May4eto Добавено Октомври 22, 2017 Доклад Share Добавено Октомври 22, 2017 Лаймска болест има ли излекувани и как? Да споделя една ценна история на излекуване, от МАМА ЗНАЕ "ОЩЕ ЗА ЛАЙМСКАТА БОЛЕСТ" " Публикацията има за цел да представи личния ми опит с Лаймската болест. Важно е да отбележа, че при мен не се стигна до тежка форма на инфекция и симптоматика, но все пак, хронифицира. Показанията ми по метода ELISA (който считам за достатъчно показателен), по който диагностицират в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), България попадаха в графата „гранични“, т. е. – нито положителни, нито отрицателни. Иначе казано – бактерията я има, но в количества, в които не може да се каже дали има болестен процес или организмът се справя с инфекцията. Имайки предвид, че резултатите ми бяха гранични в продължение на повече от година, определено е имало предизвикателство за организма и имунната система, конкретно. Вече имах опит с ухапване от кърлеж и знаех, че първото, което трябва да направя, след изваждането на кърлежа, е да го дам за изследване в НЦЗПБ за преносителство на бактерията (Borelia burgdorferi), причиняваща Лаймска болест – след изваждане се съхранява в мокра салфетка. Оказа се, че кърлежът е заразен, което означаваше, че трябва да провеждам регулярни изследвания (в НЦЗПБ), защото болестта се развива сравнително бавно. Методът ELISA, от своя страна, дава информация за количеството на два вида антитела, създадени в организма срещу бактерията (Borelia burgdorferi), а за тяхното образуване е необходимо време. Освен това, за изчистване на антителата от организма (за да не ги отчита тестът), също е необходимо време. Ухапването се случи, когато детето ми беше на 6 мес. и по това време активно кърмех (средата на 2014 г.). По тази причина голяма част от ефективните антибиотици не можеха да ми бъдат назначени, както и не можех да се подложа на необходимата дълга и агресивна терапия, която се изисква в случая. След доста четене, ми стана ясно, че в много голяма част от случаите, едномесечна терапия с антибиотик, последван от втори курс на лечение с друг антибиотик, също може да се окаже неефективна. Често антибиотиците не помагат, дори при прилагане неколкократно в продължение на няколко години. Това се дължи на изградена резистентност и на адаптационните механизми на „лаймската“ бактерия, която съществува в три форми в организма на гостоприемника. Една от тях се повлиява от антибиотик, другата се повлиява от малко антибиотици, а третата (капсулирана) често не може да бъде унищожена. Тя може да просъществува с години в латентна форма и при благоприятни условия (понижен имунитет) да започне възпроизводство наново. Така, след всяка терапия, остават количества бактерии които има възможност да се възпроизведат отново, което води до хронифициране на заболяването и проникването му във всички тъкани, ако имунната система не ги убие. Макар и рядко, има случаи на „връщане“ на заболяването, години след като е прието за излекувано. Бактерията понякога се загнездва в тъканите, където е неуязвима за атаките на имунната система. Антителата следват химичните сигнали, излъчвани от бактерията, атакуват собствени тъкани на организма и се стига до автоимунни реакции. В някои по-задълбочени публикации се твърди, че бактерията променя ДНК-то си, след навлизане в новия гостоприемник, за да е неуловима за имунните му клетки. В допълнение, размножителният цикъл на Borelia burgdorferi е много дълъг, което налага изключително постоянство в терапията, каквато и да е тя. В много от случаите, кърлежите пренасят допълнителни инфекции (коинфекции), което допълнително усложнява лечението. Освен че патогените, с които се бори имунната система са повече и са различни, лаймската бактерия е в симбиоза с някои от тях, като това затруднява имунната система. Затова е изключително важно периодичното проследяване. След като резултатите ми влязоха в диапазона „отрицателни“ (от в края на 2015 г.), продължавам да се изследвам ежегодно и все още имам антитела срещу Borelia burgdorferi в организма си, което се приема за нормално. Процесът на лечение Успех! Ако смятате, че мога да съм Ви полезна с нещо или имате бележки по материала, ще се радвам да ми пишете на: Мама-знае във Фейсбук" Източник: http://mama-znae.com/моята-история/ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Alexander Добавено Юни 16, 2021 Доклад Share Добавено Юни 16, 2021 Ето още един Линк по темата: Моето излекуване от Лаймска болест АлександърТ.А. 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Мариана Арабаджиева Добавено Октомври 28, 2021 Доклад Share Добавено Октомври 28, 2021 Здравейте, може ли да ме насочите за добър хомеопат в София. Благодаря, предварително! Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts