bulgaro Добавено Октомври 28, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 28, 2007 Боб и леща... Поздрави Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Октомври 28, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 28, 2007 Изведнъж ми хрумна една мисъл на моя приятелка, а именно - колко хора само "папкат" човешки души... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bee_bg Добавено Октомври 28, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 28, 2007 На мен пък ми хрумна ''Колекция на души'' Сега сериозно всичко сготвено вкусно ми е любимо Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Октомври 28, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 28, 2007 Сготвено омайно биле, розов цвят и криле от славей... Приготвянето на ястие е изкуство, наистина. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bee_bg Добавено Октомври 28, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 28, 2007 Оплесвам се ,но по мои наблюдения любимо ядене на доста от присъстващите тук е форума спомням си един пост на един мой познат от друг форум цитирам по памет ''че сме мушици примамени от светлината търсейки истини и топлина а всъщност попадаме в един капан на илюзии '' Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Гарванче Добавено Октомври 29, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2007 (edited) зелена салата Цезар с пиле и крутони - и съвсем лек чеснов сос ммм за жалост обаче по кръчмите и заведенията по зелените салати можеш да си намериш червеи и гъсеници поне аз на три пъти намерих червей в тая салата и то в три различни заведения дори и веднъж си зех от магазина и там също намерих Редактирано Октомври 29, 2007 от Гарванче Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Октомври 30, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 30, 2007 Каква апетитна тема... Има толкова много неща, които харесвам... Опитвам чужда кухня с удоволствие. Обичам да импровизирам. Но предпочитанията ми определено са към зеленийте. Много обичам руски пелмени, но напоследък ги приготвям без месо. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
НелиТ Добавено Октомври 30, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 30, 2007 зелена салата Цезар с пиле и крутони - и съвсем лек чеснов сос ммм за жалост обаче по кръчмите и заведенията по зелените салати можеш да си намериш червеи и гъсеници поне аз на три пъти намерих червей в тая салата и то в три различни заведения дори и веднъж си зех от магазина и там също намерих Подобна, но с филе от сьомга Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
tzveti Добавено Октомври 30, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 30, 2007 колко хора само "папкат" човешки души... Не е луд който яде баницата, а който му я дава. Баница със всякакви зелении - т.н. "зелник" Макарони с риган и пушен кашкавал-настърган отгоре Плодова салата от цъфнали цветове на глухарче, леко заляни с мед - изобщо не горчат. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Силвия СД Добавено Октомври 30, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 30, 2007 Малини. Ягоди. Череши. Вишни. Праскови. Дини. Грозде. Портокали. Мандарини. Ябълки. Круши. Касис. Ананас. Грейпфрут. Хляб. Мед. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Октомври 31, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 31, 2007 Малини. Ягоди. Череши. Вишни. Праскови. Дини. Грозде. Портокали. Мандарини. Ябълки. Круши. Касис. Ананас. Грейпфрут. Хляб. Мед. Страхотно меню Плодовете са дар за нас, за да се храним. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Roemy Добавено Ноември 2, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 2, 2007 Едно от любимите ми ястия е, пълнени чушки с булгур и гъби. Булгура е една фантастична българска храна, която е позабравена напоследак от хората. Преди години, за закуска правех на децата си сварен булгур със сирене и бучка масълце, много го обичаха. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Ноември 3, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 3, 2007 Едно от любимите ми ястия е, пълнени чушки с булгур и гъби. Булгура е една фантастична българска храна, която е позабравена напоследак от хората. Преди години, за закуска правех на децата си сварен булгур със сирене и бучка масълце, много го обичаха. Да, булгура е фантастична храна. Понякога си го приготвям като ризото, с различни зеленчуци, става много вкусен. Също и пълнени с булгур тиквички. Позволява различни импровизации, и е много полезен. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Ноември 3, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 3, 2007 (edited) мнооого уважавам тиквените семки и разбира се тиквата - печена + варена + сурова ( отделно или микс - салата с избор на различни творчески варианти за комбинация като ябълки + червено цвекло + моркови + орехи или със зеле + чушки + краставички + грах + праз/лук .... ) и останалото на вкус + цвят + мирис . Любов + Светлина + Мир + Радост Редактирано Ноември 3, 2007 от Благост Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest valentinus Добавено Ноември 5, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 5, 2007 Пица фантазе В тава затоплена и намазана с олио нареждам филии /разтоянията между тях запълвам с парченца, също напоени с мляко/ потопени в прясно мляко, и препичам. После заливам с яйца и натрошено сирене, чубрица и черен пипер и пак препичам. Нареждам плътно нарязани на кръгове домати и препичам, но немного, да останат сочни. После засипвам със стърган кашкавал и след 5 мин. спирам фурната. СТрахотен вкус! Вчера изненадах домашните си с тази вкусотия и не остана нищо в тавата, а тя беше най-голямата! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Ноември 6, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 6, 2007 И за любителите на лещата предлагам - салата от леща: сварена леща домат/и нарязани на кубчета нарязани черни маслини и мнооого джожен най-добре е с пресен Подправя се с олио-оцет/зехтин-лимон Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Roemy Добавено Ноември 6, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 6, 2007 (edited) Обожавам " Фалафел" Нахут -2 ч.ч 1яйце лук -2глави чесън- 1-2 скил. магданоз -1 китка кимйон -2 ч.л. кориандър -1ч.л. сол -1 ч.л. Нахута се накисва за 12 часа и след това се блендира с подравките и се прави на кюфтенца и се пържи в олио. За соса: кисело мл.- 1ч.ч. тахан- 2ч.л. лимонов сок- 2 ч.л. чесън -1-2 скилитки кимйон -1ч.л. Редактирано Ноември 6, 2007 от Roemy Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Милкана Добавено Ноември 7, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 7, 2007 Изчетох набързо всичките рецепти. Ама нали съм си Мис Каприз.... Да не съм ви на главата, много съм критична и към начина, по който е приготвено нещото. Затова не обичам да ходя по ресторанти - все не улучвам. Наскоро ядох невероятен пататник в "Лагуна"-та. Като се замислих сега, май най-много обичам пържени картофи, но от домашно приготвените, с хрупкава коричка, мазнички. С бира, разбира се. И гъст таратор/ млечна салата с много орехи, без чесън и копър. Никак не си падам по екзотичните ястия и странните комбинации. Но обичам да готвя, защото манджата е продукт на изкуство, добро вълшебство, която пленява и оставя хубав спомен и добро настроение. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Ноември 7, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 7, 2007 Предложете ми нещо различно и изпробвано, с тиквички... Много сайтове има, но... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Иви Добавено Ноември 7, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 7, 2007 Незнам дали е различно...за мен е: Настъргват се тиквички. Изстисква се колкото е възможно от водата, която си пускат. Към тях се прибавят 2-3 яйца, разбъркат се и се добавя брашно, докато сместа се посгъсти, слага се и сол. Към тази смес може да се добави кой каквото си иска примерно сирене или кашкавал, може зеленчуци, кой каквито подправки обича. Слага се в една тавичка и се пече. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Roemy Добавено Ноември 7, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 7, 2007 Предложете ми нещо различно и изпробвано, с тиквички... Много сайтове има, но... Пастет от тиквички Тиквичките се сваряват и пасират ( може и да се намачкат), към пюрето се прибавят, равни количества- майонеза + кисело мляко , чесън, копър и сол на вкус. Маже се на филийки, много е вкусно! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Мона Добавено Ноември 7, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 7, 2007 (edited) Понеже много харесвам китайската кухня и изобщо кулинарията от тази част на Азия, ще ви предложа една интересна рецепта. Още повече, че в портала повечето са и вегетарианци и искрено споделят или поне се вълнуват от учението на Буда. Рецептата се приготвя най-вече от будистките монаси. Ло Хан Джай (или вегетарианска яхния) ок. 30 г сушени черни гъби; 1/2 ч. ч. сушени гъби; 1 с.л. олио; 1/2 бамбукови филизи (консервирани, нарязани и изцедени); 200 г водни кестени (от консерва); 1 морков, нарязан на дълги и тънки лентички; 3 ч. ч. настъргано китайско зеле; 3 ч. ч. зеленчуков бульон; 60 г фиде; 1 ч. ч. твърдо тофу, нарязно на кубчета по 1 см.; 1 ч. ч. бял грах; 2 ч. ч. пресни бобови кълнове; 3 с. л. соев сос; 2 с. л. царевично нишесте, добре смесено с 4/5 с. л. студена вода; 1 ч. л. сусамово масло; 2/3 ч. ч. гореща вода Гъбите (черните) се накисват в гореща вода за ок. 30 минути, другите гъби се накисват също, но само за 10 мин. След това се изцеждат, като водата, в която са киснали, се запазва. От черните гъби се отстраняват стеблата. Чашките се оставят цели. Вторият вуд гъби се режат на малки парченца. В дълбок тиган (ако нямате уок) със силно загрята мазнина, се запържват двата вида гъби, бамбуковите филизи, водните кестени, морковите и зелето за 4 минути някъде. После се прибавя бульона, водата от гъбите, и фидето. Температурата се намалява, тигана се похлупва и се оставя на слаб огън за 5 минути. После се добавят тофу-то, граха, бобовите кълнове и соевия сос. Отново тигана за захлупва за ок. 2 минути. Сместа от царевично нишесте се прибавя и ястието трябва да ври, докато сосът се сгъсти. Накрая се поръсва със сусамово масло. Bon appetit! Редактирано Ноември 7, 2007 от Мона Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Ноември 7, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 7, 2007 Благодаря ви за вкусните рецепти, скоро ще ги изпробвам Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Ноември 7, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 7, 2007 Да се включа и аз тиквички и картофи - 3:2, в херметическа тенджера с малко олио, за 5 мин. Може да се пасират, може и така както са нарязани на кубчета, поръсват се обилно с копър и скилидка чесън. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest valentinus Добавено Ноември 8, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 8, 2007 Мусака от тиквички Нарязани на кубчета тиквички се запържват заедно със соеви късчета, нарязани моркови и няколко стръка нарязан на ситно праз. Отделно се сваряват само до побелявате нарязани картофи в подсолена вода. Слагат се в дълбока тава като се редуват картофите и плънката. След малко запичане заливам с разбити няколко яйца, прясно мляко и подправки. Пече се до кафява коричка. Аууу, колко е вкусноооо!!! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.