Това е популярно мнение. cenovtrans Добавено Ноември 30, 2018 Това е популярно мнение. Доклад Share Добавено Ноември 30, 2018 Здравейте! Обръщам се към хората които имат горепосочения проблем с надеждата да им дам кураж. В последните 2, 3 години започнах да изпитвам ужастното чувство на дереализация и имах обсесивни мисли. (в последствие разбрах, че се наричат така). Изпробвах всякакви мисловни методи за да контролирам състоянията, но естествено без успех. И тогава разбрах, че се нуждая от психотерапия, знаех също, че хапчетата няма да ми помогнат. Започнах терапия при психотерапевт (на който не искам да му споменавам името, защото това не го пиша с цел да го рекламирам , но съм му много благодарен! ). Терапията вървеше постенно, а на мен естествено ми се искаше да хвърчи. Преминах през много етапи и проумях и вдях много неща които бяха пред мен, но аз не ги виждах до тогава . Окр-то те отделя много силно от реалния живот,създава един мисловен затвор. Никой друг около теб не забелязва, че ти има нещо, но ти си твърдо убеден и вярваш в една измислица на твоя мозък. Целта на ОКР-то е да те контролира да виждаш и отделяш внимание само на него. Да го анализираш, да влизаш в омагьосания кръг и да не виждаш реалноста, защото ако я видиш то вече няма да може да те контролира! Трябва да имате доверие на терапевта ви и да усетите, че е вашият човек. Разбира се, че имаше моменти които си казвах, нищо не може да направя повече. Явно така ще си остана, но на следващия ден тези мисли ми се струваха доста далечни. Знаех, че това са обсесии. И така дойде деня в който както си стоях във нас и си казвам:нали ми имаше нещо къде са обсесиите къде е дереализацията? Нямах спомен от това което бях изипитал Тогава разбрах, че съм излязъл от тази мисловна яма. Всеки терапевт вси има метод за справяне с ОКР, следвайте терапевта си и неговите техники. И най-важното има изход! Desy_V, Диляна Колева, Stefan Grekov и 6 others 9 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Декември 2, 2018 Доклад Share Добавено Декември 2, 2018 Браво! cenovtrans 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Reni Hrisotova Добавено Март 7, 2019 Доклад Share Добавено Март 7, 2019 Браво , радвам се за теб че се отърва от това чудо . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Март 7, 2019 Доклад Share Добавено Март 7, 2019 Чудо е защото е чудотворно - искаш или не, колкото повече не искаш, повече те тласка към осъзнаване на потенциала и тъмните страни, докато доброволно или доброзорно поискаш да осъзнаеш накъде и как те води към една по-обичаща, мъдра и цялостна индивидуалност. Няма отърваване, докато сме в мислене за отърваване... Reni Hrisotova, Стелиян Славов и Desy_V 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Reni Hrisotova Добавено Март 7, 2019 Доклад Share Добавено Март 7, 2019 Дано и аз като това момче да напиша един такъв пост, да намеря себе си по-точно да открия себе си ,живота, да прогоня страховете си ,мечтая ,дано тази мечта да се сбъдне . Да изляза от тая яма и аз . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Март 7, 2019 Доклад Share Добавено Март 7, 2019 Горките страхове - яма... Промъква ли се поне на една трилионна от 0.0000000001 някакво познание, че вижданото като съдържане на яма, което трябва да бъде прогонено, е собственото несъзнавано, което е по-голямата част от целостта? То е като желанието да бъде отрязано тялото, плюс 90% от мозъка, за да останат няколкото процента лелеяно хубавичко, с което личността бягайки от реалния живот и посланията в преживяваното, най-нахално се самоидентифицира... Красота! Desy_V и Reni Hrisotova 1 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts