Гарванче Добавено Юли 6, 2018 Доклад Share Добавено Юли 6, 2018 (edited) Възможно ли е котките наистина да поемат отрицателните енергии на хората? Незнам от къде да започна. Живях дълги години с един прекрасен ангорски котарак. Миналата седмица на Еньов ден имах рожден ден. По случайност близък е минал през нас докъто ме е нямало и забравил балкона отворен. Той никога не е скачал чак до там, но се случи така че точно като се прибрах вкъщи и докъто се молех за пречистване той скочи от 7 етаж, . Преди това същия ден се прибрах от разходка от Родопите и след като го видях в къщи помислих че всичко е както съм го оставила, не подозирах че прозореца е отворен. На разходката имаше една неприятна досадна жена която ме натовари психически и всякак. Тя не спря да тормози хората с теми за диети и прочие, та исках да се пречистя от нея по-скоро. Но не исках това да коства живота на мойто коте. Възможно ли е котките да обират наистина отрицателни енергии? Възможно ли е да ме е презаредила отрицателно въпросната дама? Редактирано Юли 6, 2018 от Гарванче Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ines Raycheva Добавено Юли 7, 2018 Доклад Share Добавено Юли 7, 2018 Всичко е възможно, а най-възможно е онова, в което вярваме. Няма да ти помогне това, да обвиниш или направиш друг отговорен - случилото се е случило. Изпитваш болка и тъга, липсва ти обичано същество - изживей болката си, естествена е. Кон Круз 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Гарванче Добавено Юли 7, 2018 Автор Доклад Share Добавено Юли 7, 2018 не съм обвинила никого - разбира се - просто според мен с котето си отиде нещо лошо. Знам че те виждат невидими неща и енергии които ние не. Както си седеше до мен изведнъж тръгна да гони нещо невидимо за мен. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Юли 8, 2018 Доклад Share Добавено Юли 8, 2018 Нагаждаш нещата според както ти се иска да бъде и да вярваш, че е така. Не може да бъде проследено нито емпирично, нито вътрешно можеш да си тотално сигурна за това поемане на негативното. Принципно котките поемат, но не умират от това, а дори се зареждат. Кучетата се жертват, обирайки нещица от стопанина си. А за твоето прекрасно и мило коте - скочило/ паднало е, защото терасата е била необезопасена и е било оставено само на такава тераса. Просто е било въпрос на време и се е случило сега. Другия път, когато си вземеш коте, добра идея е да сложиш мрежа на терасата, на която го пускаш и дори тогава, да си около него. А когато не си в дома, терасата да е затворена, а само прозорец за проветряване да е отворен, отново с мрежа. За прзореца, най-обикновен комарник върши работа. За терасата: купува се от бриколаж или баухаус и т.н. мрежа, "свински опашки" и пластмасови разтегателни пръчки за баня, от тези, на които принципно се слага найлоновото перде за ваната/ душа. Та,тези пластмасови пръчки се слагат вертикално на терасата, опират се от парапета до горната тераса и на тях се слага мрежата и се закрепя със свинските опашки. Не е дебела мрежа някаква - по-скоро е символична, но служи като психическа бариера за котето. Научава се, че има преграда и не я престъпва. Въпреки това, когато е пуснато на терасата, е добре да си наоколо. Така магичното пожелателно мислене става излишно, поемаш здрава отговорност, вместо да къдриш нагласени хипотези с изнесена във външни фактори отговорност. Съответно котето живее с теб поне 15 години - при редовни обезпаразитявания, нужните инжекции, прегледи при вет. Поне 15 години, че и повече, е част от теб, от емоцията, енергията, сърдечността ти. Сега просто си го гледала безотговорно по отношение на безопасността.,, Геoрги 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Прогрессор Добавено Юли 14, 2018 Доклад Share Добавено Юли 14, 2018 (edited) Спомням си, че преди много време сънувах как една котка се мъчи, умира. На следващия ден излязох на двора и у съседите видях умряла котка. Дали съм я чул или почувствал - по склонен съм към второто да вярвам. Редактирано Юли 14, 2018 от Прогрессор Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts