Ники_ Добавено Юли 5, 2008 Доклад Share Добавено Юли 5, 2008 (edited) Здравейте! "Силата на Кабала" Йехуда Бърт http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=23843 Ники, радвам се да го "чуя" от теб Тази книга е на едно от Top 5, за мен. Изкушавам се да провокирам с един цитат от книгата: "Вярата не върши никаква работа." Така е, що се касае за "вярата". Вярата не върши никаква работа, ако не е подплътена с правилно действие. Според мен и не само, думичката "вярвам" е равна на думичката "върша", "действам" или "правя". Съществува термин "правата вяра". Ето защо е казано и писано онова нещо за вярата и синапеното зърно. Или онова нещо, което Иисус казва за книжниците и фарисейте: "Знаят, но не вършат." - т.е. вярата при тях не е вяра, защото съществува съмнение, несигурност, неубеденост... защото липсва личното откровение, личната опитност с Бога. Блажени са онези, които са повярвали без да видят обаче, защото има и такива, а тази тяхна вяра им носи надежда, като заедно с надеждата за истински вярващия човек не остава нищо друго, освен да върши право /правда/ и да развива търпение, смирение... в очакване на Любовта. Що за вяра е тази, дето не носи надежда?! На какво би могъл да се надява човек, който не е вършил според Вярата си, въпреки, че всеки според вярата си върши на практика?! Може би на чудо, на милост Божия?! Вярата, приятелко, истинката, е именно това чудо, с което Бог може да дари някого, за да може той, същия този грешник сам да заслужи "хляба си", като по този начин спре да се ползва от "срамния хляб", както е опоменато в самата книга. Голата вяра не е вяра. Разбира се книгата има и своите недостатъци, както всяко нещо пречупено през призмата на индивидуалността. Нека който има желание да я прочете и сам за себе си да прецени. Тези истини, които са написани в нея могат да бъдат открити навсякъде, но това което я прави ценна според мен, е простотата, с която въпросните истини са поднесени. Книжката е "лека за четене" и може да изиграе роля на лекар за четящия. Така опростена същността на кабала е много лесно "смилаема" /възприемана/ от ума. Поздрави, Еси! Редактирано Юли 5, 2008 от Ники_ Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Юли 5, 2008 Доклад Share Добавено Юли 5, 2008 ... е именно това чудо, с което Бог може да дари някого... Ники Бог дарява всеки който не се свени да иска! и да изяви желанието си да се изпълни със Светлина. Да книгата на пръв поглед е лека, изчита се на един дъх, а аз сега я чета 2ри път като си водя записки с размишления И всичко което може да се каже по лесен и прост начин е доказателство за истинност. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ники_ Добавено Юли 5, 2008 Доклад Share Добавено Юли 5, 2008 ... е именно това чудо, с което Бог може да дари някого... Ники Бог дарява всеки който не се свени да иска! и да изяви желанието си да се изпълни със Светлина. Да книгата на пръв поглед е лека, изчита се на един дъх, а аз сега я чета 2ри път като си водя записки с размишления И всичко което може да се каже по лесен и прост начин е доказателство за истинност. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Fut Добавено Юли 5, 2008 Доклад Share Добавено Юли 5, 2008 Еси + Ники :thumbsup2: Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Fut Добавено Юли 7, 2008 Доклад Share Добавено Юли 7, 2008 ''Заслушани в молитвата на Вселената'' -МарлоМорган http://tranz.it/load.php?id=83AfMUF5hpEiJQXU123380 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Fut Добавено Юли 10, 2008 Доклад Share Добавено Юли 10, 2008 (edited) "Единствената разлика между един луд и мен - казва Дали - е, че лудият си е луд, а пък аз не съм." Тайният живот на Салвадор Дали. Автобиография Редактирано Юли 10, 2008 от Fut Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
selsal Добавено Септември 21, 2008 Доклад Share Добавено Септември 21, 2008 Досега не бе издавана книга на български с оригинални текстове на Лакан (има една за психоанализата на Лакан и няколко, в които Лакановият начин на мислене стои в основата им). Жак Лакан е един от тримата аналитици оказали най-голямо влияние върху психоанализата (другите двама са основателят Фройд и забележителната Мелани Клайн). "Семейните комплекси" - Жак Лакан Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mary6 Добавено Ноември 12, 2008 Доклад Share Добавено Ноември 12, 2008 Новата книга на баба Ванга http://www.spiralata.net/kn_bul/za_vanga.zip Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Март 14, 2009 Доклад Share Добавено Март 14, 2009 Напоследък се зачитам с интерес в Учителя за Библията - за теглене - в два тома. (Събуждам темата по молба на aviana - благодаря за напомнянето!) Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Светлата Добавено Март 14, 2009 Доклад Share Добавено Март 14, 2009 Мдааа много хубава тема Аз съм много впечатлена от Орхан Памук, по-специално "Червен" и "Нов живот" Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Март 14, 2009 Доклад Share Добавено Март 14, 2009 Новата книга на баба Ванга http://www.spiralata.net/kn_bul/za_vanga.zip Благодаря за книжката. Кой е автора...? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
mochito Добавено Март 14, 2009 Доклад Share Добавено Март 14, 2009 В момента чета 2 книжки които смятам, че ще бъдат интересни за много хора от форума>Едната е на Дан Милман - Пътят на мирния войн - история за пътя, който трябва да извървим за да намерим себе си! Другата е на Йонги Ринпоче - Радостта да живееш - много полезна книжка по мое мнение за дебрите на съзнанието и медитацията! Приятно четене! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mdrya1953 Добавено Март 14, 2009 Доклад Share Добавено Март 14, 2009 В момента чета 2 книжки които смятам, че ще бъдат интересни за много хора от форума>Едната е на Дан Милман - Пътят на мирния войн - история за пътя, който трябва да извървим за да намерим себе си! Другата е на Йонги Ринпоче - Радостта да живееш - много полезна книжка по мое мнение за дебрите на съзнанието и медитацията! Приятно четене! Подбни такива са и книгите на Естер Хикс, има ги в книжарница "За нежни души" повечето томове в момента чета "Закона на привличането" Има и "Искай и ще ти се даде", "Закона на допускането" и др Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Таня Добавено Март 14, 2009 Доклад Share Добавено Март 14, 2009 Прочетох "Посланията на Йешуа" , които са част от книгата на Памела Крибе "Ченълингите на Йешуа". Може да ги намерите в Астро Хороскоп Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Fut Добавено Март 17, 2009 Доклад Share Добавено Март 17, 2009 (edited) Тери Пратчет Цветът на магията Редактирано Март 17, 2009 от Fut Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
maria_stoikova Добавено Март 18, 2009 Доклад Share Добавено Март 18, 2009 Книгите които съм чела и които бих могла да ви препоръчам : -"Подсъзнанието може всичко"-Джон Кехоу. През 1978 г. Кехоу започва да преподава програма,която е разработил относно невероятните сили на мисълта и как да я насочим в наша полза. Създадено като методи на обучението ясно очертава смела стратегия за това как да променим личния си живот, работа и общество като впрегнем вътрешните си сили. Феноменалния успех на неговите лекции се разрастват и буквално обхващат целия свят. Кехоу лично лично представя системата"Подсъзнанието може всичко"- в страни като Канада,САЩ,Австралия,Русия,Нова Зеландия . -Джонататан Линвингстън -"Чайката"-триум на свободния човешки дух , очоровали милиони читатели по света. -Барбара Бренън-"Ръце от светлина"-книгата предлага методи и техники за подобряване на здравето , взаимоотношениятаи болестите на човека,за енергийното поле ,функциите му, духовно израстване и смелостт , за възможностите на разширеното съзнание. -Методът на Силва-Хосе Силва показва как хората могат да се научат да преодоляват напрежението,лошите навици,емоционалната неувереност и дори и болестите с помоща на метода за Контрол на ума. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Fut Добавено Април 2, 2009 Доклад Share Добавено Април 2, 2009 (edited) Официално обръщение към този който много плаче: Томодаши прочети една книга стига си се вайкал. Майкъл Крайтън Сфера Дано не се е засегнала ранимата ти душа и този път. Чудя се как така успяваш да ми пишеш на лични след като съм те блокирала от там!? Споко, няма да ти задавам неудобни въпроси успокой се и го махни този тъп подпис за бога. Абе всичко което исках да ти кажа е да хванеш и да прочетеш поне тази книга. Хайде сполай ти. Редактирано Април 2, 2009 от Fut Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
petarstankov Добавено Април 14, 2009 Доклад Share Добавено Април 14, 2009 http://www.slovo.bg/showauthor.php3?ID=260&LangID=1 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Аметист Добавено Април 14, 2009 Доклад Share Добавено Април 14, 2009 Много ценно! http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=29838 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Silviya Добавено Април 29, 2009 Доклад Share Добавено Април 29, 2009 (edited) През март 2009 година излезе от печат книгата на Спас Мавров -"Български вълшебни сакрални приказки". Приказката е основно средство на Българската колобърска традиция за предаване на нейните знания екзотерично - за хората, докато езотеричното (тайното) се е предавало винаги само между посветените - от посветен на посветен. Фолклорният сакрален разказ носи разширена кодирана информация за живота, работеща на подсъзнателно ниво в човека. Всичко, което е описано като Учение на Тангризма в книгата "Колобър", се отнася за посветените, за колобрите. Всичко, което е разгледано в тази книга, е за хората, за тяхното битие на души все още недостигнали нивото ученик. Съдържание на книгата: 1. Въведение 2. Алхимията 3. Златното момиче 4. Седемте козлета и вълкът 5. Златното ключе 6. Принцеса Снежинка и седемте джуджу 7. Ян Бибиян и Фют 8. Юнакът що бозал 25 години 9. Жива вода 10. Котката 11. Самодивско царство 12. Змейова невеста 13. Спящата красавица 14. Мара Пепеляшка и Жар птица 15. Звездочел юнак и конят му Еднорог На 15 Май 2009, ще бъде представянето и във Варна. Спас Мавров Редактирано Април 29, 2009 от Silviya Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Велина Василева Добавено Април 29, 2009 Доклад Share Добавено Април 29, 2009 Здравейте Горещо препоръчвам всички томове от поредицата "Звънтящите кедри на Русия". Те са следните: 1. "Анастасия" 2. "Звънтящият Кедър" 3. "Пространство на Любовта" 4. " Сътворение" 5. "Кои сме ние" 6. "Родово имение" 7. " Енергия на живота" Авторът - Владимир Мегре. Издателство - АЛИВГО. <{POST_SNAPBACK}> Здрасти Сори за тъпия въпрос но искам да те питам коя е най.хубавата, защото нямам много пари,а найстина ми грабна вниманието.За какво се разказва?За живота?Нещо конкретно.Pls обясни ми Има доста места в нета, където можеш да си изтеглиш духовна книга, в електронен вариант... Ето тук, например има шест книги на г-н Мегре : http://www.izvorite.com/... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Системен Добавено Май 31, 2009 Доклад Share Добавено Май 31, 2009 Смятам да си купя ето тази книга цък Meдитaция - прoгрaмa зa прeoбрaзявaнe нa твoя живoт Eкнaтх Eaсвaрaн Някой случайно да си я е вземал. На мен ми се струва интересна. Струва 8 лева. Не можах да разбера само от коя година е. Кажете си мнението Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
hakama Добавено Юни 1, 2009 Доклад Share Добавено Юни 1, 2009 Сещате ли се за книга, в която има различни философски загадки , коани, парадокси, които те карат да размишляваш дълго време над тях ? В нета бях срещал такива, но нямаха отговор, т.е. няма как да получиш "резултат" Пример : Как да направиш крачка от 20-футов пилон? - коан логическа загадка: Когато изречеш името й - изчезва ? Идеята е да ти провокират нестандартното мислене,мозъка да не се стои в летаргия. Коаните имат за цел да изключиш логичното си мислене и да използваш други аспекти на съзнанието като интуиция, въображение, и т.н. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mdrya1953 Добавено Юни 29, 2009 Доклад Share Добавено Юни 29, 2009 знае ли някой как мога да си изтегля книгата "Карма и егрегор" на Подводни В Спиралата я има но не може да се дърпа. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Elia Добавено Юни 29, 2009 Доклад Share Добавено Юни 29, 2009 Здравей Mdrya1953, би могла да изтеглиш книгата и оттук: Електронна библиотека - Езотерика http://star05.net Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts