decaffeinatedblaze Добавено Април 25, 2017 Доклад Share Добавено Април 25, 2017 (edited) Имам проблем със социалната тревожност от много време,но преди година реших да се лекувам при психиатър и бих казал,че когнитивно поведенческата терапия и лекарствата много ми помогнаха.Скоро завършвам медицина и съответно имам интерес към психиатрията.Според моя психиатър това е много тежка специалност и недвусмислено ми намеква ,че не за мен.Въпроса ми към специалистите в форума е дали човек ,който е минал през моите проблеми може да бъде пълноценен психиатър,познавате ли такива ,които са успели. Редактирано Април 25, 2017 от decaffeinatedblaze Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
д-р Тодор Първанов Добавено Април 25, 2017 Доклад Share Добавено Април 25, 2017 Никакъв проблем за психиатър. Но, за психотерапевт ще е проблем. Лина Коцева 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Април 25, 2017 Доклад Share Добавено Април 25, 2017 Ако четеш това и ти текат сълзи от възторг нямаш проблем https://www.pravoslavie.bg/Беседа/За-всекиго-от-нас-Бог-има-Свой-план/ но не ме питаш мен а специалистите . Орлин Баев и bliss 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Орлин Баев Добавено Април 26, 2017 Доклад Share Добавено Април 26, 2017 (edited) Имай предвид, че ако искаш да се занимаваш с психотерапия, медицинското ти образование и евентуалното специализиране на психиатрия, нямат общо с качествата ти на психотерапевт. Дори са минус, тъй като основната нужна познанийна база за психотерапията идва не от психиатрия и медицина, а от психология и когнитивна наука. Да, допускат се психиатри и лекари да учат психотерапия, но единствено под влияние на атавистично клише в социалното съзнание (статия). А наистина малко са психиарите като д-р Първанов, които съумяват да наваксат в психологичното и психотерапевтично познание, за да помагат ефективно. По отношение на тревожността ти и психотерапията. Огромен плюс е, когато обаче я разрешиш - разбира се, без зобене с химия, всъщност хронифициращо тревожността. Справи се, завърши няколко школи по психотерапия, една магистратура по психология (а по-качествено ,от бакалавър) и всичко е наред. Е, можеш и да си един стандартен замазващ проблемите при неврози психиатър, чрез потискането им с химия, или психиатър пазач при психози (не и лекуващ ги реално) в специализирано заведение... Ти си знаеш.. Редактирано Април 26, 2017 от Орлин Баев Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts