Кон Круз Добавено Юли 28, 2018 Доклад Share Добавено Юли 28, 2018 Какъв е смисълът на едно или друго нещо? Такъв, какъвто ние му предадем? Имат ли нещата смисъл извън този, който им придава възприемащия ги? Или може би има и Божествен смисъл (който е един), и различни човешки смисли? АлександърТ.А. 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Август 25, 2018 Доклад Share Добавено Август 25, 2018 Според мен , смисъла е причината за съществуването на конкретното нещо . С мисълта си търсим причините , а доколко ги откриваме . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Август 26, 2018 Доклад Share Добавено Август 26, 2018 В 28.07.2018 г. at 16:55, Кон Сивобелев каза: Какъв е смисълът на едно или друго нещо? Такъв, какъвто ние му предадем? Имат ли нещата смисъл извън този, който им придава възприемащия ги? Или може би има и Божествен смисъл (който е един), и различни човешки смисли? последното, според мен. Клетката на черния дроб едва ли може да осъзнае смисъла на органа в системата от органи на тялото. Така и ние едва ли имаме шанс да осъзнаем божествения промисъл. Имаме ли шанс да осъзнаем поне за себе си Божествения смисъл? Мисля, отчасти да. Ако внимателно и с любов изучаваме себе си и най-близките си хора, и следваме вътрешния си глас... Доколко човешките ни смисли на нещата могат да са поне адекватни на Божествения? - Ако смисълът, който ние влагаме, държи в основата си безусловната любов... АлександърТ.А. 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts