Донка Добавено Декември 18, 2021 Доклад Share Добавено Декември 18, 2021 Добрата молитва Милосърдието Фир фюр фен 129. Милосърдието-1922 - 23 август 1922 г. Формула Няма Любов като проявената Божия Любов. Само проявената Божия Любов е Любов (три пъти). Няма Мъдрост като проявената Божия Мъдрост. Само проявената Божия Мъдрост е Мъдрост (три пъти). Няма Истина като проявената Божия Истина. Само проявената Божия Истина е Истина (три пъти). Отче наш Цитат Но вие влизате в Школата. В тази школа се влиза да се учи. И тогава през годината ще ви се дадат големи задачи и малки задачи, големи изпити и малки изпити. Не такива изпити, каквито сте имали досега. Аз съжалявам по някой път, че като дам изпит на някои, те не се радват. Тъй щото аз съм решил: на всички ония, които не се радват, да не давам изпит, нито задача – ще бъда много внимателен, защото това е най-икономичното. Ще давам изпит, задача само на онзи, който ще се радва. А с някои съм решил да нямам абсолютно вземане-даване по простата причина, че щом им дадем задача, в тях се ражда недоволство и неблагодарност. Аз ги наричам разгалените ученици. А разгалените ученици ние ще ги оставим сами да се галят. В разгаления ученик милосърдие няма в душата му. Онзи човек, който се разгалва, той няма милосърдие в душата си. Онези хора, които нямат милосърдие в душата си, аз за тях имам особено мнение. И като намеря ученик в Школата без милосърдие, аз зная какъв ученик е той. В Школата има начини за развиване на милосърдието. Това мнение не можем да го пристъпим. Затуй искам, като влезете в Школата, да си носите милосърдието. Шилата, които имате – отвънка, а милосърдието – отвътре. И тогава вие ще бъдете най-почтените ученици, най-любимите, на които ще се окажат всички услуги в Школата – навсякъде пътят ви ще бъде отворен. Милосърдието-1922 АлександърТ.А. 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts