Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Национален Референдум - България за мир и суверeнитет


Recommended Posts

 
 
Цитат

 

Познавам Израел.
На територията на Палестинската автономия е Витлеем, родното място на Иисус Христос. Там, в храма "Рождество Христово", са яслите Иисусови и иконата на Божията майка, и мозайките, на които са изобразени най-важните православни събори, и сред тях - Сердикийския, в софийския храм "Св. София". Във Витлеем, в едно кафененце с две масички, Мустафа, български турчин прави истинско турско кафе в джезве, досущ като в арменската сладкарница в Пловдив, която е залепена до джамията, която пък е в подножието на храм "Св. Богородица"...
На територията на Палестинската автономия е и Планината на изкушенията, и скалата, на която Иисус се моли 40 дни без глътка вода и троха хляб, а Сатаната Го изкушава; там е манастирът Карантал, където в специално осветена ниша видях икона на Христос Вседържител, зографисана от Станислав Доспевски, пренесена от български поклонници по каменистия сипей в неизменната адска жега...
В подножието на Планината на изкушенията има едно фургонче, което ни посреща с най-прекрасния портокалов фреш, изцеден от най-прекрасните портокали на света.
А по-надолу е знаменитият Йерихон, и долината на Йерихон, с много православни манастири, руски и гръцки, и манастирът на Св. Герасим, спасител на всички немощни твари, що бродят из пущинаците, та не се учудих, кога едно куче със счупено краче подири сянка под чардака на манастира, и дойде майка игуменка, и донесе водичка на кучето, и му превърза крачето...
Няма война между палестинци и евреи. Народите не воюват. Воюват политическите интереси. Народите имат само един интерес - мир.
Имам най-различни приятели - българи, турци, гърци, евреи, палестинци, арменци, руснаци, украинци, англичани, американци, германци, испанци, португалци, чилийци, кубинци, християни, мюсюлмани, юдеи, православни, католици, протестанти, евангелисти, униати... Никой не иска война, смърт, кръв, гибел, страдания, унижения. Никой. Само болните политически мозъци. И извратените мегабогаташи.
Велислава Дърева

 

Съгласен съм с написаното , но има един проблем . Тези които нямат навика да мислят , да търсят причините . Те лесно се приобщават към едната или другата страна след започването на някой конфликт .Така се ,,масовизира" неправдата и легализира ,,в името на народа" и ползу  подстрекателите .
Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...
 
Цитат

 

Поканили майка Тереза да участвува в протест против войната, а тя отговорила: "Никога няма да се присъединя към движение против войната, но ако има движение ЗА мира, поканете ме!"

Борбата против каквото и да е води само засилване на присъствието му, на енергийно и физическо ниво. Приемането и безразличието обаче помагат да се справим с нежеланите неща в живота си.

Добавено Октомври 12, 2008

Доста години се борих. За всичко, което ми се струваше, че си заслужава. И тъй като ми е дебела главата доста време и енергия пропилях, докато осмисля, че от борба няма смисъл. Просто не е правилния подход. Вгледайте се в резултатите от която и да било борба и ще се убедите. Спомнете си - всяко действие предизвиква равно по-големина противодействие ...

Сега вместо на борбата, съм заложила на промяната, на творчеството.

Дори мисълта за смисъла на думата борба ме изморява.:)

Според мен смисъл от борба има когато застанат две или повече равни по сила страни.

В другия вариянт е или преодоляване или оцеляване.

Разликата е че в първото човек се включва по собствено желание т.е.е съинициатор на предстоящата борба.

А в другите два вариянта има липса на избор просто си там по стечение на обстоятелствата.

С две думи борбата (в смисъла в който аз я разбирам) е резултат от желанията на хората които учавстват в нея.


 

И един тревожен сигнал . Защо в Европа вече връщат наборната служба ? Защо и у нас усилено се говори за това ?

 

 

 
Линк към коментар
Share on other sites

Младите израснаха с "пуцалки" - и си мислят, че войната е като на екрана и те ще са на конзолата, а не под бомбите... 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...