Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ОКР и социална фобия


Recommended Posts

Здравейте казвам се Боян Димитров на почти 25 години съм от град София.Смятам,че имам социална фобия,защото покривам симптомите,които намерих за нея в интернет-страх от посещаване на места,където има много хора,постоянен страх,че всеки има лошо мнение и ме обсъжда и т.н...Почнах със симптомите някъде на 15-16годишна възраст като първите години беше по нормално и леко,но с течение на времето нещата се задълбочиха,на същата възраст почна и ОКР-то то беше много силно,защото пушех много марихуана и пих много алкохол в тази възраст ОКР-то беше много силно може би и заради хормоналните промени(пубертета),но като минах пубертета и спрях твърдо тревата и алкохола ОКР-то намаля значително.Та така де фобията обаче стана се по силна и по силна,много съм страхлив и си седя основно в нас,кофтито е,че една част от живота ми мина ей така в нищо само в депресия като дефектен съм и събрах много комплекси....понякога като ударя някоя чашка набирам смелост да изляза в някой клуб,но като алкохола ме поотпусне трябва пак да пия и се напивам здраво и стават глупости....като завърших Средно училище почнах да уча за висше,но издържах две години и толкова...до преди година смятах себе си за луд не знаех точно какво ми има и така преди години разбрах симптомите си...искам да потвърдя,че и майка ми има същите неща,но в много по силна степен...много години ли се изиска лечението на тези неща?На 25 мисля,че е позакъсняла работата много работи изпуснах,но.....

Редактирано от Боян Димитров
Линк към коментар
Share on other sites

Привет, 25 години са чудесна възраст да започнеш работа по себе си. Порастнал си, добил си не малко опит в живота, осъзнал си доста за себе си. Тревата и алкохола само биха задълбочили тези състояния, но това вече сам си го разбрал, така че не се подхлъзвай по тази пътечка. Тъй като и аз имам богат опит с тези изживявания мога да те посъветвам да започнеш работа с терапевт. Обаче отдели време да се запозаеш със стила им на работа, да прецениш кой терапевт усещаш че е за теб. Има достатъчно информация из форума и нета. Важно е да имаш някаква представа какво представлява терапията, защото много хора имат погрешните разбирания, че за една-две срещи с психолог проблемите ми изчезват (има и такива, но те са тема на съвсем различен разговор). Варианти има, по-важното е ти доколко си готов да следваш пътеката която ще те отведе към съвсем различни изживявания. От една страна е хубаво, че имаш близък човек с подобни оплаквания, за да се замислиш има ли смисъл да отлагаш във времето.

Това е много важна стъпка за теб, няма да те лъжа че е лесно, така че предизвикай се и създай живота си такъв какъвто ти би искал да го изживееш. Важното е да не се отказваш когато ти е трудно, когато не виждаш смисъла, когато те боли, защото останеш ли там където си сега болката ще става все по-силна. Следвайки мечтите си, продължавайки въпреки всичко, съвсем скоро ще бъдеш в приказката която с гордост би разказвал.

И вярвай, че човек сам прави късмета си! Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...