Ines Raycheva Добавено Юли 16, 2018 Доклад Share Добавено Юли 16, 2018 Тема, която тук, в този форум, сме дискутирали многократно, по различни поводи. Ще ми се в тази тема, всеки да даде своето усещане, разбиране. Ще се радвам да пишат мъже, с тяхната гледна точка, оформила се през опита им в общуването с жени. Та, това е въпросът - как разбирате Женствеността в жената? Какво поведение има жена, доверила се на женствеността си, конкретно, според вас, не като обща дефиниция непременно? У всеки има женска и мъжка страна, енергия, независимо от пола, това не е предмет в тази тема. Моята гледна точка е тук. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Юли 16, 2018 Доклад Share Добавено Юли 16, 2018 преди 6 часа, Ines Raycheva каза: конкретно, според вас, не като обща дефиниция Така и ще напиша - простичко и лично. За мен женствеността в жената е онова усещане, което тя дава, така че се отдаваш, така че за нея можеш джомолунгми да изкатериш, да продължиш още и във всичко виждаш нея, вдъхновителката. Да има нежната вдъхновяваща и мотивираща сила, вярвайки си, да вярва в теб също толкова безусловно, че и палячо да си, да се преобърнеш с хастара навън и за нищо време да отключиш заряди и потенциали, които да те преродят многократно и въздигнат на висоти, където никога преди не си бил и не би бил без нейната енергия. Получава се една естествена, бхакти-тантра партньорска, въздигаща йога. Защото клишето, че зад всеки велик мъж стои жена, която с присъствието си го е направила такъв, е вярно! АлександърТ.А., Misha64, plam359 и 2 others 3 1 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Юли 17, 2018 Доклад Share Добавено Юли 17, 2018 (edited) Цитат Божествената женска енергия представлява създаване . Жената не ражда---тя създава условията . Жената е инструмент за фокусиране най благоприятните условия за развитие . Инструмент е защото не тя избира био тялото си .Тя може само да усети замисъла и пожелае да го последва . Може да построи женската си личност вдъхновена от богинята на любовта използвайки по най добър начин генетичните заложби . Жената е всичко . Тя е нужния свят , спойката във вселената ...По лесно е да се каже какво не е .Тя не е агресия . Редактирано Юли 17, 2018 от АлександърТ.А. Орлин Баев 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ines Raycheva Добавено Юли 17, 2018 Автор Доклад Share Добавено Юли 17, 2018 Аз го усещам като създаваща условията - това, което пишеш и ти. Тоест не си е самодостатъчна, единствено създаваща всичко. преди 51 минути, АлександърТ.А. каза: Тя не е агресия . Да, агресията е мъжко, пробивно качество - от мъжката полярност. Има жени, които са огнени, страстни и при тях, до известна степен, се наблюдава агресия - но не визирам простащина, грубост и тн. Какво друго би казал, че не е? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Юли 17, 2018 Доклад Share Добавено Юли 17, 2018 (edited) Знам ли Това ме е впечатлявало . Едно е , налагане на волята въпреки всичко . Друго е изискване за съгласие , макар и непреклонно . Огнени и страстни . В танците е прието водещата роля да е на мъжа . То е окултно . Има мъже , като им отнемеш тази роля се свиват ,,, повечето вътрешно . Така че , Тя е съпътник .Тя не може да бъде сина--новото начало . Тя е основата---майката и условията--хранителната среда .Заначи всичко значимо за мъжа . И ако я няма ,то няма нищо, света е пустош и думата бог се обезмисля . Редактирано Юли 17, 2018 от АлександърТ.А. Орлин Баев и Ines Raycheva 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Юли 18, 2018 Доклад Share Добавено Юли 18, 2018 А за мъжа Бог е Тя, Богинята! Това е окултното разбиране, както и психологическото, през контрасексуалните архетипи. Ines Raycheva 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юли 18, 2018 Доклад Share Добавено Юли 18, 2018 Благодаря за въпроса Преди доста години ми го зададоха, замислих се сега все още ли мисля същото - да. Дори повече. Та отговорът и тогава, и сега е: Женствеността е способността и умението да се свива гнездо и то да се стопля и поддържа красиво и чисто - във всяко отношение. Да приема мъжествеността с любов и разбиране, и уважение. Но и силата и смелостта да си защити своето гнездо, както и да отглежда рожби в него. Не само в пряк смисъл.... Ines Raycheva, Орлин Баев и АлександърТ.А. 3 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Юли 19, 2018 Доклад Share Добавено Юли 19, 2018 (edited) Като че ли тук е мястото да се спомене факта на , двете девойки в гвардейската ни рота . По някога е трудно да се видят причините за вътрешните нагласи . Както на коментиращия , така и на действащите лица . Но в основния факт ,,желанието да бъдеш войник в мирно време" няма нищо женско . Имам обяснения за причините довели ги до служба в почетната рота . Едното за мен , е подчертано женско . Да се покажеш с блясък и обереш овацийте , пък после ще видим .Усещането на гвардейската рота , като нещо средно на моден подиум и спортно състезание съчетано с патриотизъм и защита . Редактирано Юли 19, 2018 от АлександърТ.А. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Кон Круз Добавено Юли 22, 2018 Доклад Share Добавено Юли 22, 2018 Женствеността - мекота, топлота. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Misha64 Добавено Август 15, 2018 Доклад Share Добавено Август 15, 2018 В 16.07.2018 г. at 23:53, Орлин Баев каза: Така и ще напиша - простичко и лично. За мен женствеността в жената е онова усещане, което тя дава, така че се отдаваш, така че за нея можеш джомолунгми да изкатериш, да продължиш още и във всичко виждаш нея, вдъхновителката. Да има нежната вдъхновяваща и мотивираща сила, вярвайки си, да вярва в теб също толкова безусловно, че и палячо да си, да се преобърнеш с хастара навън и за нищо време да отключиш заряди и потенциали, които да те преродят многократно и въздигнат на висоти, където никога преди не си бил и не би бил без нейната енергия. Получава се една естествена, бхакти-тантра партньорска, въздигаща йога. Защото клишето, че зад всеки велик мъж стои жена, която с присъствието си го е направила такъв, е вярно! Уау!! Страхотно казано! Но...това е толкова субективно. Една и съща жена може да има такова въздействие спрямо определен мъж, докато нулево въздействие спрямо друг. Можем ли тогава да говорим за женствеността и като някаква независима характеристика, която тя притежава съдейки по въздействието, което оказва на определен мъж? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Август 15, 2018 Доклад Share Добавено Август 15, 2018 Има общо, има и лично... Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts