яде само кисело мляко, или да пие сокове. Исках и аз, правех го тайно. У дома ме следяха както фашистите партизанин. Все пак, успях. 5 дни глад, ама пълен. Беше протест срещу, родителите. Приятелката ми даде да чета и разбрах, че трябва да се пият течности, започнах да се уча. Постепенно става всичко. В момента тя е във Варна. Загубих й следите. Обаче това, че сега ви пиша тук означава, че съм продължила по пътя. Много е сложно. Ако правите режима само 10 дни, а после пак по познатия начин се храните няма да има поза. Трябва да се ограничат хлебните изделия. Има хляб- който е пълнозърнест и замества хляба от бяло брашно. И не само, че черния пипер е вреден, но е солта и олиото . Да не говорим за това, че правеики някакъв режим, си позволяват по една цигарка. Ами, че по-голяма отрова от това дали има? За кафе да не говорим. Успех на всички и нека всеки покори, много и нови измерения на своите възможности. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иван Добавено Февруари 19, 2004 Доклад Share Добавено Февруари 19, 2004 (edited) Питаш за захранка примерно меню ; Зависи от степента на поста ти . Но по принцип .... ядки (аз обичам лешници , бадеми , орехи и всички черупчести ), всики благи храни , сиреч сладки . В никакъв случай не употребявай кисели и горчиви плодове - като лимон и грейпфрут и каквито се сетиш други . За човек преключил поста след ден - два айряна е много добро нещо , поне според мене . Значи това е моята теория , но има много различни пости , поне според мене . Нали не написах ... диета ..., а пости. Така , значи всичко е наред . От тук на сетне всичко е строго индивидуално според Еволюцията на Духа в човека и узряването на душата му за по- сложните неща ( пак е строго индивидуално ). Не можеш да правиш пости под строй и под команда , защото еди - кой си така го казал и написал . Ами вечерно време ... като останеш сам със себе си и вътрешните ти желания останат безконтролни за заспалата съвест и воля , преспивани от обществините порядки - какво ще правиш ако не можеш да ги контролираш...Така , че постещият да си прави сметката и ако няма пълно разбиране на нещата , просто да не го прави . Значи това са мои виждания и разсъждения . Дамите търсещи отслабване и вталяване по желание могат да спортуват , написаното по- горе не е валидно за тях Иван Редактирано Февруари 24, 2005 от Иви Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диляна Добавено Февруари 19, 2004 Доклад Share Добавено Февруари 19, 2004 Относно Житния режим. Смятам, че правенето на Пости, както го нарече ти е немислимо без физически упражнения. Поне на мен ми харесва. Беше време когато спортувах много, сега само за удоволствие. Това, че не се храня в момента както обикновенно изостря сетивата. Вървя по улицата и все улавям разни ухания на готвена храна. Като гладна мишка, сиренце. Добре за айряна го знаех, просто сверявам часовника. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts