Guest azbuki Добавено Януари 5, 2008 Доклад Share Добавено Януари 5, 2008 Става и всеки ден, само да е вечер, че чак тогава ми мирва главата. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Януари 5, 2008 Автор Доклад Share Добавено Януари 5, 2008 Взорът види надежда Преди време писах за плановете да се обезобрази уникалния пейзаж при Бяла река Господ чу молитвите ни. Преди няколко месеца реката преляла, разрушила крепежите и отнесла повечето тръби, срутила отново възстановения през лятото път Да се радваме и развеселим от този одобрителен и подкрепящ знак от Небесните сили! Но това съвсем не означава че не трябва да се борим и с обществени легални и законови средства. Ще се моля всеки ден природата на земята и на България да бъде запазена! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Васил Добавено Януари 5, 2008 Доклад Share Добавено Януари 5, 2008 (edited) Става и всеки ден, само да е вечер, че чак тогава ми мирва главата. Азбуки, мисля че засега е достатъчно всеки в удобно за него време да отправя светла мисъл към Природата като цяло. Когато броят на практикуващите това упражнение стане достатъчен, може да се говори и за точен час. Струва ми се, че излъчването на още една мисъл, с цел постигане на будност между човеците, също би била на място. Редактирано Януари 5, 2008 от Васил Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Януари 5, 2008 Доклад Share Добавено Януари 5, 2008 (edited) Става и всеки ден, само да е вечер, че чак тогава ми мирва главата. Азбуки, мисля че засега е достатъчно всеки в удобно за него време да отправя светла мисъл към Природата като цяло. Когато броят на практикуващите това упражнение стане достатъчен, може да се говори и за точен час. Струва ми се, че излъчването на още една мисъл, с цел постигане на будност между човеците, също би била на място. Съгласна. И все пак който се сети в събота вечер, нека отдели една мисъл. Иначе който когато може, разбира се. Всеки ще си прецени как е най-добре - важно беше да се даде тон. П.П. Имам предвид, че колективната молитва, която няма нужда да е всеки ден, има съвсем друга мощ и възможности за "размърдване" на въздуха. От колкото и хора да се прави, достатъчно е. Има много, които няма да се обадят, но ще го направят. С времето може да се добавят още. Идеята е да действаме и организирано, освен че всеки прави това, което може на ежедневно ниво. Редактирано Януари 5, 2008 от azbuki Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest irenastoyanova Добавено Януари 6, 2008 Доклад Share Добавено Януари 6, 2008 Това със строежите на Рила е следствие на предходни причини. За мен е ясно, че ако паневритмията се играеше правилно това никога не би било възможно, защото ако бяхме в хармония с "висшия космичен ритъм" /превода на думата "паневритмия"/, то Българя би благувала. Господ е милостив, ще чуе молитвите ни и ще ни помогне, но ние кога ще пораснем, за да си свърешм добре работата? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Януари 6, 2008 Доклад Share Добавено Януари 6, 2008 (edited) Ирена, в молитвата не се проси, а чрез нея ние помагаме на себе си, допускайки Господ да ни помогне. Допускайки тоест да изпълним основната си функция на Земята, с която помагаме и на природата - на енергийни канали, които разпростират Неговата Любов върху всичко, което ни заобикаля. Какво ще пропуснем през каналите е въпросът, независимо какво правим. Да се вайкаме не помага. Действие е нужно - дали чрез молитва, дали чрез конкретни стъпки за корекция на грешките. И в двете е необходимо да се вложи правилната енергия от достатъчно хора, за да се обърнат везните. Това беше идеята. Иначе каквото било, било. Миналото не можем да променим. П.П. Според мен вчера се получи добре. Нека продължим. Редактирано Януари 6, 2008 от azbuki Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Васил Добавено Януари 6, 2008 Доклад Share Добавено Януари 6, 2008 (edited) Това със строежите на Рила... Ето един типичен пример за липсваща будност. Кое е "това"? Имплицитно се ползва някакво съдържание в думите, което не е подложено на размисъл, на доказване, на анализ. Има и много други подобни примери в темата. Ето над това е нужно да се рабти и то усилено... над Будността. Редактирано Януари 6, 2008 от Васил Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
dareleni Добавено Януари 9, 2008 Доклад Share Добавено Януари 9, 2008 Бетонът полази и Рила Ски курорт на Езерата Курорта Паничище-езерата-връх Кабул е вече в строеж. Проектът е за 100 хотела, 14 писти и голям лифт, и обхваща част от националния парк - 1600 хектара са в националния парк. Трудно ми е да ви опиша какво строителство кипи сега там 2007 година, пътищата са почти готови, 6км за 3 месеца, строят се постаменти за лифт и просеки през гората уж за противопожарна защита, а всъщност огромни и явни писти! институциите и медиите мълчат, защото не само е незаконно ами и проекта е с правителствена подкрепа. В плановете за комплекса е включено дори строителството на 8-мо изкуствено езеро близо до Новата хижа. Събираме подписка, която до средата на февруари трябва да набвоява 100 000 подписа, за да се разгледа с приоритет от Европейските комисари. Има и интеренет версия, за повече подробности forthenature.org важно е да не си мълчим, да говорим за това пред близки, да се разбере че не си даваме планината / сърцата! Информацията трябва да стигне до всеки в тази страна, а и в чужбина, засега инвеститорите действат бързо и безпрепядствано ,защото обществеността не е на ясно какво и се отнема! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Януари 9, 2008 Доклад Share Добавено Януари 9, 2008 Eто линк към петицията http://forthenature.org/petitions/1 ...макар че повечето от нас вече са я подписали. Май сме далеч от 100000 гласа. Спи ли българинът? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Януари 16, 2008 Автор Доклад Share Добавено Януари 16, 2008 Чух че са изсечени много дървета и то не само по трасето на бъдешия лифт, но се е сякло наред. Това са стари дървета, мури, уникални за Европейските планини. Явно някои хора бързат бързо, докато Европейския съюз не е напълно в правата си да налага вето на такива варварски посегателства срещу природата на България. Сега работата е спряна, поради големия шум който се вдигна и силното обществено недоволство. Може би се надяват че хората ще забравят. Само знанието, смелостта и активната гражданска позиция на мнозинството от народа могат да направят демокрацията Българска реалност! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Теодор Добавено Януари 17, 2008 Доклад Share Добавено Януари 17, 2008 Филм за Рила Весело шествие на 23 януари Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Януари 17, 2008 Автор Доклад Share Добавено Януари 17, 2008 23.01.2008 (сряда) начало: 17.30ч. – паметника на св. Климент Охридски (градинката между СУ и Парламента) 18.30ч. – среща с кукерите на Мавзолея Бъди от тези, които правят нещата да се случват, а не чака друг да му свърши работата! да осветим заедно нощните софийски улици, за да донесем светлина по пътя ... за единственото си истинско богатство: нашата природа ! ПОВОДЪТ СА ПРОЕКТИТЕ ЗА ОБЕЗЛИЧАВАНЕТО И БЕТОНИРАНЕТО НА СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА, а причината, че такива проекти има за всяка планина в България! Защото те е грижа за нашите планини и не искаш повече язви като Банско! Вярваме, че ще доведеш целия си пещерен/ катерачески клуб, приятелите и роднините си, и всички на които им пука! Строителството на Паничище е незаконно http://forthenature.org/docs/2 Нашите граждански искания: - Да се спре незаконното строителство на Паничище и да се дадат гаранции, че ще се спазва законът и няма да бъдат допуснати ски-курорти на територията на Национален парк Рила! - Да се спазва европейското и българско законодателство за Натура 2000 в Рила, включително Рила-буфер по хабитатите да се приеме в предложените от НПО граници, като не се изключва Паничище под натиска на инвеститорите! - Незабавна заповед и реална забрана на всякакво строителство на Иракли и пълна рекултивация на р. Вая за сметка на нарушилите закона! ----------------------------------------------------------- Шествие Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Латина Добавено Януари 17, 2008 Доклад Share Добавено Януари 17, 2008 Как е възможно - бетониране на седемте рилски езера!!! Това наистина е кощунство, светотатство, варварщина... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Януари 17, 2008 Доклад Share Добавено Януари 17, 2008 (edited) За съжаление не съм в София, но нека всички, които не сме там, се молим за възможно най-добър изход. Редактирано Януари 17, 2008 от azbuki Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Януари 21, 2008 Доклад Share Добавено Януари 21, 2008 (edited) Май ще има промени в решенията за натура: http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=450056 П.П. Това е добър знак. Нека продължим да се молим за мобилизация на всички светли хора и сили за опазване на нашата природа! Редактирано Януари 21, 2008 от azbuki Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Валентин Петров Добавено Януари 21, 2008 Автор Доклад Share Добавено Януари 21, 2008 Наскоро говорих с неколцина приятели за екологичния проблем в България. Марксистът каза че не може да се направи нищо за спасяването на Рила, защото нямало било заинтересовани от това. Според него без материална заинтересованост на големи групи от хора, респ. политически партии, интересите на заинтересованите щели да вземат надмощие без оглед на щетите причинени на природата. Мисля че отношението към природата пряко определя доколко човекът е напреднал в духовното си развитие. Моралът на миналото е определящ междуличностните отношения и връзката с обществени групи и човечеството като цяло. Новият морал определя отношението на човека към Цялото, Бога, с отговорност към животните, растенията и красотата и чистотата на цялата природа. Всички форми на живот имат право да живеят. Призовавам всеки от нас, участниците в този възвишен духовен форум, да се включи в запазването на величествената красота на нашите планини. Българският народ има право на красота и добро бъдеще! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
greenspirit Добавено Януари 21, 2008 Доклад Share Добавено Януари 21, 2008 УСПЕХ НА ВСИЧКИ! Наистина много хубави новини, най-накрая взеха да дърпат уши, че откога на това се надяваме Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Януари 22, 2008 Доклад Share Добавено Януари 22, 2008 Когато децата не могат да си решат проблемите сами, намесва се някой отвън: http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=450292 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Януари 22, 2008 Доклад Share Добавено Януари 22, 2008 Трябва сериозно да се дръпнат ушите и то отвън, че сами пробив на бизнес-групировките няма да можем да направим. Рила не трябва да се пипа, особено около езерата и Кабул! Кога ще прогледнат човеците и ще разберат, че са зависими от Природата и Бога?.... Нека утре произнесем по една молитва в защита на Рила. Да речем в 19 или в 20 часа. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Януари 22, 2008 Доклад Share Добавено Януари 22, 2008 Нека утре произнесем по една молитва в защита на Рила. Да речем в 19 или в 20 часа. Аз съм за! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
greenspirit Добавено Януари 22, 2008 Доклад Share Добавено Януари 22, 2008 (edited) Нека утре произнесем по една молитва в защита на Рила. Да речем в 19 или в 20 часа. И аз съм за! Ще си настроя алармата! А за колко часа последно? Редактирано Януари 22, 2008 от greenspirit Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Добавено Януари 22, 2008 Доклад Share Добавено Януари 22, 2008 (edited) Предлагам 20 часа, че аз съм с един час назад и до 19 ч. не знам дали ще успея (да избягам от работа). П.П. Да не забравяме, че 23-ти е и ето такава дата! Редактирано Януари 22, 2008 от azbuki Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
aratron Добавено Януари 22, 2008 Доклад Share Добавено Януари 22, 2008 Последно повикване, Последно повикване ... Да се организираме и да покажем съпричастност към идеята да спасяване на Рилските езера от бетона! http://saverila.ludost.net/ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
aratron Добавено Януари 22, 2008 Доклад Share Добавено Януари 22, 2008 (edited) Последно повикване, Последно повикване ... Да се организираме и да покажем съпричастност към идеята за спасяване на Рилските езера от бетона! http://saverila.ludost.net/ Редактирано Януари 22, 2008 от aratron Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
aratron Добавено Януари 22, 2008 Доклад Share Добавено Януари 22, 2008 (edited) Привет! Ако още не знаете, вижте какъв хубав и атрактивен еко протест се готви за 23.01 в софия под надслов - 'рила виси на косъм': http://forthenature.org/actions/81 Ще има кукери, гонещи злото от парламента; алпинисти, висящи по сградите, светлинни шествия... На този адрес пък можеже да гласувате за седемте рилски езера като най-възяният български символ. Това може И да помогне впоследствие за езерата. Регистрацията е малко досадна и дълга, но не се ядосвайте, само попълвайте smile.gif http//:infobulgaria.info/bgsimvoli Поздрави, Силвина РИЛА НИ Е МИЛА! http://forthenature.org Редактирано Януари 22, 2008 от Донка Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts