Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Интересни книги

Recommended Posts

късметче каза:
  mochito каза:
''Изгубените години на Христос'' от Елизабет Профит

Има ли я във виртуални библиотеки?

Корекция - книгата се казва "Изгубените години на Исус" и не знам дали може да се намери във виртуалните библиотеки!?Пробвах в спиралата, но нищо не ми излезе! Аз си я купих от книжарница Астея,но предварително си я поръчах да ми я донесат. Тъй като изданието е по-старо не се намира навсякъде

(поне аз само там успях да я намеря). ;)

Линк към коментар

"Фондация",един гениален роман на Айзък Азимов.Последното ,което чета и което ме вдъхновява.

Линк към коментар

"Завръщане в голямата гора" от Дейвид Бенедиктъс

(продължението на "Мечо Пух" - 70 години по-късно)

:D

Линк към коментар

"Мастиленият лабиринт" на Людмила Филипова, роман за връзката между Христос и Орфей.

В момента чета "Стъклени съдби" от същата авторка. Името на романа е свързано с термина in vitro, от лат. "в стъкло" и се разказва за търговията с човешки ембриони и последиците от нея ...

Линк към коментар

В момента чета "Пътешественикът от този свят до небесната страна" една алегория на Джон Бънян . Признавам, на пръв поглед изглежда простичка и наивна, но има много дълбок смисъл и добре описва опасностите и трудностите по духовния път. Самият автор е имал доста сложен и интересен живот така, че книгата е писана от личен опит и дълбоки вътрешни изводи. Книгата е добра, за всички, но най- много би докоснала хората тръгнали по пътя на Християнската вяра според мен. Поздрави!

Редактирано от Eлф
Линк към коментар

~ Езерни молитви ~

145797z.jpg

Една е същината на всички неща, една е поуката

на всички притчи. Нещата са гатанки на небето.

Ти Си отговорът на всички гатанки. Притчите са

Твоето надълго и нашироко; Ти Си краткото на

всички притчи. Зрънце Си злато на бряг от камък.

Кажа ли Твоето име, всичко съм казал, и повече

от това.

Любов моя, помилуй ме! Сило и Истино моя,

помилуй ме!"

Св. Владика Николай Велимирович

http://www.helikon.b...tca.html#author

Линк към коментар

Благодаря, Милена :)

Аз ще се повторя, но за мен са незаменими южноамериканските писатели и поети ...

Пабло Неруда

Маркес

Исабел Алиенде

На такава вълна съм.

Вероятно, защото, само в тези светове, жените плетат безкрайно дълги шалове - без смисъл и без надежда, а най-вкусното ястие е от врабчета и розови листа ... Един различен свят.

Линк към коментар

Ето нещо сенчесто от мен по този повод :). Това в кръга на шегата, обожавам Пабло Неруда:

Любов, безкраен път до първата целувка

и дива скръб на пътника самотен!

Все тъй се носят влакове дъждовни.

И пролетта все още е далече от Талтал.

Но ние, ти и аз, любов, сме заедно,

от дрехите до корена сме заедно,

като вода, като стебло, като бедра

сме заедно, преди да сме отделно.

А колко дни те търсих, колко камъни

реката в устието си натрупа

и колко влакове, народи колко

разделяха ни с теб, родените за обич,

споените със толкоз други влюбени

и със земята, пълна с карамфили.

Поздрави!

Милена :hypocrite: спомням си когато Венцислав сподели Езерните молитви в калдата, направо онемях от дълбочината им...Безкрайно благодаря за което. Поздрави!

Редактирано от Eлф
Линк към коментар

Животът в небесата от Мариса Малинова-Антони.

Линк към коментар

• 3 weeks later...

Препоръчвам на всички една книга, която четох с огромно удоволствие и интерес, написана увлекателно, но и притежаваща солидна научна стойност:

Васил Василев, Древните Българи. Факти, хипотези, измислици.

За първи път през последните години попадам на книга, която разглежда най-новите разкрития за българите, но ги подлага на един обективен и трезв анализ, без популизъм, така че спокойно мога да цитирам този автор и в научни статии (без срам). Много се радвам, че излизат такива публикации и с радост ги препоръчвам на всички. Книгата се чете като топъл хляб и е много образователна.

Линк към коментар

"...една малка притча:

Залата на хилядата огледала

В един храм имало зала с хиляда огледала. Един ден едно куче се загубило в храма и попаднало в залата. Изведнъж то се видяло изправено срещу 1000 огледални образа, започнало да ръмжи и да лае по предполагаемите си противници. Те също му се озъбили многократно и отвърнали на лая му. Кучето се разярило още повече. Накрая то се пренапрегнало до такава степен, че умряло.

Минало известно време. Един ден друго куче попаднало в същата зала с хиляда огледала. И това куче видяло, че е обградено от хиляда свои двойници. То помахало радостно с опашка и хиляда кучета му отвърнали със същото и се зарадвали с него. Кучето напуснало храма радостно и окуражено.

Никой никога няма да го разбере, но ти се запитай дали си по-скоро като първото или като второто куче? Второто куче определено поръчва по-добре.

Ако приличаш на първото куче, трябва активно да се заемеш с поръчки. Запомни: Природата има интерес хората да са щастливи, защото такива хора повече уважават планетата и всички нейни обитатели и растения. Колкото по-щастлив е човек, толкова повече той има желание да споделя вътрешното си изобилие от радост и да пази природата.

Така че тук призовавам всички, които са като първото куче, да “се отворят за възможността”, че отнякъде – най-вероятно от някое съвсем неочаквано място – ще дойде помощ и с течение на времето “вселенската служба за поръчки” ще работи все по-добре..."

източник : бербел мор-

"поръчки до Вселената"

Линк към коментар

val68z , притчата е много хубава и истинска, искам да попитам обаче тя извадка от книга ли е или не, тъй като долу от източника, който сочиш не става ясно? Редактирано от Аделаида
Линк към коментар

здравей аделаида.

откъсът е извадка   от книжката , ето тук може да я намериш:

http://www.spiralata...%E5%F0%E1%E5%EB

като цяло тя отразява духовните търсения на авторката и това което тя е събирала ,има ценни неща в нея ,и отново основните идеи се преплитат или преповтарят с транссърфинга на зеланд.

Линк към коментар

:dancing yes:Да. Скоро не ми е оставало време за него, но съм попрочела.
Линк към коментар

В 13.10.2006 г. at 14:10, Максим каза:

Днес мой приятел живеещ в Англия ми изпрати ето това с много гореща молба да достигне до колкото се може повече хора:

http://yogiaol.hit.bg/kniga2.doc

Какво мислите за съдържанието?

Вярваш ли на такива неща? Това са глупости59.gif Дори и някои да са измислили такова нещо като въпросния "чип-ангел", няма как насила да ни го вградят

Линк към коментар

В 30.03.2006 г. at 14:02, Синева каза:

Здравейте,скъпи приятели! biggrin.gif

Навярно всички сте чели интересни книги,но има някои......които преобръщат живота ни! sorcerer.gif

Моля ви,споделете вашите впечатления и опит!

smartass.gifyinyang.gifsmartass.gif

Книги, които преобръщат живота - една от тях е "Автобиография на един йога" от Йоганандаthumbup2.gif

Линк към коментар

Гост
Тази тема е затворена за писане.

• Добави...