Добромир Добавено Февруари 12, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 12, 2007 Групова вегетарианска кухня Когато магазинът е масов и вирее на общо основание, забравете за приемливи цени! Ако имате възможност, наистина е удобно като си в центъра да не папаш "боклуци", а да се отбиете, и аз понякога го правя. Но, без да съм особено притиснат финансово, и на мен ми е скъпо да го правя редовно, а предполагам за много други хора изобщо е скъпо да си хапнат нормално, а най-много си поръчват от нещо най-евтино в менюто. Много е лесно да се организира между съмишленици някой да готви за всички и да излиза 3-4 пъти по-евтино. Включително това би позволило отделяне на малко средства също така за разнасяне на тази продукция по домовете или на работните места. Но трябва разбира се да се намерят ентусиасти за готвене, пазаруване и носене. От мен - пълноправно участие с поръчки и предплати за пазаруване, както и консултации за едно балансирано вегетарианско меню. (Хайде поне веднъж да докажем, че не сме в тоя форум само и единствено за разговори...) Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Февруари 12, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 12, 2007 От мен готвенето Може и да разнасям, по договаряне Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Февруари 12, 2007 Автор Доклад Share Добавено Февруари 12, 2007 Добре, аз и само за двама души тук мога да ти поръчвам понякога, но далеч по-добре е да се включат още някакви части от процента от тоя форум, претъпкан с вегетарианци така ще е лесно да се успокоиш и да почнеш да се занимаваш главно с това, вместо да ходиш по други работи, които едва ли са толкова ценни за нашего брата - изгладнелия духо(не)знайник Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Февруари 12, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 12, 2007 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Буболече Добавено Февруари 12, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 12, 2007 Аз по пазаруването съм спец - винаги намирам оптималният вариант цена/качество. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Февруари 12, 2007 Автор Доклад Share Добавено Февруари 12, 2007 Може би ще назрее среща за уговаряне на тази дейност между нас.. или по-добре да изчакаме, може пък и да се присъединят още 10-ина Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Roemy Добавено Февруари 12, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 12, 2007 Може би ще назрее среща за уговаряне на тази дейност между нас.. или по-добре да изчакаме, може пък и да се присъединят още 10-ина Здравейте! Идеята е чудесна, но вие всичките от София ли сте? Ако е така , аз също бих се включила за един човек (т.е. за моята майка, която е сама и не може да си готви). Ако организирате такава среща аз съм "ЗА", само че дано да е през юни!? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Февруари 13, 2007 Автор Доклад Share Добавено Февруари 13, 2007 Надяваме се, че ще е по-рано, после могат да се включат и други. И да, права си, че трябва да се уточни, това е за София. Но не е пречка да стане и в други градове! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мария - Мими Добавено Февруари 13, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 13, 2007 Аз бих се включила към две звена - изготвяне на вегетарианско меню и готвене, и поръчка. Но не знам дали ще съм подходяща за тази организация, защото работя всеки ден без събота и неделя. Мога да пробвам да осигурявам питки, които допълнително може да уточним точно какви видове ще са, дали да съдържат други компоненти освен брашна, вода и олио, за да са подходящи и за веганците и т.н. Но не знам като време какво може да се измисли - може би ако се правят сутрин рано-рано. Бих готвила и много други вегетариански неща, само че, мога да бъда помощница или да отговарям за хляба, защото основната ми работа си я обичам и даже и с готвенето не бих я заменила. Така че, ако мога да се впиша по някакъв начин, предвид тези ограничения, ще се радвам. За поръчката - бих си поръчвала, но не всеки ден, защото за мен е важно да готвя поне през ден-два и после да похапвам - доставя ми неизразимо удоволствие! Освен това храната се подбира според състоянието на човек, типа му и т.н. това е доста индивидуално. Но пък предвид факта, че често независимо от вътрешните потребности, човек опира до редовите заведения за хранене, където вегетарианските неща са ориз - често пресолен и зле приготвен, картофи - затоплена заготовка на микровълнова фурна ужасссс, мазен кашкавал пане, пържен с кюфтетата... При всички случаи това предложение е много по-добър вариант. Аз съм за. Може да се получи много хубаво. Относно заведенията - най-доволна съм от Дрийм Хаус - добро съотношение - цена, качество, количество, обслужване. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Февруари 13, 2007 Автор Доклад Share Добавено Февруари 13, 2007 Събота и неделя са важни дни А това, че ще има съобразяване с различните нужди и вкусове - нали точно това е основното, заедно с възможността да се осигури качество на по-ниски цени. Предлагам да се видим другата седмица, а дотогава да се съберат още хора... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Васил Добавено Февруари 13, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 13, 2007 Здравейте, Аз също бих могъл да се включа с поръчки, като редови консуматор Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Февруари 13, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 13, 2007 Това е една добра идея. Аз работя до 15.00ч. и ще се радвам да направим това. Ще има нужда и от меню-предложения и пазаруване.... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Февруари 13, 2007 Автор Доклад Share Добавено Февруари 13, 2007 (edited) Всъщност, бях пропуснал нещо да съобразя и сега се сещам. Добре би било да има и достатъчно пространство, а и условия там за съхраняване на продуктите... Ясно е, че ще е много трудно всеки път да се пазарува точно според заръчаното количество, трябва някои по-трайни продукти да се складират. А и плодовете и зеленчуците като затопли е добре да има голям хладилник, в перспектива два... Мисля, че можем с общи усилия за закупим такъв скоро (хайде 100 лв. от мен... ). но преди всичко мястото за склад да уточним при кой ще бъде. Мога да предложа 2 групи примерни вега ястия - с един и същ състав целогодишно и сезонни. Хем това много добре ще се комбинира с тематиката на книгата, която скоро започвам да пиша... но нека уточним и това, кое вегетарианство ще застъпим повече - веганството или с присъствие на млечни и евентуално яйца. И второ, въпреки че за някои от продуктите мога с голяма доза увереност да препоръчам и екоизточници на изходните суровини, добре би било да получим препоръки още и от от другаде... Редактирано Февруари 13, 2007 от Добромир Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Слънчева Добавено Февруари 13, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 13, 2007 Може би е добре да има и за двата типа веганство Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Добромир Добавено Февруари 13, 2007 Автор Доклад Share Добавено Февруари 13, 2007 То второто не е веганство, а т.нар. (ово)лактовегетарианство или младовегетарианство. То ще е оправдано ако повече хора го заявят, аз лично се чудя как да минимизирам изкушенията на млечните, а и за другите те са лесно достъпни. Но ако има повече желаещи, може да видим като ще са млечни поне да бъде козе мляко и произведения от него или да речем обезмаслена суроватка, в която липсват някои от най-проблемните съставки, като казеин и мазнини... Яйцата ги слагам най-накрая, за мен тконсумирането им не е много по-добро, поне в духовно отношение, от рибата и трябва наистина да се окаже, че много от форума ги ядат и едновременно искат да им се приготвят, за да ги включим... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Roemy Добавено Февруари 18, 2007 Доклад Share Добавено Февруари 18, 2007 Всъщност, бях пропуснал нещо да съобразя и сега се сещам. Добре би било да има и достатъчно пространство, а и условия там за съхраняване на продуктите... Ясно е, че ще е много трудно всеки път да се пазарува точно според заръчаното количество, трябва някои по-трайни продукти да се складират. А и плодовете и зеленчуците като затопли е добре да има голям хладилник, в перспектива два... Мисля, че можем с общи усилия за закупим такъв скоро (хайде 100 лв. от мен... ). но преди всичко мястото за склад да уточним при кой ще бъде. Здравейте! Аз имам едно предложение, отностно складирването на храната ,а може би дори и самото готвене.(ако става въпрос за София).Да се говори с хората от Брадството на ул. Щерю Атанасов 6 , там мисля има достатъчно място за подобна дейност. Там и без това всяка събота ,когато се изнасят лекциите на Учителя има братски обяд .Това просто ми хрумна като идея, не знам дали е усъществимо. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bulgaro Добавено Юли 31, 2007 Доклад Share Добавено Юли 31, 2007 Има ли развитие с кухнята до момента или не...? И аз мога да се включа... Ако още има ентусиазъм... Пишете... Поздрави Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
bulgaro Добавено Октомври 28, 2007 Доклад Share Добавено Октомври 28, 2007 Отбелязвам, че май няма никакъв ентусиазъм... За съжаление... Поздрави на всички... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.