Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Стела

Recommended Posts

Здравейте, на 24съм и имам социална фобия и натрапчиви мисли и представи за самоубийство,Паник атаки.Ходех на психолог година и 2,3месеца,резултат минимален.Можете ли да ми предложите психотерапевт в Пловдив, който наистина да може да ми помогне?Нямам намерение да давам пари и резутлат никакъв?Искам комкретно лечение което да дава резултат,а не губене на време,защото изобщо не се чувствам добре.Нина Стойчева какво ви говори?Терапията и се състои в ЕЕГ биофийдбек?Това действа ли или бизнес глупост като Юли Тонкин?Благодаря предварително?

Линк към коментар

Да, важно е да попаднем на точния човек, който да е силен в работата си. И Господ да е обаче, не е като при телесните лекари - тук помагането е помагане на самопомагането. За социофобия си има сериозна и нелека, но ефективна пътека, по която ако се върви отдадено, се изисква постоянно себепредизвикване и пак и пак и пак, постъпателно все повече социална активност, а като старт, излизане от "Жертва съм на гадното нещо, някой или нещо ми е виновен и длъжен...". Пак казвам - чудесно е, че имате решимост за ефективност. Тя минава през учене, поемане на отговорност, мъдреене. Натрапливостите - има си алгоритъм. Но и при тях, както при социофобията, неминуемо се стига до характера. Още в началото от работата с психотерапевта ви (когато е ефективен, а вие истински готова за промяна), се свързват симптомите и характера със социалното финкциониране. Симптомите водят директно към характерови вярвания, които подлежат на промяна така, че социалното ви присъствие да се промени в силно, смело, любящо, светло и творческо. Няма мрънкане, няма обвиняване - има здрава работа. Съзнавате го, надявам се. Да, важно е терапевтът да е добър. Както и вашата собствена настройка да е подходящата, както споменавам по-горе. В Пловдив: Диляна Колева. Успехи!

Линк към коментар