tzveti Добавено Май 6, 2007 Доклад Share Добавено Май 6, 2007 Мисля, че житото първо е торено и пръскано по правилата на агрономията, които не са афиширани второ е много вероятно да е генно модифицирано и минало през специални селекции - даже е сигурно, но не искам да съм черногледа Затова гледах в енциклопедията, че съществува семейство житни растения и предлагам житото да се замени с изкласилите житни класове на "дивите" житни растения Какво е Вашето мнение? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mindfield Добавено Май 6, 2007 Доклад Share Добавено Май 6, 2007 Привет tzveti, Опасението вероятно е на място. Мисля че друга алтернатива са биологично чистите храни (аз съм в чужбина и за покълване си купувам такова, не е много по-скъпо). Дивите видове жито (Динкел, Амарант и пр.) също са може би вариант. Поздравче Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Буболече Добавено Май 7, 2007 Доклад Share Добавено Май 7, 2007 (edited) Житото в търговската мрежа в 90% от случаите е грухано, а груханото жито съдържа в пъти по малко ценни вещества от необработеното жито, защото повечето от ценните съставки на пшеницата /и не само/ са в обвивката. Аз често си купувам жито за покълване, което не е грухано или обработвано по някакъв начин. Редактирано Май 7, 2007 от Буболече Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ян Добавено Май 7, 2007 Доклад Share Добавено Май 7, 2007 Под понятието "Чиста храна" разбирам храна поднесена с чиста помисъл или купена с чисти пари. А отделен е въпросът, дали една Чиста храна е здравословна в даден момент за даден човек. Защото в конкретния момент, конкретния човек може да не е в състояние да я обработи и приеме в организма си по редица причини. Това са различни неща според мене. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
tzveti Добавено Май 9, 2007 Автор Доклад Share Добавено Май 9, 2007 Под понятието "Чиста храна" разбирам храна поднесена с чиста помисъл или купена с чисти пари. Аз разбирам под понятието "чиста храна" разбирам най-вече собственоръчно отгледаната, такава, каквата Бог я е създал, без човешки примеси като нитрати, торове и други. Докато ако храната се купи, тя е отгледана за пари и не е толкова чиста. Ако беше отгледана с любов, тя щеше да се подарява. Може би съм крайна, но едва ли Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts