Благост Добавено Септември 28, 2007 Доклад Share Добавено Септември 28, 2007 БИБЛЕЙСКИТЕ ДОБРОДЕТЕЛИ и нови методи за самовъзпитаването им в съвременния човек по Учителя Петър Дънов изд.АВИР 2007 Любов + Светлина + Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest aorhama Добавено Септември 29, 2007 Доклад Share Добавено Септември 29, 2007 "Анатомия на властта", Джон Кенет Гълбрайт Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ники_ Добавено Септември 29, 2007 Доклад Share Добавено Септември 29, 2007 (edited) Здравейте! Преди няколко дена си закупих книга на старо от улична сергия. Книгата никак не се оказа стара, в прекия и в преносня смисъл на думата. Все още не съм я чел, но преценявам за горното по изложеното съдържание, по афоризмите на позледната страница и по лика на човека, които я е писал. Георгии Гурджиев, роден през 1877 год. на границата между Русия и Турция при странни, почти библейски обстоятелства. Картини от реалния свят Съдържание: I Отблясъци от истината. II Когато говорим за разични теми. За точното изледване е необходим точен език. Човекът е множествено същество. Какъв е метода на института? Себенаблюдението е много трудно. Как да придобием внимание? Специално упражнение за всеки. Всяко животно работи според своето устройство. Част от хората нямат място тук. III Енергия - сън. Има ли начин да се удължи животът? Образованието на децата. Образуващ апарат. Тяло същност и личност. Същност и личност. Отделяне на себе си от себе си. Стоп - упражнението Икономия на трите сили. Експерименти с дишането. Първа беседа в Берлин. Всички упражнения в седем категории. Както е всичко, така е и с движенията. Актьорът. Творческо изкуство - асоциации. За изкуството, знанието и религията. IV Бог Слово. Утвърждение и отрицание. Невъзможно е да бъдеш безпристрастен. Всичко в света е материално. За работата върху себе си. V На всичките ми въпроси. Сега аз седя тук. Двете реки. Има два вида любов. Има ли в твоето учение място за свободната воля? Страховете - индентификация. Човекът е подложен на много влияния. Освобождението води до освобождение. VI Афоризмите. За афоризмите от книгата вижТУК Жизнь реальна только тогда, когда "Я есть" Редактирано Септември 29, 2007 от niki0912 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
chita Добавено Октомври 12, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 12, 2007 Здравейте! От много години се занимавам с различни аспекти от познанието. Тази моя любов за знания ме запозна с хора, които изучават и практикуват разнородни учения. Приемал съм всички еднакво. Нямам присантиман към строго определена школа. Но... тази книга "Ти си това" ме накара да се чувствам като дете сред космонавти. Инфото в нея ме разтресе... така ми подейства.., и още не мога да се оправя... Препоръчвам ви я от сърце! Ето откъде може да я изтеглите: http://www.spiralata.net/booklist.php?Lang...&Letter=%D7 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
агни Добавено Октомври 12, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 12, 2007 Всички книги за Ванга Поредицат на Ернст Мулдашев Всички книги на Рйорих-най-вече "Седемте Велики Тайни на Космоса" "Разбулената Изида I и II" от Елена Блаватска без съмнение "Тайната Доктрина"-Космогенезис и Антропогенезис-това наистина е нещо истинско. Едгар Кейси "За Прераждането" Агни Йога-1. 1924зов 2. Озарение 3. Община 4. Знаците на агни йога 5. Безпределност 1 6. Безпределност2 7. Йерархия 8. Сърце 9. Огнен свят 1 10.Огнен свят 2 11. Огнен свят 3 12.АУМ И десет живота сигурно няма да ми стигнат ,за да усвоя цялото познание в Агни Йога,бързото преминаване на страниците там е невъзможно. "Слово на мъдроста" с диктовките на Възнесените Владици (Учителите от Шамбала) давани чрез Татяна Микушина. Ами това са истинските книги за мен. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Максим Добавено Октомври 18, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 18, 2007 С нетърпение очакваме появата на тази книга на български с обещаващо заглавие: http://www.artofliving-bg.org/books_Wisdom.php с основни теми в нея: -Да създадеш най-висшата връзка -Лекуване със съзнанието -Любов, его и целта на живота -Смъртта и отвъд нея -Исус и Буда Виждал съм я на английски, имаше и още доста теми. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Приятел Добавено Октомври 19, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 19, 2007 "Неизпратени писма до теб" автор: Елена Мури До получателя: Тези писма са написани точно за теб. Затова предай любовта ми и на другите... Елена Все още я няма в нета, все още Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Октомври 27, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 27, 2007 Много обичам "Залутани птици" на Робиндранат Тагор. Също и едно старо романче - "Цената на истината", от Питър Джеймс. Verity... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Liliev Добавено Октомври 29, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2007 Приятели!Намерих сайт в който може човек да чете изключително редки книги на Лев Толстой ,обаче на руски. Пишете на български в google :Лев Толстой и ще ви излезнат най-различни страници,цъкате на 2 страница и на предпоследния саит можете да видите и да четете книгите на Лев Толстой! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ани Добавено Октомври 29, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2007 Приятели!Намерих сайт в който може човек да чете изключително редки книги на Лев Толстой ,обаче на руски. Здравей,Костадине! Този ли сайт имаш предвид? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Liliev Добавено Октомври 30, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 30, 2007 Точно този! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Баева Добавено Октомври 31, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 31, 2007 Има една книга, която се казва "Небе пълно със звезди". Всеки, който желае, може да си я изтегли от www.himmel-voller-sterne.de Желая ви приятно четене! С най-добри чувства, Диана Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Ноември 3, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 3, 2007 Много любима книга ми е "Виното на мистика" на Парамаханса Йогананда. В нея той разглежда в дълбочина поезията на Омар Хаям и тълкува символизмите. Тук я има... Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Благост Добавено Ноември 3, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 3, 2007 ЖИВОТ В ТРОЙКА на Станимир Кискинов - истински роман Любов + Светлина + Мир + Радост Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Roemy Добавено Ноември 9, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2007 Здравейте! Случайно някой да знае от къде мога да изтегля " Изумрудените скрижали на Тот атланта"? Не можах да я намеря в " Спиралата" Благодаря предварително! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
НелиТ Добавено Ноември 9, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2007 1. “Само любовта е истинска” д-р Брайн Уайс 2. „Пътят на мирния войн” и „Свещеното пътуване на мирния войн” Дан Милман Страхотно съвпадение, Криси! Първата е първата книга от този род, която прочетох преди години. А втората е последната, която свърших да чета вчера. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Ноември 9, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2007 Херман Хесе "Нарцис и Голдмунд" Невероятно дълбока и красива история, разказана по неповторим начин! Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Ноември 9, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2007 Чела съм доста неща от Х.Хесе и съм му фен, но тази книга не съм. Може ли да се изтегли от някъде? Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Guest Еси Добавено Ноември 9, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2007 Диана, не зная, ако харесваш Х. Хесе я прочети на книга. Удоволствието е x10, поне при мен Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
jul Добавено Ноември 9, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2007 Здравейте! Случайно някой да знае от къде мога да изтегля " Изумрудените скрижали на Тот атланта"? Не можах да я намеря в " Спиралата" Благодаря предварително! Здравей, незная откъде би могла да си я изтеглиш, аз си я купих. Форматът и доста удобен - почти "джобен" вариант и си заслужава. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Roemy Добавено Ноември 9, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2007 Здравейте! Случайно някой да знае от къде мога да изтегля " Изумрудените скрижали на Тот атланта"? Не можах да я намеря в " Спиралата" Благодаря предварително! Здравей, незная откъде би могла да си я изтеглиш, аз си я купих. Форматът и доста удобен - почти "джобен" вариант и си заслужава. Благодаря за информацията, но за съжаление, нямам тази възможност да си я купя, от България, затова търся ,от някъде да я сваля. Зная , че книгата е супер и затова искам да я намеря на всяка цена. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
jul Добавено Ноември 9, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2007 Ето ти линк в английски вариант: Emerald Tablets of Thoth Не съм я чела оттук, надявам се, че е представена в пълна версия Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Диана Илиева Добавено Ноември 9, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2007 Диана, не зная, ако харесваш Х. Хесе я прочети на книга. Удоволствието е x10, поне при мен Съгласна и при мен е така, обаче нещо и по книжарниците не съм я мяркала, иначе щеше да ми е вече у дома. Дано да е издадена скоро, ще потърся издателството, за да мога да си я поръчам. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Розалина Добавено Ноември 10, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2007 Здравейте всички ,които посещавате този сайт.От известно време за мен ежедневното влизане е ритуал.Но темата ,в която се включвам е за интересни книги и автори.Имам много любими автори.Препоръчвам ви :"Седемте духовни закона на упеха" на Дийпак Чопра и всичко останало от този автор."Анастасия" на Владимир Мегре-8 книги от поредица Звънтящите кедри на Русия.От сайт с това име могат да се изтеглят всички и най-новото което четох-"Приказки за боговете" на Беа Нади.Не е публикувана в интернет и аз доста трудно я намерих,но е невероятна книга-езотерична фантастика ,според рецензиите. Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
infinity1305 Добавено Ноември 10, 2007 Доклад Share Добавено Ноември 10, 2007 (edited) Бих искала да попитам тук, някой срещал ли е тази книжка в електронен вариант... за изтегляне. Редактирано Ноември 10, 2007 от infinity1305 Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts