Кон Круз Добавено Септември 2, 2017 Доклад Share Добавено Септември 2, 2017 (edited) Днес научих старата и по - българска дума за грандомания: големановщина. Тема за всякакви стари български думи (без значение дали са били някога книжовни или са си останали на ниво диалект). Думи, които вече не се употребяват или се употребяват рядко. Тук може да се посочват и източници на информация касаещи старите думи. Може да се публикуват както стари и излезли от употреба български думи (и техните значения, а защо не и произход), така и чужди думи, които народът ни е употребявал (например турцизми - някога са били доста използвани). Мине не мине време и баща ми ме изненада с някоя стара дума... Случва се да го обвиня, че си я е измислил. И като стана дума за чуждизми (ето дума за темата с нови български думи)... Любимият ми турцизъм е "кеф". Понякога го избягвам от езиковопатриотични подбуди, но определено "е*аси кефа" звучи по - силно от "е*аси насладата" или "голяма наслада". Редактирано Септември 2, 2017 от Сингам Книголюбеца Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Кон Круз Добавено Май 27, 2018 Автор Доклад Share Добавено Май 27, 2018 "О, бабачкооооо." Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts