Galin95 Добавено Ноември 7, 2020 Доклад Share Добавено Ноември 7, 2020 Здравейте, на 25 съм и имам ОКР.Диагнозата ми е поставена от психиатър заедно с депресия.Като лечение приемам Анафранил и Флуанксол, но проблема е,че либидото ми много пада, нямам никакво сексуално желание, трудно достигам ерекция, а и ерекцията не е същата като без приема на лекарства.Въпроса ми е следния, има ли начин при приема на антидепресанти да се запази либидото и сексуалната функция изобщо на едно нормално ниво или винаги ще е така ? При евентуална смяна на лекарството с друго или прием на някакви добавки може ли да се реши проблема ? Без лекарствата нещата не са ок, а и доколкото знам при Окр терапията е опция, но за депресията си трябват медикаменти .. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Ноември 8, 2020 Доклад Share Добавено Ноември 8, 2020 Ако наистина си в депресия, едва ли щеше да пишеш тук и търсиш помощ за този проблем.Уплашен и притеснен - да, но ...другото не е така. Анафранила се смята за най-добър антидепресант, при ОКР.Но той и потиска най-силно сексуалната функция.Ако се замени с друг, тя ще се подобри, но мислите ще станат по-,,силни,,. За мен, правилният начин за справяне с натрапливите мисли е чрез психотерапия.Тя може временно да се съчетае с медикаменти, но си е основният метод. poli trifonova и Орлин Баев 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Galin95 Добавено Ноември 9, 2020 Автор Доклад Share Добавено Ноември 9, 2020 Ами депресията е овладяно явно, но в началото на епизода симптоми си имаше.Демотивация,не изпитвах желание за нищо,удоволствие от нищо,постоянни мисли за смъртта и страхове.След това започнаха и натрапливите мисли и усещания и се започна отново лечението с медикаменти,просто защото не се търпеше.Мисленето ми се променя при прием на лекарства и като цяло се чувствам щастлив и с желание за живот.Епизодите се повтарят от няколко години насам и всеки път е месец,месец и половина след спирането на медикамента.Иска ми се да има вариант при който има овладяване на депресията и окр,но не на цената да нямам сексуална функция.. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Ноември 9, 2020 Доклад Share Добавено Ноември 9, 2020 Трябва да започнеш и психотерапия, това е цената която трябва да платиш в случая. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Galin95 Добавено Ноември 27, 2020 Автор Доклад Share Добавено Ноември 27, 2020 И един последен въпрос.Мога ли да пия чай от гинко билоба заедно с лекарствата,защото прочетох,че не е препоръчително с някои видове антидепресанти ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Ноември 27, 2020 Доклад Share Добавено Ноември 27, 2020 Никакъв проблем, но той е за хора на моята възраст - над 55г., за млад човек няма никакъв смисъл да го пие. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Galin95 Добавено Март 12, 2021 Автор Доклад Share Добавено Март 12, 2021 Д-р Първанов, нещата се нормализираха,но искам да попитам един конкретен въпрос на който не намерих отговор в интернет, оказват ли цигарите негативен ефект на производството на тестостерон в организма ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Март 12, 2021 Доклад Share Добавено Март 12, 2021 Цигарите оказват негативно влияние върху ерекцията , като влошават кръвоснабдяването на пениса. Galin95 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Galin95 Добавено Март 12, 2021 Автор Доклад Share Добавено Март 12, 2021 За ерекцията ок, но точно на тестостерона оказват ли влияние, защото във интернет точна информация не намирам ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Март 12, 2021 Доклад Share Добавено Март 12, 2021 Сведенията са противоречиви. Но, ти и да имаш тестостерон, ако кръвта не достига достатъчно до пениса, как той, ще се напълни с нея и имаш ерекция. Galin95 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts