нов Добавено Октомври 16, 2019 Доклад Share Добавено Октомври 16, 2019 Здравейте ,имам много силно обсесивно компулсивно разстройство ... магическо мислене... имам чувството ,че всяко мое действие може да повлияе на реалноста. няма и минута без това нещо да е в главата ми... примерно ако облека тая фланелка приятелката ми ще умре... като слушам някоя песен и веднага нещо става с мен и моя глас ми казва ,че ако веднага не я сменя може да ме пребият някаде. този глас не изчезва ... дори сега като пиша избягвам думи , знаци ... защото съзнанието ми говори ,че ако не направя нещо както чувствам за правилно нещо ще стане . пия ципралекс помага ми с безпокойството но не и с мисленето ми ... пия вода от една чаша ... по определен начин на пукнатините на плочките... детайлите са много мъчителни... трябва по точния начин и с подходящото мислене да правя повечето неща ... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Октомври 17, 2019 Доклад Share Добавено Октомври 17, 2019 (edited) Просто окр. Комбинацията от малка доза невролептик и антидепресант от стар тип, плюс психотерапия, базирана на когнитивно поведенческата, хипнотерапията и плавно преминаваща във все по-самостоятелно практикувана медитация - упорито, ежедневно двуразово. Малко по малко медикаментите се минимизират и се разчита все повече на усвоените в терапията годности и все повече на това, което тук истински действа ядрено, след като са минати някои подготвителни терапевтични етапи - медитацията е, което при окр истински променя нещата. Та, добър психотерапевт, евентуално на фона на малко химия (ако е нужно, това се преценява)! Редактирано Октомври 17, 2019 от Орлин Баев Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
нов Добавено Октомври 17, 2019 Автор Доклад Share Добавено Октомври 17, 2019 преди 4 часа, Орлин Баев каза: Просто окр. Комбинацията от малка доза невролептик и антидепресант от стар тип, плюс психотерапия, базирана на когнитивно поведенческата, хипнотерапията и плавно преминаваща във все по-самостоятелно практикувана медитация - упорито, ежедневно двуразово. Малко по малко медикаментите се минимизират и се разчита все повече на усвоените в терапията годности и все повече на това, което тук истински действа ядрено, след като са минати някои подготвителни терапевтични етапи - медитацията е, което при окр истински променя нещата. Та, добър психотерапевт, евентуално на фона на малко химия (ако е нужно, това се преценява)! Благодаря ви много! за каква медитация става дума ? пия и атаракс и невротоп ретард 300 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Октомври 17, 2019 Доклад Share Добавено Октомври 17, 2019 Видовете медитация са външни - зад това е една. Учи се. А за да върши работа тук при окр, има подготвителни методи, за които споменах. Медитацията - цял живот. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
нов Добавено Октомври 17, 2019 Автор Доклад Share Добавено Октомври 17, 2019 Благодаря отново, много съм благодарен като ми отговаряте. имам и още един въпрос на който не можах да намера отговор в нета. невротоп прави ли ме по муден ? защото в листовката пише против проповдигнато настроенйе какво ще рече това ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Октомври 18, 2019 Доклад Share Добавено Октомври 18, 2019 Може да те прави една идея по-бавен.Всичко е индивидуално. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
нов Добавено Октомври 18, 2019 Автор Доклад Share Добавено Октомври 18, 2019 преди 7 часа, д-р Тодор Първанов каза: Може да те прави една идея по-бавен.Всичко е индивидуално. по бавен като тъп или рефлекс ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Октомври 25, 2019 Доклад Share Добавено Октомври 25, 2019 Рефлекс. нов 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts